Kujawiak Inowrocław

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Kocia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 sty 2017 20:57
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 1 raz

Re: Kujawiak Inowrocław

Post autor: Kocia »

Witam, No to mnie nastraszyłeś. Jadę do Kujawiaka w sierpniu. Tylko nadzieja mi pozostała. Ale sądząc po moim szczęściu zaliczę remont. To co opisałeś to ja miałam w Busku w Mikołaju. Masakra odwołaliśmy się do NFZ ale nic nie zdziałali. Było dokładnie to samo z temperaturą powietrza -15stopni wyłączali nam ogrzewanie. Na zabiegi chodziliśmy do zakładu przyrodniczego i " miłe" panie nie umożliwiały nam odbycia kilu zabiegów jeden po drugim. Więc spacerki po borowinach, basenie itp. Kolejne sanatorium z przygodami to Papiernik w Szczawnicy tam też zaliczyłam burzenie podjazdu i remont dachu taką strasznie śmierdzącą papą. Możemy sobie podać łapki bo doskonale Cię rozumiem. Pozdrawiam ....Nadzieja umiera ostatnia.
DaNa12
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2023 17:12

Post autor: DaNa12 »

Recepta jest jedna. Jeśli przeprowadza się remont obiektu to TEN OBIEKT NALEŻY ZAMKNĄĆ NA CZAS REMONTU!!!, a nie: męczyć ludzi i tak już schorowanych!!! Ale nie. Męcz się człowieku, bo my musimy na tobie zarobić....
Agnieszka Irena
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2018 12:46
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Agnieszka Irena »

Byłam w sierpniu 24 w Kujawiaku komercyjnie, na rehabilitacji. Oto kilka moich uwag.
Remontu już nie ma. Jest dość przestronnie, czysto. Zabiegi realizowane sprawnie, w miłej atmosferze.
Jedzenie na NFZ typowe. Po polsku: wędliny, kiełbaski, masło, chleb, warzyw niewiele. Ale podane sprawnie i apetycznie.
Jedzenie komercyjnie (bufet) nie spełniło moich oczekiwań. Przewaga kiełbas, wędlin, mięsa. Na śniadanie nie było ani zimnego mleka, ani twarogu. Kolacja to powtórka ze śniadań, zawsze mnóstwo słodkich ciast, kremów, tylko na śniadanie owoce. Serwowane obiady to porażka: zawiesiste zupy, dużo ziemniaków, śmietany, mięs w sosie. I "obowiązkowy" deser: słodka galaretka lub kisiel.
Budynek jest zasadniczo przystosowany do niepełnosprawnych: są windy, a na korytarzach podwyższone ławki, co jest rzadkością. Wyjście z budynku, główne, jest oddalone od wielu pokoi, a boczne są ze stromymi schodami.
Park wspaniały - duży, zadbany, mnóstwo terenu do spacerów dla osób chodzących.
Mój pokój był malutki, a wyjście na minibalkon mocno utrudnione. łazienka mała, ale dostępna dla kulawych.
W sumie 3+, nie więcej.
mrozen
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2023 08:11
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: mrozen »

Komercyjnie to inna bajka. Cieszę się że totalnych remontów już nie ma. Normalność jest w cenie i nikt normalny na Wersal nie liczy. Ja niestety jestem bardzo zrażony do Inowrocławia i nigdy już tam nie zawitam. Ale baza zabiegowa, kuchnia, otaczająca przyroda jest ok, więc jak ktoś lubi Inowrocław i Kujawiaka to po remontach może tam na kurację pojechać.
ODPOWIEDZ