Czekałam 23 m-ce :)

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Czekałam 23 m-ce :)

Post autor: AleksandraWroclaw »

Swoj wniosek zlozylam 13 lutego 2012r a skierowanie do Dąbek otrzymalam na 3 stycznia 2014. Niestety bylam za granica i poprosilam mailem o przesuniecie terminu i łaskawy dolnoslaski NFZ przesunął na 6 lutego ale znowu 12 lutego mam wazny termin urzedowy wiec napisalam podanie w piatek a ku mojemu zaskoczeniu juz w poniedzialek w skrzynce pocztowej czekalo na mnie skierowanie do sanatorium na 16 lutego do Kolobrzegu !I po tych perypetiach w koncu jade ....nad Baltyk bo poprosiłam o morze zimą na wniosku.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Staż sanatoryjny: 4

Re: Czekałam 23 m-ce :)

Post autor: iwcia »

Witaj HenrykaAleksandra :)
Gratuluję! Nie wiedziałam,że w dolnośląskim teraz tak jest przyjemnie.... :)
Wczesniej nie mozna było nawet sie dodzwonic, a o przesunieciu terminu mozna było tylko pomarzyc.
Swietnie,że poszli Ci na rekę, jednak okazuje sie, ze tam tez pracują ludzie, a nie bezduszne maszyny. Odniosłaś podwójną korzyśc, ponieważ Kołobrzeg jest ciekawszy od Dąbek, z całym szacunkiem do małych miejscowości :kwiat: .Byłam w Dąbkach i wróciłam bardzo zadowolona, ale z pewnoscią nie moga konkurować z takim kurortem jak Kołobrzeg.
Twój przypadek daje mi nadzieję na to,że i mnie uda sie przełozyć termin. :) :)
Zyczę udanego turnusu , pod każdym względem :!: :kwiat:
A jak wrócisz, czekamy na relację :)
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

dodzwonic sie do NFZ to wyjatkowe szczescie :)

Witaj Iwcia,
hmmmm.....to prawda,ze w zaden sposób nie mozna sie dodzwonic do dzialu skierowań do NFZ we Wroclawiu.
Te 2 podane numery na stronie maja sygnał zajętości albo ciągły, którego NIKT nie odbiera ! :D A udostępniona infolinia odsyła do 2 podanych numerów ze strony. Smiechu warte ! 2 dni probowałam sie dodzwonic i zero efektu !!!
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

HenrykoAleksandro :) z tego co piszesz,udało Ci sie porozumiec z nimi droga e-meilową.Chociaz tyle dobrego,że czytaja pocztę i reagują.W razie czego,będe o tym pamietać.
Ty juz siedzisz na walizkach!!! I odliczasz dni!! Fajne chwile!! :)
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

iwcia pisze:HenrykoAleksandro :) z tego co piszesz,udało Ci sie porozumiec z nimi droga e-meilową.Chociaz tyle dobrego,że czytaja pocztę i reagują.W razie czego,będe o tym pamietać.
Ty juz siedzisz na walizkach!!! I odliczasz dni!! Fajne chwile!! :)

Jeszcze nie siedzę, ja wszystko na ostatnią chwilę robie. A pakowanie to moja słabość, chyba musze skorzystac z porad
prezydentowej J.Kwasniewskiej albo szybko zaliczyć jej poradnik ....hahahah
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Pani była prezydentowa rzeczywiście porady ma super dla emerytów i rencistów ale nie dla tych których emerytura lub renta wynosi 1000 złotych . Ona jak i niektórzy w innym świecie żyją :lol: :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ