Muszyna Sanatorium Korona 10.09.2024.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Marta566
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 lip 2023 14:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0

Muszyna Sanatorium Korona 10.09.2024.

Post autor: Marta566 »

Witam, jak w temacie , wyjeżdżam do Muszyny 10 września lub dzień wcześniej. Czy ktoś wybiera się do Muszyny w tym terminie ? Pozdrawiam Forumowiczów :D
Awatar użytkownika
Mark52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2022 14:24
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: Muszyna Sanatorium Korona 10.09.2024.

Post autor: Mark52 »

Witaj i gratuluje przydziału :) Co prawda nie jadę do Korony w tym terminie, ale dopiero co wróciłem z sanatorium obok Muszyna nad Popradem :) Korona ładniejsza odnowiona ale nie ma basenu co do reszty się nie wypowiadam, za to masz piękną okolicę jest gdzie pospacerować, pojeździć na rowerze jeśli lubisz, no i świetna baza wypadowa na wycieczki a okolica piękna. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
Awatar użytkownika
Marta566
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziękuję Marku za odpowiedź. A jest gdzie potańczyć w tej Muszynie ?
Awatar użytkownika
Mark52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Coś tam grają teraz jak byłem to w Koronie co drugi dzień na dole w kawiarni, ale zazwyczaj przychodzili do nas do Muszyny bo w Koronie były pustki. W Muszynie codziennie były potańcówki oprócz środy. Muzyka puszczana z laptopa ale pani Anetka dawała radę już dobrze wiedziała przy czym bawi się wiara :) Jak masz więcej pytań z chęcią odpowiem tu lub w wiadomościach prywatnych.
Awatar użytkownika
Marta566
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

To ostatnie pytanko : jakie zorganizowane wycieczki polecasz ?
Awatar użytkownika
Mark52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na pewno polecam wyjazd na źródła geotermalne z wodą siarkową na Słowację do Vrbova, fajna wycieczka całodniowa jest też na wodospady, ja miałem swoje auto więc byłem też w Bardejovie przepiękny rynek, kamieniczki i katedra oraz cudna droga doliną Popradu , polecam zamek w Starej Lubowni, nie wiem jak Twoja kondycja ale warto wybrać się na wieże widokową na Malniku, (będziesz ją widzieć z okna Korony), polecam się wybrać i wejść na Wierchomle Mała, cudne widoki, tam wszędzie jest pięknie. Polecam też spływ pontonami lub kajakiem z Muszyny do Żegiestowa.
Awatar użytkownika
Marta566
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Wielkie dzięki za cenne informacje . Na pewno skorzystam bo z Muszyny do Słowacji rzut beretem. Wieże widokowe zaliczam zawsze jak jest taka możliwość więc mam nadzieję że dam radę 👍🤗
Awatar użytkownika
Mark52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie ma za co, jak jeszcze chcesz coś wiedzieć to pytaj. Do Krynicy nie masz daleko tam masz wieże widokową na Słotwinach, polecam wyjechać na Górę Parkową, lub wejść no i wjechać kolejką gondolową na Jaworzynę Krynicką. Jeśli weźmiesz z sobą rower to jest kilka fajnych tras rowerowych, ( ja tam ok 300km zrobiłem). Jak będziesz miała swoje auto to jest parking pod Koroną płatny chyba 9 zł za dobę, ewentualnie tuż pod Koroną przy drodze do ogrodów zmysłów jest parę miejsc bezpłatnych. Po drugiej stronie drogi jest parking miejski tam trzeba wykupić bilet. Dodatkowo na ulicy Zdrojowej są parkingi bezpłatne. Polecam pojechać do Tylicza zobaczyć rynek i podjechać do źródełka miłości, wybrać się na tańce do Krynicy, (to tylko 15 minut jazdy autem), polecam CristalPatio super gra DJ, odradzam dancingi w Hotelu Prezident, niby grają na żywo ale ciężko wyczuć rytm, nie podobało mi się.
Awatar użytkownika
Marta566
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Naprawdę żałuję że się nie spotkaliśmy w tej Muszynie bo ja też uwielbiam jeździć, zwiedzać, chodzić po górach itp 😁
Awatar użytkownika
Mark52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Naprawdę żałuję że się nie spotkaliśmy w tej Muszynie bo ja też uwielbiam jeździć, zwiedzać, chodzić po górach itp 😁
No szkoda, ale może poznasz fajnych ludzi skorych do wspólnych wycieczek i wieczornych spotkań przy muzyce :)
ODPOWIEDZ