Busko Zdrój - sanatorium "Rafał"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 23:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Busko Zdrój - sanatorium "Rafał"

Post autor: brrrelok »

Witam :)
Moi rodzice dostali skierowanie do Rafał-a w Busku Zdrój na przełomie kwietnia i maja. Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tego sanatorium ? Stronkę internetową obejrzałem ale wolał bym usłyszeć coś na jego temat od osób które w nim były osobiście czyli jaka baza zabiegowa, zakwaterowanie, wyżywienie, personel itp. :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Busko Zdrój - sanatorium "Rafał"

Post autor: Selene »

Witaj brrrelok :)

Opinie na temat RAFAŁA znajdziesz tutaj: http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/se ... o&fid[0]=3

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję :)
Też to znalazłem i czytałem tylko jak widać tych informacji jest bardzo malutko więc liczę że ktoś dorzuci swoje trzy grosze na temat tego sanatorium Pozdrawiam
ewunia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 paź 2013 18:51
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: ewunia »

Witam: byłam w Sanatorium RAFAŁ w Busku Zdr. w listopadzie / grudzień ub.r. Sanatorium bardzo mi sie podobało.Dobre zabiegi, miły, uczynny i uśmiechnięty personel. Jedzenie i obsługa na stołowce bez zarzutu. W pokojach czysto, ładna biała pościel, duże ręczniki w pokoju, ktore mozna w czasie pobytu wymienic na czyste. W pokoju telewizor, czajnik, szklanki, talerzyki, telefon, łazienka z umywalką i kabiną prysznicową, w przedpokoju szafa, wieszaki czyli wszystko co potrzeba. Sanatorium połozone jest prawie w parku zdrojowym, piękne miejsca spacerowe, szczególnie latem - chociaz ja byłam jesienią / zimy jeszcze nie było /.Pokoje sprzatane na bieząco., tak ze jest czysto. Wszystkie zabiegi na miejscu - nie trzeba wychodzic z budynku.Jedzenie smaczne, wystarczające, nakrycia, sztućce szklanki przyzwoite, nie powyszczerbiane jak to niegdyś bywało.Było organizowane dużo wycieczek jak np. do Krakowa, Wieliczki i inne. Duza rożnorodnosc zabiegow zgodnie z zaleceniem lekarza i schorzeniem. Moj pobyt był udany, wrociłam zadowolona i wypoczęta.Jedynym mankamentem była pora roku, zbyt krotki dzień, po 15-ej ciemno jak to na przełomie listopada i grudnia bywa. Pozdrawiam i zyczę zdrowia i udanej kuracji.
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję bardzo za informacje :) Mam jeszcze parę pytań jeżeli można

1. Czy w Rafale są "gorsze/lepsze" pokoje ? Czy wszystkie pokoje dla kuracjuszy z NFZ mają taki sam standard tzn. czy są tak samo wyposażone ?
2. Czy są pokoje bez łazienki bo na stronie "Rafał-a" w cenniku widnieją też pokoje dwuosobowe tylko z umywalką :(
3. Czy jest możliwa wcześniejsza rezerwacja pokoju ?
4. TV w pokoju jest dodatkowo płatne ?
5. Czy do zabiegów "mokrych" dostaje się ręcznik czy trzeba zabrać własne ?

Troszkę dużo tych pytań ale będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi na nie.
Pozdrawiam
ewunia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 paź 2013 18:51
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: ewunia »

Witam jeszcze raz. W Rafale byłam na skierowanie z NFZ-u. O pokoj 2-osobowy nie potrzeba wczesniej rezerwowac - bo są jednakowe te co widziałam. Ja mialam 1-kę.Nie słyszałam od nikogo zeby miał pokoj bez łazienki, tego naprawdę nie wiem, nikogo nie wypytywałam o takowe. Ręczniki są w pokoju, dla każdego duży, kąpielowy - na mokre zabiegi. Telewizor w pokoju dodatkowo płatny 50 zł. Jak ktoś nie chce telewizora - to nie płaci. Na hollu są duże telewizory, tak ze można oglądać - jeśli ktoś nie miał w pokoju. Obowiązkowa opłata uzdrowiskowa / jak w kazdym uzdrowisku zresztą / w Busku 65 zł./os., i jeszcze ubezpieczenie od nieszczesliwych wypadkow 12 zł. o ile dobrze pamiętam, ale to juz chyba nieobowiazkowo, bo pytali przy przyjęciu czy sobie życzysz. I to by było tyle. Pozdrawiam...
Awatar użytkownika
henio
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2014 23:41

Post autor: henio »

Hejka kto mieszkał w Wiślicy i mi coś opisze ceny standard.
Dzięki.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

henio pisze:Hejka kto mieszkał w Wiślicy i mi coś opisze ceny standard.
Dzięki.
Witaj Henio :kwiat: podaje ci link . Osobiście byłam w Wiślicy i bardzo byłam zadowolona. pewnie tam kiedyś wrócę.Pozdrawiam :kwiat:
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... zdr%C3%B3j
ODPOWIEDZ