Szukam transportu do sanatorium ARKA SPA w Kołobrzegu (12.11-3.12.2024)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Jerzy1957
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 wrz 2024 13:03
Oddział NFZ: Wielkopolski

Szukam transportu do sanatorium ARKA SPA w Kołobrzegu (12.11-3.12.2024)

Post autor: Jerzy1957 »

Witam serdecznie,
Mam pobyt w sanatorium w ARKA w Kołobrzegu w terminie od 12.11.2024 do 03.12.2024 i chciałbym się z kimś zabrać i pokryć połowę kosztów transportu. Mieszkam w okolicy Krzyż Wlkp. - Piła i jeżeli ktoś w tym czasie też ma pobyt jak ja, to chętnie się zabiorę. Dla kontaktu podaję swój nr tel. [] lub maila []
Jerzy pozdrawia :-)
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2024 13:48 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł; usunięto dane osobowe
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: Szukam transportu do sanatorium ARKA SPA w Kołobrzegu

Post autor: Dzia_dek »

Myślę, że jeśli codziennie założysz nowy temat to niewiele pomoże Ci w znalezieniu kogoś z kim mógłbyś pojechać do Kołobrzegu.
Lepiej będzie jeśli znajdziesz swój wcześniejszy temat; pod nim i nad nim masz "kafelek" odpowiedz, wpisujesz treść posta i wtedy
Twój temat będzie się wyświetlał na początku listy. I tak za każdym razem jak zechcesz tutaj przypomnieć o swoim wyjeździe.
Jerzy1957
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Re: Szukam transportu do sanatorium ARKA SPA w Kołobrzegu (12.11.2024 do 03.12.2024)

Witam serdecznie,
Mam pobyt w sanatorium w ARKA w Kołobrzegu w terminie od 12.11.2024 do 03.12.2024 i chciałbym się z kimś zabrać i pokryć połowę kosztów transportu. Mieszkam w okolicy Krzyż Wlkp. - Piła i jeżeli ktoś w tym czasie też ma pobyt jak ja, to chętnie się zabiorę. Dla kontaktu podaję swój nr tel. [] lub maila []
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2024 13:49 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto dane osobowe
Jerzy1957
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Szukam transportu do sanatorium ARKA SPA w Kołobrzegu

Witam serdecznie,
Mam pobyt w sanatorium w ARKA w Kołobrzegu w terminie od 12.11.2024 do 03.12.2024 i chciałbym się z kimś zabrać i pokryć połowę kosztów transportu. Mieszkam w okolicy Krzyż Wlkp. - Piła i jeżeli ktoś w tym czasie też ma pobyt jak ja, to chętnie się zabiorę. Dla kontaktu podaję swój nr tel.[] lub maila []
Jerzy1957
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Szukam transportu do sanatorium ARKA SPA w Kołobrzegu

Witam serdecznie,
Mam pobyt w sanatorium w ARKA w Kołobrzegu w terminie od 12.11.2024 do 03.12.2024 i chciałbym się z kimś zabrać i pokryć połowę kosztów transportu. Mieszkam w okolicy Krzyż Wlkp. - Piła i jeżeli ktoś w tym czasie też ma pobyt jak ja, to chętnie się zabiorę. Dla kontaktu podaję swój nr tel.[] lub maila []
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 23 razy

Re: Szukam transportu do sanatorium ARKA SPA w Kołobrzegu (12.11-3.12.2024)

Post autor: skrzys »

Ciężko może być z jakimś wspólnym wyjazdem, ja mam pobyt w Kołobrzegu od 27.11.24 i pisałem na forum szukając chętnych do wspólnego wyjazdu i nic, cisza. chciałem jechać autem ale nikogo nie było chętnego do wspólnego wyjazdu i jadę pociągiem. Pytałem na forum już nawet nie o konkretne sanatorium ale o cały Kołobrzeg i cisza :o
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Jak dla mnie ... wygodniej jechać pociągiem w tak daleką podróż , niż samochodem ... rozważ to :)
Awatar użytkownika
Stefan
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 wrz 2012 14:58
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Stefan »

Wygodniej pociągiem niż samochodem? Ciekawa postawa. Możesz to uzasadnić? Dla mnie tylko i wyłącznie samochód, zabieram to co chcę i ile chcę, wyjeżdżam kiedy chcę nie martwiąc się o bilet czy spóźnienie na czas odjazdu.Jeszcze nigdy nie jechałem do sanatorium pociągiem ani PKS-em.
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 23 razy

Post autor: skrzys »

Dla Gieni wygodniej koleją a nie samochodem. Jak komu pasuje. Plus to że "zabieram to co chcę i ile chcę, wyjeżdżam kiedy chcę nie martwiąc się o bilet czy spóźnienie na czas odjazdu" oraz plusem dodatkowym jest możliwość zwiedzenia okolic sanatorium tych troszkę dalszych. Z drugiej strony spokojnie siedzisz i niczym się nie martwisz(auto nawali, jakaś kolizja, wypadek-odpukać) Na swoim przykładzie opiszę moje myśli ws planowanego pierwszego wyjazdu do sanatorium: myślałem o aucie ale koszt dojazdu w jedną stronę to średnio licząc ok 300złx2=600 plus opłata za parking około 400zł to masz 1000zł a pociągiem w dwie strony 1 klasą 220zł. różnica jest dosyć znacząca, nie każdego na to stać. Gdyby znalazła się jeszcze jakaś osoba która też by jechała w tym samym czasie i kierunku to chyba wybrałbym auto a tak wybieram PKP. Wieki temu jechałem pociągiem więc to dla mnie trochę przypomnienie, być moż następnym razem pojadę autem ale teraz mając dobre połączenie chyba wybiorę PKP. Może jeszcze ktoś znajdzie moje wypociny i zdecyduje się na wyjazd to rozważę auto(więcej można zabrać niż do jednej dwóch toreb, walizek). A tak nawiasem Jerzy to nasze turnusy się zazębiają i może gdzieś się spotkamy na opowieści sanatoryjne przy jakiejś "oranżadzie" :-). Powodzenia w szukaniu transportu :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Stefan pisze: 03 paź 2024 05:18 Wygodniej pociągiem niż samochodem? Ciekawa postawa. Możesz to uzasadnić?
Mogę :)
Powód jest bardzo prosty . Nie mogę zbyt długo być w pozycji siedzącej ( problem zdrowotny ) , a w pociągu mam możliwość pochodzić , w autobusie , chociaż stanąć obok siedzenia , spionizować ciałko , a jadąc samochodem , jak często można się na trasie zatrzymywać ? Dlatego , jeśli tylko mam taką możliwość , zawsze jeżdżę pociągiem . Nie wyobrażam sobie np. jechać z Krakowa do Kołobrzegu samochodem . Nie zawsze i wszędzie można się zatrzymać . Jeśli chodzi o bagaż , no to od czego kurier ? :)
Bilet , także powrotny , wykupuję jeszcze w domu , przed wyjazdem .

Oczywiście to tylko moje zdanie :)
ODPOWIEDZ