Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Kochani, skąd Wy wiecie do których konkretnie sanatoriów wysyła ZUS w ramach prewencji rentowej? Ja znalazłam tylko mapkę na ich stronie internetowej, a i to niedokładną bo np. Ustki tam nie ma. Czy można się dowiedzieć jakie to ośrodki i jak to się w ogóle odbywa. Na razie dostałam skierowanie od lekarza rodzinnego i mam je zanieść do ZUS-u (woj. śląskie). Interesuje mnie, czy można mieć jakikolwiek wpływ na lokalizację i termin wyjazdu.
Mnie powiedziano, że Zus (śląskie) ma ośrodki na południu Polski więc pobyt nad morzem odpada Co do terminu i lokalizacji to czasem sami o tym decydują a Ty dostaniesz gotowe skierowanie do domu a czasem załatwisz to od razu po komisji, tzn. pani poda Ci kilka ośrodków i terminów do wyboru. Z reguły od komisji do wyjazdu termin to ok.3, 4, 5 miesięcy. Oczywiście co oddział Zus to mogą być niewielkie różnice więc po prostu dokładnie co i jak dowiesz się w swoim Zus.
Powodzenia!
Dzięki za podpowiedź. Miałam nadzieję, że będę miała jakiś wpływ na to gdzie pojadę i w jakim terminie, żeby móc zorganizować pracę i rodzinę. No ale to chyba rzeczywiście zobaczymy po komisji.
Nie wiem, do którego zus-u należysz, ale w Chorzowie na komisji lekarz tylko mówi, że się zakwalifikowałaś bądź nie. A decyzja, gdzie jedziesz przychodzi za jakieś 2 tygodnie od komisji pisemnie do domu.
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
ZUS w Zabrzu zaraz po komisji miłe Panie dały mi nie tylko termin,ale i miejscowość i ośrodek do wyboru. Co więcej miałam troszkę czasu aby móc obejrzeć sobie wybrane ośrodki.Oczywiście na swoim telefonie:) komputera nie udostępniły:).
w Częstochowie jest tak,że jeżeli lekarz orzecznik przydzieli sanatorium to idzie się do drugiego pokoju i dostajesz skierowanie do najbliższego ośrodka,ja byłem w grudniu i mogłem wybrać termin od stycznia do końca czerwca,wybrałem 29 maj do 21.06 Ustroń.