Świnoujście Bałtyk 14.11.2023
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Re: Świnoujście Bałtyk 14.11.2023
W ubiegłym roku też mogłem wybrać ze zwrotu Henryka w lutym, ale zrezygnowałem na rzecz Bursztynu.
W tym roku mam zamiar ponownie wyjechać ze zwrotu do Świnoujścia po sezonie letnim, ale na pewno nie do Bałtyku i nie do Złotego Kłosa, bo to dwa najgorsze pod względem lokalowym sanatoria w Świnoujściu.
-
Szpaczek
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2018 19:48
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Od lutego w Bałtyku w Świnoujściu przyjmują już ,cto co mi powiedzieli pobyty i sanatoryjne , nie tylko tzw. szpitalne, dlatego rozumiem- płaciłeś... Przedtem cały czas od wielu lat byli tam kuracjusze z szpitalnego leczenia dorosłych, tylko...a teraz i innych przyjmują. Rozumiem Twoje rozgoryczenie.....Co do pokoju - pytałam się w którym byłeś i ewentualnie w ilu osobowym.... jeśli można... Jeśli popatrzeć na pokoje to są różne, i nawet wtedy jak ja byłam ostatnio to zmieniali szafki nocne przy łóżku na nowe.... Warunki jak w dawnym budynku.....
Napisałam priv, jeśli możesz tam odpisz... będę wdzięczna...
Serdecznie pozdrawiam
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Jak odbierzesz wiadomość na priv to na górze przed tekstem - jest na czerwono odpowiedź i to naciśnij i odpowiedz - odpisz proszę.....
-
Szpaczek
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2018 19:48
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Czy naprawde jest tak źle
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Jest to obiekt przeznaczony do remontu kapitalnego, a wiem co mówię, bo pracowałem w Sobótce, która jest przez płot z Bałtykiem. Opinie są fatalne i zmienią się dopiero po remoncie obiektu, a warunki bytowe się pogarszają ze względu na przeciąganie terminów remontu których było tyle, że już chyba nikt ich nie spamięta.
Ja bym do Bałtyku nie pojechał, chyba, że za darmo i latem
Już bym raczej wolał pobyt w Trytonie, Trzygłowie, czy Lazurze i Sobótce.
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Jest b. blisko do morza. Zabiegi na miejscu. . Blisko przystanków autobusowych, oo dwóch stronach.
Obiekt jest do remontu ale jeżeli w przyszłości go wyremontują, to już to napewno nie będzie dla nas ten obiekt dostępny - takie są plany.... inne, i będzie on miał już całkiem inne zadanie. .
Czy ma pani leczenie szpitalne dorosłych czy sanatoryjny pobyt...?
Oficjalnie pierwsze piętro i drugie są dla szpitalnego leczenia dorosłych a trzecie piętro na pobyty sanatoryjne. co płacą
Winda jest do drugiego piętra i na trzecie trzeba już schodami zawsze, a na samym dole niski parter jest stołówka- dwie sale...
Pokoje są z łazienkami, przeważnie dwójki są dla małżeństw ale też zdarzają się że dla osób nie będących w związku , w czasie pobytu- to mam na myśli ...hi ....są trójki i czwórki....
Są pewne niedogodności ale wiele obiektów też takie posiada.
Serdecznie pozdrawiam