Muszyna Sanatorium nad Popradem 30.07

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
DareczekS
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2024 22:16

Re: Muszyna Sanatorium nad Popradem 30.07

Post autor: DareczekS »

Malgo pisze: 06 sie 2024 08:35 Hejka,
Fajnie że wyjazd udany i pełen wspomnień! DareczekS od czasu wyjazdu rzeczywiście przepadł jak kamień w wodę :lol:
Życie sanatoryjne go pochłonęło :twisted: . Ale trudno się dziwić, Muszyna to cudowne miejsce, a jak jeszcze towarzystwo dopisało to brak czasu na nudę! Pozdrawiam również!
Jestem nie przepadłem w tygodniu zabiegi roztrzelone i nie zawsze da się szybko załapać na wcześniejsze godziny jeszcze nie byłem na żadnej wędrówce w górach tylko spacery po Muszynie i wieczorne tańce dziś wypad do Krynicy okolice piękne zwłaszcza o tej porze tak że polecam jak ktoś nie był
Pozdrawiam🫡
Awatar użytkownika
Mark52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2022 14:24
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Mark52 »

krzycholu pisze: 07 sie 2024 07:55 Byłem w Muszynie na przełomie mają i czerwca z własnym rowerem .
Najlepsze sanatorium w jakim byłem
Nie było czasu na nudę
Piękne trasy rowerowe , wycieczki piesze , polecam wycieczkę na termy w jaskiniach ( Węgry), termy we Vrbowie .
Splyw pontonami po Popradzie
Wyprawa na Malnik
Zamek Stara Lubowna
Pyszny pstrąg w zajeździe u Hutka nieopodal sanatorium
Zrobiłem ponad 300 km rowerem,
Bez wachania powtórzył bym to jeszcze raz
I te widoki .....
I tu się z Tobą zgadzam w całej rozciągłości, nie było dnia bym się nudził, wręcz brakowało mi czasu na wszystko :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: andrzej590 »

Witam,jade z ZUS od 16 wrzesnia do Sanatorium Instytut nad Popradem w Muszynie.Prosze bardzo o napisanie o osrodku, jakie sa pokoje dla ZUS,wyzywienie ,zabiegi i ogolne wrazenia z pobytu.Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
krzycholu
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 wrz 2014 16:19
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: krzycholu »

Pokoje są takie same
Ważne żeby mieć pokoj gdzie zagłada słońce
Te które są z balkonami cały dzień w cieniu są słabe bo tam ciężko wysuszyć ręczniki i ciuchy po zabiegach czy też drobnym praniu
Zabiegów ok , fizjoterapeuci mili i uprzejmi , można wcześniej odbyć zabiegi i lecieć na patelnie ( ogrody zmysłów) na opalanie
Jedzenie jak dla faceta trochę skromne , czasami dziwne pozycje w menu , chodziło się czasami na pstrąga czy też na placek po węgiersku do Hutka lub na pizze w rynku .
Tańce na dole w piwnicy
Duszno i gorąco
Większość facetów w krótkich spodenkach
Taki klimat....
Pielne trasy rowerowe , ja zabralem swój bo naprawdę warto
Zwłaszcza ścieżka wzdłuż Popradu do Piwnicznej
Po słowackiej stronie
Polecam
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzieki za szybka odpowiedz ,jakbys mogl cos napisac na temat pokoi.Czy sa jedynki i jak mozna wejsc w ich posiadanie.Czy trzeba byc wczesnie rano aby dostac dobry pokoj.A czy codziennie sprawdzana jest obecnosc i obchod pielegniarski? Dzieki za odpowiedz.
krzycholu
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 wrz 2014 16:19
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: krzycholu »

Jedynek jest kilka , chyba 4
Trzeba dobrze chyba się uśmiechnąć w recepcji albo może mieć zaświadczenie od lekarza .
Ja dałem coś słodkiego i dostałem pokoj na 4 piętrze chyba 403 , dwójka oczywiście
Widokn z balkonu piękny
Obchodu jako takiego nie ma , jeśli jest za głośno w pokoju po 22 to jest wtedy wjazd i interwencja .
Ogólnie z dyscyplina jest ok ale bez przesady .
U mnie na turnusie były ostrzeżenia ale nikt nie wyleciał za 🍾🍺
Jest altanka i miejsce na ognisko
Koszt 150 zl za taczkę drewna ....
Zrzutka po 5 zl i jest zabawa ...
21:45 koniec imprezy
Musi być na turnusie osoba która ogarnie to wszystko i zorganizuje
Wiadomo ....
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziekuje za odpowiedz.
Awatar użytkownika
Mark52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2022 14:24
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Mark52 »

andrzej590 pisze: 07 sie 2024 20:28 Dzieki za szybka odpowiedz ,jakbys mogl cos napisac na temat pokoi.Czy sa jedynki i jak mozna wejsc w ich posiadanie.Czy trzeba byc wczesnie rano aby dostac dobry pokoj.A czy codziennie sprawdzana jest obecnosc i obchod pielegniarski? Dzieki za odpowiedz.
Jedynki tylko na zaświadczenia lekarskie, trzeba wcześniej wysłać prośbę na e"mail oraz zaświadczenie, o przynaniu jedynki decyduje pani dyrektor. Większość pokoi jest dwuosobowych. Pokoje od 1 do 10,( czyli 201 do 210, 301 do 310, 401 do 410) sa po słonecznej stronie, z czego 210, 310, 410 to pokoje trzyosobowe ale bardzo duże mają 7m na 4,5m.
Tak jak pisał kolega chodzą po 22 po korytarzy i jak jest głośno to wchodza do pokoi. Są ostrzeżenia, zdarzyło się że gość wyleciał ale przeginał pił codziennie, nie chodził na zabiegi i były skargi na niego. Ogólnie fajne sanatorium i warto zabrać rower, przydaje się by szybko skoczyć do sklepu :) jak i pojeździć po fajnych ścieżkach
DareczekS
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2024 22:16

Post autor: DareczekS »

Właśnie w piątek jest ognisko😀a jeżeli chodzi o jedynki to trudno a miałem zaświadczenie i przesłałem mailem ale wcześniej dzwoniłem i powiedziano mi że to i tak mi nie gwarantuje ale się udało i mam osobny pokój w studio jak będziesz załatwiał sobie to ma nr 432B jak co 🫡
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzieki . ten numer to pokoj .
ODPOWIEDZ