KRADZIEŻE w sanatorium?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

KRADZIEŻE w sanatorium?

Post autor: AleksandraWroclaw »

Czy spotkaliście sie z przypadkami kradzieży w sanatorium?
Czy jest mozliwość zdeponowania wartosciowych rzeczy i pieniedzy do sejfu w recepcji?
forumowicz

Re: KRADZIEŻE w sanatorium?

Post autor: forumowicz »

Olu czy to oznacza ,że w sanatorium kiedys Tobie coś zginęło? :(
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Jak byłam w Iwoniczu w Białym Orle słyszałam, że ze na recepcji jest mały sejfik , w którym można zostawiać niektóre cenne rzeczy. Natomiast w pokoju dwuosobowym mieliśmy szafkę z dobrym zamkiem.
forumowicz

Niektóre sanatoria posiadają sejfy i jest możliwość złożenia depozytu,W Polanicy takie depozyty są możliwe w sanatorium Malwa .Myślę że i inne mają takie możliwości i że można taka informacje uzyskać w rozmowie telefonicznej.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Przed wieloma laty, w renomowanym wowczas osrodku wczasowym, spotkalam sie z sytuacją "zniknięcia" leżaka, ktory był w wyposażeniu pokoju. Zgłosilam to derekcji, która zapewniala mnie, ze wszyscy pracownicy sa uczciwi i to jest niemozliwe.
Wręcz sugerowano mi, że sama ten leżak gdzies zapodzialam ( ciekawe gdzie mógł się zgubić taki malutki leżaczek?).
Ja jednak byłam nieustepliwa.PO kilku dniach, po powrocie ze śniadania, zobaczylam,że leżak stoi w miejscu, gdzie zawsze przedtem się znajdował.A więc wniosek nasuwa się sam.
Jednak było to dawno temu, czasy były inne.Jak mowi Kruszynka, dzis juz takie sytuacje się nie zdarzają, a jesli, to należą do rzadkości.Prestiż firmy zależy tez m.in. od uczciwości pracownikow.
Natomiast inną sprawa jest posiadanie wartościowych rzeczy przez kuracjuszy. Dzis wiekszych pieniedzy nie nosimy przy sobie,od tego są konta bankowe.A biżuteria? Cóż, ja np. nie zabieram z domu calej kasetki. W grą może wchodzic ewentualnie laptop,ale nie jest to mały przedmiot, ktory mozna ukryc pod fartuchem.
Nie mniej jednak warto zapytać w recepcji , jesli ktoś ma takie obawy. :kwiat:

ha ha ha .[/quote]
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tutaj nie chodzi o kradzież przez personel, tylko przez kuracjuszy bo o takim przypadku słyszałam.
Nie wszyscy maja karty bankowe bo wiekszosc starszych osób boi sie kart i płaci zawsze gotówką, wiec jezdza z pieniedzmi.
Kazda kobieta i mezczyzna ma biżuterię z którą sie nie rozstaje np. dobry i drogi zegarek,obraczka,lancuszek....itd.
Oczywiscie sanatorium to nie miejsce na pokaz mody czy eksponowania naszej zamożności, ale sa osoby ,ktore chciałby zabezpieczyc takie rzeczy przed kradziezą.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Przyznaje,że nie pomyslalam o starszych osobach, ktore raczej nie posiadają kont, a zabierają całą gotowke ze soba....
Wykazalam sie dość waskokątnym mysleniem, ograniczjącym sie do tego, co ja posiadam, jesli chodzi o drogocenne przedmioty. :)
:kwiat:
forumowicz

Czy zdarzają się kradzieże ? Jak w każdym skupisku ludzi .I nie ważne czy to sanatorium , czy inne miejsce .Wszędzie się zdarzają a wiele zależy od nas czy stworzymy warunki do takiego procederu. :)
forumowicz

Smuga czy Ty zawsze musisz mieć rację ? ;) :lol:
Masz koleżanko P L U S I K :kwiat:
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja mysle o dniach bezzabiegowych (weekend) gdzie wychodzimy sobie w rozne miejsca i chcemy dobrze sie czuć i miec rzeczy na sobie,ktore lubimy. Taka kobieca słabość...... :)
ODPOWIEDZ