Sanvit Iwonicz Zdrój

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
kaalina
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2024 09:32
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękowano: 1 raz

Sanvit Iwonicz Zdrój

Post autor: kaalina »

Pobyt NFZ od 16 lipca w Sanvicie Iwonicz Zdrój
Proszę o informację na temat zabiegów , zakwaterowania pokój 2 osobowy ,wyżywienia , jazdy swoim rowerem , parkowania samochodu ,
Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje, dziękuję i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Emi85
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2024 15:41

Re: Sanvit Iwonicz Zdrój

Post autor: Emi85 »

Witam :kwiat:
Byłam na turnusie z ZUS od 22.03.24 do 14.04.24 w Sanvicie. Jeśli chodzi o warunki to miałam pokój 2 osobowy z widokiem na Iwonicz po drugiej stronie jest widok na górkę z widokiem na spacerujące tam sarny.
Na stołówce Panie przydzielają do stolika wedle diety.
Posiłki jak to w ośrodkach z żywieniem zbiorowym ogólnie dobre lecz bywają gorsze dni.
Parking płatny 10 zł doba chyba że masz kartę parkingowa inwalidy wtedy jest za darmo.
Zabiegi NFZ ma rano więc później sporo czasu wolnego dla siebie .
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Nie wiem jak z tym rowerem dasz radę bo ośrodek położony jest wysoko, podjazd stromy i długi ,kręty. z pokojami dwu osobowymi nie powinno być problemu. zabiegi jak wszędzie , za mojego pobytu jedzenie było mizerne ale jak słyszę poprawiło się .pokoje standardowe późny PRL. Nie wiem czy już odnowiono balkony ale były obskurne i sprawiały wrażenie że barierki mogą odpaść . Może już były remontowane. również wjazd windą na wyższe piętra był małym wyzwaniem ,winda ciasna i stara często się psuła .,praktycznie były dwie ale podobnie działały . byłem(maj/czerwiec) w 2021 roku więc może zaszły jakieś pozytywne zmiany. Dobrze ,że jedziesz samochodem bo okolica przepiękna i jest co zwiedzać . Parking nie jest zbyt duży i z tego co mi wiadomo były problemy z parkowaniem . jak się chciało wyjechać to na swoim miejscu stawiało się pachołka drogowego. nie wiem czy to jeszcze praktykują. Emi ma najświeższe wiadomości szkoda ,że tak mało napisał. :)
Awatar użytkownika
Emi85
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2024 15:41

Post autor: Emi85 »

Jeśli chodzi o pokoje to są po remoncie spokojnie 2 kobiety są wstanie się pomieścić ze swoim dobytkiem który nie oszukujemy się zazwyczaj jest spory :lol:
Ja miałam w pokoju lodówkę za darmo inaczej koszt 8 złoty dzień lecz ja jestem Alergikiem i muszę mieć pod ręką adrenalinę . Aktualnie są prace remontowe w ośrodku dotyczą elewacji i balkonów więc tu minus na balkon nie wyjdziesz nie ma klamek przez co jest problem z suszeniem rzeczy :?
Jeśli chodzi o rower to nie wypowiem się gdyż nie brałam wolę kijki i chodzenie pieszo po szlakach a jest gdzie chodzić ;)
W razie pytań proszę pisać :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »