Perła Bałtyku - Kołobrzeg sierpeń 2024 pobyt pełnopłatny

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Andrzej_
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 sie 2013 13:31

Perła Bałtyku - Kołobrzeg sierpeń 2024 pobyt pełnopłatny

Post autor: Andrzej_ »

Moja opinia dotyczy pobytu pełnopłatnego w sierpniu 2024 w pokoju od strony południowej.
Przed przyjazdem zapoznałem się z opiniami w Internecie i niestety wiele z negatywnych opinii się potwierdziło. Już na samym początku potwierdziła się negatywna opinia o paniach z recepcji. Do obiektu dotarłem kilka minut po godzinie 10, zmęczony całonocną 12 godzinną podróżą pociągiem.
Okazało się że „mój” pokój nie jest jeszcze gotowy i muszę czekać do godziny 14. Pani w recepcji nie zareagowała na moją prośbę o przyspieszenie sprzątnięcia pokoju i obiecała tylko że jak pokój będzie gotowy to zadzwoni (co nie nastąpiło). Przez to trudy podróży odczuwałem jeszcze przez następne 2 dni.
Wszyscy chwalą położenie obiektu, ale: pierwsza pobudka następuje około godziny 5 rano gdy po deptaku przejeżdża samochód sprzątający wyposażony w metalowe szczotki czyszczące; druga pobudka następuje około godziny 7 gdy ktoś czyści znajdujący się przed wejściem do obiektu metalowy kosz na śmieci. Potem przez cały dzień słychać gwar dochodzący z deptaka, oraz nadawaną w kółko przez głośniki na deptaku reklamę kawiarni Widokówka.
Jedzenie jest dobre, ale bez rewelacji. Na jadalni trzeba cały czas pilnować swojego miejsca, żeby nie zostało zajęte. Na windę cały czas trzeba czekać, z basenu można korzystać tylko raz dziennie przez godzinę. Kiedy raz po zabiegu zgłosiłem pracownikowi obsługi , że urządzenie działa nieprawidłowo usłyszałem w odpowiedzi, że go to nie obchodzi.
Sprawdzając opinie zostawione przez Niemców na portalu booking.com natrafiłem na wiele opinii zakończonych słowami: NIE WIDER.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Perła Bałtyku - Kołobrzeg sierpeń 2024 pobyt pełnopłatny

Post autor: darek »

Panie Andrzeju_

Chyba znam Perłę Bałtyku w Kołobrzegu tak że strony Kutacjusz NFZ jak i Osoba spędzająca pobyty 2 x po 7 dni Komercyjnie

Nie zgodze się z Panem ,że Panie w Recepcji czy pokojowe mialy przygotowac pokój WCZESNIEJ

W zaproszeniu z NFZ jest podana godzina 14,00
Pobyty KOMERCYJNE w perle zazwyczaj i TA INFORMACJA jest w Folderze rozpoczynają się od GODZINY ..chyba 16,00

Musi Pan pamietać ,że aby przygotowwac pokój POTRZEBNY JEST CZAS
Pokoje w okreise wakacyjnym rotują
Gość PRZEBYWA do 10,00 -OFICJALNIE i wtedy opuszcza pokoj choć sa i tacy co przeciągaja ten czas
BŁEM i niejednokrotnie widziałem oddawanie czy zdawanie Klucza -Szlaforka czy innych o godz 10,30 czy nawet 11 pomijam Parę ktora się żegnała z morzem do południa i około 12 oddala pokój

To jest CZAS za ktory Zarządca Administrator Moze ale nie robi scysji

Wspomniał Pan o Posiłkach

Jako osoba Komercyjna
Śniadania i Kolacje sa podawane w formie szwedzkiego stołu i TUTAJ od lat jest dowolność -Dowolnośc wyboru miejsc -Oczywiście sa Osoby ,które spożywają posilek na MIEJSCACH WYZNACZONYCH --takim JEST Obiad
Wiem i zdaję sobie sprawę że sa osoby ktore się przyzwyczajaja do miejsc ale czas posilków jest wzakresie od do .

inne zarzuty
no ok
ale Kołobrzeg to miasto Kiedy slużby MUSZA kiedyś wyjechać aby posprzątać ulice opróznić kosze
Oczywiście można by to robić BEZSZELESTNIE
no ale gdzie Pan znajdzie tak dyskretnyc pracownikow za płacę minimalną

Reklama
Zapewne Nowy Zarządca Kawiarni Ma Zgodę na reklamę na nośnikach
On musi wszak zapalcić czynsz za dzierżawę tego lokalu
a co przekalda się że Goście maja kłopot z windami
Bo Duzo jest Gości do kawiarni a i Budynek w ostanich latach z pokoi 1 0sobowych stał się pokojami 1-2 czy 3 osobowymi
A Koszt windy Zewnętrznej jest NIE OPŁACALNY

Ach i jeszcze jedno pokój mial pan na ktorym piętrze zapewne powyżej 6
czyli musi Mieć Pan bardzo wyczulony sen
Awatar użytkownika
strapper
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 08:22
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: strapper »

Dzień dobry
Dla mnie pobyt w Baltyku był najgorszym pobytem komercyjnym na jakim byłam ( a trochę byłam :roll: ).
Zabiegi oraz komfort pobytu niewspółmierny do ceny.
Byłam, widziałam, nie wrócę.
Awatar użytkownika
strapper
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 08:22
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 3 razy

Post autor: strapper »

Upssss
Moja opinia, którą podtrzymuję, dotyczy Baltyku a nie Perły Baltyku.
Za zamieszanie przepraszam :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ewiko »

W 100 % , zgadzam się z krytycznymi komentarzami dotyczącymi tego uzdrowiska. Uważam że jest mocno przereklamowane , i nie zgadzam się z opinią , że położenie danego sanatorium wszystko wynagrodzi. Nad morze , jeżdżę odpocząć tam gdzie chcę , natomiast do sanatorium , jadę skorzystać z zabiegów , z nadzieją że choć trochę postawią mnie na nogi. Byłam w PERŁA BAŁTYKU , kilka lat temu , i też obiecałam sobie ... NIGDY WIĘCEJ.
ODPOWIEDZ