Lądek Zdrój 23 wojskowy szpital od 10 .12

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2017 10:32
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 17
Podziękowano: 2 razy

Re: Lądek Zdrój 23 wojskowy szpital od 10 .12

Post autor: aw21 »

Witam. Niema się co dziwić że ZAGUBIONY to naprawdę człowiek zagubiony i potrzebna mu pomoc odpowiedniego specjalisty. ;) ;) ;)
Necia czerwinska
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2024 13:05
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: Necia czerwinska »

A ja wam napisze że dziś byłam w Nfz oddać skierowanie z prośbą o zmianę terminu a miałam na grudzień , i teraz przyszła mi wiadomość że mam wyznaczone nowe sanatorium w Rabce Zdroju :D
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Zastanawiam się i po co te złośliwości, a tak nie potrafisz inaczej :oops: :oops:

:oops: :oops: :P
krzycholu
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 wrz 2014 16:19
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: krzycholu »

Necia czerwinska pisze: 18 wrz 2024 16:30 A ja wam napisze że dziś byłam w Nfz oddać skierowanie z prośbą o zmianę terminu a miałam na grudzień , i teraz przyszła mi wiadomość że mam wyznaczone nowe sanatorium w Rabce Zdroju :D
Hej
Ja mam przydział do tego sanatorium od 19 listopada
I nie wiem co robić
Czy zgłosić się do NFZ, czy czekać na ich decyzję?
Szczerze to jak widzę co tam się dzieje to perspektywa wyjazdu nieciekawa ....
Pytanie czy dostane tam późniejszy termin czy całkiem nowa lokalizację?
Necia czerwinska
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2024 13:05
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: Necia czerwinska »

Ja prosiłam o nową lokalizację ... Ale dziwne jest to że tam gdzie jadę to niby hotel jest . Pewnie tam tylko będę mieszkać a na zabiegi do godzić do innych sanatori 😏
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Gość pisze: 17 wrz 2024 16:53 Ojjjjjj po tym filmie widzę że byłem w błędzie Rybniczanka w której byłem w lipcu nie była 2 m w wodzie ale co najmniej 5 może i 6 metrów :o https://www.fakt.pl/wydarzenia/ladek-zd ... at/14mnrs7
Zagubiony Rybniczanka nie ucierpiała zasadniczo. Jest dość wysoko w stosunku do rzeki. Jestem bardzo na bieżąco z informacjami z Lądka.
Agent102
Na forum od: 25 wrz 2024 14:51
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: Agent102 »

Myślę ze lądek będzie zamknięty z rok. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A ja myślę, że nie.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Nie wiem czy ktoś z Was czytał ten artykuł? Przecież ten tekst jest totalnie bez sensu. Czytałem ten tekst kilka dni temu
na innym portalu i tam też były te same "byki". Ktoś to po prostu bezmyślnie powiela nie wiedząc nawet o czym pisze.
Gazeta.pl pisze: Lądek-Zdrój: powódź spowodowała zamknięcie dwóch uzdrowisk. Co z planowanymi leczeniami?
Jak czytamy w komunikacie opublikowanym w środę 25 września przez Narodowy Fundusz Zdrowia,
obecne dwa sanatoria zlokalizowane w Lądku-Zdroju nie są w sanie przyjąć kuracjuszy.
Powódź w województwie dolnośląskim nie ominęła placówek uzdrowiskowych. Ale tylko dwie z nich w Lądku-Zdroju musiały
tymczasowo odwołać przyjazd pacjentów. Chodzi o 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny i Uzdrowisko Lądek-Długopole SA.
Z tego bełkotu wynika, że jedną z placówek w Lądku Zdroju, które odwołały przyjazd pacjentów jest Uzdrowisko Lądek - Długopole SA.
Dwa akapity poniżej mamy taki tekst:
Gazeta.pl pisze: W komunikacie opublikowanym przez NFZ pojawiła się także lista uzdrowisk w województwie dolnośląskim,
z których kuracjusze mogą korzystać bez przeszkód. A dotyczy to:
(...) Uzdrowisko Lądek-Długopole SA (Długopole-Zdrój)(...)
Jeden tekst zaprzecza drugiemu przez co cały artykuł nie ma żadnego sensu i trąci totalną amatorszczyzną.
p.s. Nawet jednego słowa o sanatorium "Jan" w Lądku Zdroju, którego budynek najprawdopodobniej jako jedyny
z budynków Uzdrowiska Lądek - Długopole został uszkodzony. 23 WSzUR nie przyjmuje kuracjuszy z innych powodów.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Rzeczywistość jest taka, że żadne sanatorium w Lądku Zdrój nie jest w stanie przyjąć kuracjuszy. Mimo, że część uzdrowiskowa nie ucierpiała w żadnym obiekcie nie ma ogrzewania i ciepłej wody. W obiektach w których w tej chwili mieszkają żołnierze( nie tylko w Wojskowym) dostarczono zbiorniki gazu, które do momentu zakończenia robót związanych z siecią zadbają o komfort życia.
Długopole, które podlega spółce funkcjonuje normalnie.
ODPOWIEDZ