Ustka

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Marcepan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2011 12:26

Ustka

Post autor: Marcepan »

Witam, w tym roku chciałabym pojechać z dzieckiem na turnus rehabilitacyjny z dofinansowaniem ze środków PFRON. Szukam jakiegoś niedrogiego turnusu, w cenie 2520 zł za turnus (2 osoby). W ubiegłym roku tyle płaciłam w sanatorium Kamienny Potok w Sopocie. Było ok, wyżywienie dobre, na terenie dla dziecka nie było atrakcji ale obok aquapark, blisko do plaży, lecz do centrum 2, 3 km, ale my jeździliśmy kolejką skm (dojazd też do trójmiasta gdzie dużo atrakcji). W tym roku chciałabym pojechać w inne miejsce. Szukałam informacji w internecie i spodobał mi się ośrodek AGA w Ustce, ceny przystępne (chciałabym jechać w 2 połowie sierpnia) tylko jeden problem za daleko do centrum i plaży, a chciałabym korzystać z plaży po wschodniej stronie (atrakcje dla dzieci), niby jeździ bus, ale jak jest naprawdę to wie ten kto był w tym ośrodku. Proszę napisać jak tam jest, najbardziej interesuje mnie ta odległość do plaży i centrum. A może ktoś zna inne ośrodki w Ustce nie drogie a bliżej plaży, gdzie można pojechać z dzieckiem które ma 9lat. Może w innych miejscowościach raczej większych, żeby dziecko się nie nudziło i coś zwiedziło, może Kołobrzeg. Proszę napisać, bo jest wiele ośrodków, i nie wiem co wybrać .dziękuję.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Re: Ustka

Post autor: violet58 »

Witaj
Możesz spróbować w Tęczy, jeżeli chodzi o ceny musisz sprawdzić w sieci, albo najlepiej zadzwonić i porozmawiać. Namiary znajdziesz u wujka Googla, wystarczy wpisać Tęcza+Ustka. Warunki pobytowe i wyżywienie dobre . Zabiegi łącznie z basenem solankowym na miejscu. Ośrodek na ulicy Chopina, zaraz obok alei spacerowej i plaży - przysłowiowy rzut kamieniem. Niedaleko do molo i portu, a tym samym do centralnej ulicy Ustki - Marynarki Polskiej. Nie piszesz w jakim okresie chcesz wyjechać, latem atrakcji mnóstwo - jak wszędzie.
Pozdrawiam
Marcepan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2011 12:26

Post autor: Marcepan »

Patrzyłam na stronie Tęczy i wychodzi 3206 zł za turnus , ja jednak szukam taniej, może ktoś był w Ośrodku Aga w Ustce, terminy które mnie interesują to lipiec i sierpień.
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 3 razy

Post autor: irenae »

WITAJ.
ostatnio wróciam z Ustki z ośrodka Perła(4.02.12r) które leży na końcu Ustki ul. Wczasowa .Spacerując przy morzu obserwowałam grupy rodziców z dziećmi i moge Ci podpowiedzieć iż z ośrodków mieszcących się przy ulicy Wczsowej (są to ośrodki AZOTY, Włókniarz oraz Jantar) przychodzili rodzice z dziećmi na spacer przy morzu. Nie wiem z którego ośrodka, ale wydaje mi się że z AZOTÓW (widzałam tam ogródki do zabawy dzieci). Jeśli chodzi o same miejsce to jest położone przy samym morzu w lasku, zejscie 100 m. do morza natomiast do portu oraza promenady 20 min. pieszo tak samo do miasta. Musisz zadzwonić i popytać. Możesz spróbować również w PERLE. (O warunkach w PRLE opisałam pod hasłem PERLA ,USTKA) W okresie zimy jest mało turystów, troche kuracjuszy którzy otrzymują skierowania i są zmuszeni do wyjazdu (tak było w mojej sytuacji).
W 2009r. byłam w Kołobrzegu tam takim ośrodkiem do leczenia dzieci jeśt ośrodek SŁONECZKO mieszcący się również blisko morza a Kołobrzeg jets perłą Polskich uzdrowisk.
POZDRAWIAM i życze miłego wypoczynku. irenae :lol: :D
Ps. jeśli coś poszukasz napisz.
renarat
Na forum od: 03 sie 2014 22:25
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: renarat »

TRAGEDIA !
Właśnie wróciłam z AGI. Oto moje refleksje .
Do morza kawał drogi , a nie jak piszą 800m.Bus owszem dowozi ,ale...No właśnie , nie zawsze Panu chce się wrócić po resztę ludzi, więc młodzi wracają z miasta pieszo , a reszta w ścisku jedzie do domu. Pan kierownik - właściciel ciągle niedostępny i "bardzo zajęty". Jego główne zajęcie to dbanie o swój wygląd. Cały program K.O. to wieczorek zapoznawczy, rejs statkiem ( płatny ) , ognisko i wymuszony wieczorek pożegnalny. Kiepsko.
Kuchnia? Obiady super. A śniadanie i kolacja ...takie sobie. Cały czas wędlina, nabiał to rzadkość. Podwieczorek co 2 dni.
Baza zabiegowa ? Jedynym plusem bazy jest wspaniały masażysta , P, Leszek. Zawsze miły uśmiechnięty i profesjonalnie podchodzący do każdego pacjenta. Okłady borowinowe to plastry 20x20 cm Tragedia. Całość bazy mieści się na ok. 30m2. Klitka.
Pokoje. Wentylator w łazience , koszmar .Cały czas wyje przy włączonym świetle. Podłoga trzeszcząca. Okna bez klamek. Oświetlenie , tragedia . Żarówki 20W. Osoba nosząca okulary może mieć problem z czytaniem prasy czy książki. W łazience brak dywaniku. Są za to kafelki , na których można się łatwo wywrócić .Plusem pokoju były bardzo wygodne łózka.
Pozytywem ośrodka jest również przemiła i zawsze uśmiechnięta p. Marzena ( kelnerka, pokojówka , hydraulik i elektryk w jednym - za jedna pensje ! )oraz okolice ośrodka , las.
Poza tym wbrew ofercie obiekt nie posiada ani świetlicy ani barku parking mieści max.6 aut ( 4 poza terenem obiektu i 2 przed samym wejściem do restauracji ).
Sprzęt do ćwiczeń to parodia. Zepsuty rowerek, nieczynny stepper. Brak materacy , piłek czy bieżni. Całość ustawiona na maleńkim korytarzyku ostatniego pietra. Ciekawe jak osoby mające problem z chodzeniem mają tam się dostać skoro nie ma windy ?
Jeśli zależy Wam na prawdziwej rehabilitacji to szczerze odradzam. Zastanawiam się jak PFRON może dawać pieniądze na takie ośrodki ? Gdyby nie miłe towarzystwo innych kuracjuszy to uznałabym ten turnus za totalna porażką.
Awatar użytkownika
tanganika
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lis 2013 10:48
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 1 raz

Post autor: tanganika »

POLECAM!
pobyt na turnusie rehabilitacyjnym w OW-R Pomorze, ul. Kościuszki 15 w Ustce. Do morza drepczemy 3 min spacerkiem, na posiłki wracamy w ostatniej chwili bo jedzenia nie brakuje. śniadanie i kolacja samoobsługa przy szwedzkim stole. Jedzenia nieprzyzwoicie dużo. Obiad serwowany do stolika. Zabiegi skromne jak wszędzie. Nic na "mokro". Personel miły i tolerancyjny. W moim czasie było dużo dzieci i młodzieży na wózkach z Wa-wy i ŚLĄSKA. Niektórzy przyjeżdżają tutaj co rok od 15 lat. Mankament stanowi baza noclegowa. Pokoiki są małe i przypominają przedział kolejowy. Ale nam pogoda dopisała, więc mało w nich przebywaliśmy. Ośrodek organizuje różne zabawy aby dzieciom i opiekunom wypełnić czas.
Tylko czy teraz będzie miejsce, ale pytaj. Tel do Ośrodka 598144967.
Niestety koszt przekroczy Twój budżet. Ja w I poł lipca płaciłam 1520 za osobę.
Pozdrawiam :)
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Czy może ktoś był ostatnio w Pomorze w Ustce ? Czy coś się zmieniło od ostatniego posta ? Jadę na turnus rehabilitacyjny w sierpniu :D
zbl63
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2013 18:38
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękowano: 1 raz

Post autor: zbl63 »

Pomorze w ostatnich latach wykupiło obok osrodek Energetyk tam warunki mieszkaniowe są dobre lecz opłata za turnus o 100 zł drożej
Na stronie Pomorza znajdziesz wszystkie informacje
Pani KO stara sie aby kuracjusze byli zadwolen i organizuje każdego wieczoru jakieś imprezy
Ja byłam zadwolona
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

Polecam Hotel Ustka znajdziesz to czego szukasz niestety latem drogo ale zimą jak najbardziej ,super zabiegi program dla dzieci blisko plaża korzystam co roku
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Mam ośrodek Pomorze w Ustce i tam będę spędzać 2 tyg rehabilitacji :D :D
ODPOWIEDZ