KRADZIEŻE w sanatorium?
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
KRADZIEŻE w sanatorium?
Czy jest mozliwość zdeponowania wartosciowych rzeczy i pieniedzy do sejfu w recepcji?
-
forumowicz
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Re: KRADZIEŻE w sanatorium?
-
forumowicz
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Staż sanatoryjny: 4
Wręcz sugerowano mi, że sama ten leżak gdzies zapodzialam ( ciekawe gdzie mógł się zgubić taki malutki leżaczek?).
Ja jednak byłam nieustepliwa.PO kilku dniach, po powrocie ze śniadania, zobaczylam,że leżak stoi w miejscu, gdzie zawsze przedtem się znajdował.A więc wniosek nasuwa się sam.
Jednak było to dawno temu, czasy były inne.Jak mowi Kruszynka, dzis juz takie sytuacje się nie zdarzają, a jesli, to należą do rzadkości.Prestiż firmy zależy tez m.in. od uczciwości pracownikow.
Natomiast inną sprawa jest posiadanie wartościowych rzeczy przez kuracjuszy. Dzis wiekszych pieniedzy nie nosimy przy sobie,od tego są konta bankowe.A biżuteria? Cóż, ja np. nie zabieram z domu calej kasetki. W grą może wchodzic ewentualnie laptop,ale nie jest to mały przedmiot, ktory mozna ukryc pod fartuchem.
Nie mniej jednak warto zapytać w recepcji , jesli ktoś ma takie obawy.
ha ha ha .[/quote]
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

Nie wszyscy maja karty bankowe bo wiekszosc starszych osób boi sie kart i płaci zawsze gotówką, wiec jezdza z pieniedzmi.
Kazda kobieta i mezczyzna ma biżuterię z którą sie nie rozstaje np. dobry i drogi zegarek,obraczka,lancuszek....itd.
Oczywiscie sanatorium to nie miejsce na pokaz mody czy eksponowania naszej zamożności, ale sa osoby ,ktore chciałby zabezpieczyc takie rzeczy przed kradziezą.
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Staż sanatoryjny: 4
Wykazalam sie dość waskokątnym mysleniem, ograniczjącym sie do tego, co ja posiadam, jesli chodzi o drogocenne przedmioty.
-
forumowicz
-
forumowicz
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz