Duszniki Zdrój - sanatorium Moniuszko

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Arek+
Na forum od: 24 wrz 2024 12:35
Oddział NFZ: Łódzki

Duszniki Zdrój - sanatorium Moniuszko

Post autor: Arek+ »

Witam, dwa tygodnie temu wróciłem z pobytu w sanatorium Moniuszko w Dusznikach Zdrój (ul. Zdrojowa 40), a ponieważ przed wyjazdem - szukając aktualnych opinii o tym sanatorium (z wyjątkiem jednej) - nie natrafiłem na nie pragnę krótko podzielić się swoimi wrażeniami z pobytu.
Mój turnus był w okresie od 21.08 do 11.09.2024 z praktycznie letnią pogodą. Zakwaterowanie w Sanatorium wraz z wizytą pielęgniarsko-lekarską (na miejscu) przebiegło sprawnie, tak iż przed pierwszym obiadem miałem przydzielony pokój. Samochód zaparkowałem na ulicy, w pobliżu miejsca zakwaterowania na bezpłatnym miejscu postojowym, których jest wiele w części uzdrowiskowej miasta. Pokoje czyste (sprzątane co dwa dni) wyposażone w pełne węzły sanitarne, lodówkę, radiobudzik, tv i internet, suszarkę na balkonie (tv i internet dodatkowo płatne) oraz oczywiście w pozostały typowy sprzęt. Na korytarzach duże pojemniki do segregacji odpadów oraz czajnik bezprzewodowy. Trzy smaczne posiłki dziennie (8:00/13:00/17:30) z urozmaiconym daniami, które mogły zaspokoić praktycznie każdy gust kulinarny z wyjątkiem wegetarian, co w dobie zmian żywieniowych może jednak powinno się znaleźć w opcji menu. Całodobowa, miła i profesjonalna opieka pielęgniarska oraz w ciągu dnia lekarska. Zabiegi w odległym o 5 minut sanatorium Jan Kazimierz (remontowanym) - również bez zastrzeżeń. Trochę brakowało mi miejsc wieczornych spotkań i „pląsów” - są oczywiście typowe kawiarnie i restauracje (szczególnie polecam Dobre Smaki). Wiele ofert ciekawych wycieczek umożliwia zagospodarowanie wolnego czasu. Poza tym spokój małego miasteczka jakim są Duszniki Zdr. pozytywnie wpływają na wewnętrzne wyciszenie i relaks. Generalnie jestem zadowolony z pobytu - polecam również prywatne pobyty - szczególnie gdy po remoncie baza zabiegowa powiększy się o kriosaunę. Przy okazji pozdrawiam wszystkie osoby, które miałem okazję poznać i dzięki którym czas spędzony w Sanatorium uważam za udany.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Re: Duszniki Zdrój - sanatorium Moniuszko

Post autor: Bibi2 »

Dziękuję za opinię :)
Szczególnie, ze Duszniki są mi bliskie
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 3 razy

Post autor: irenae »

Arek, Bardzo dziękuję za wspaniały opis
Pozdrawiam IE
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Dziękuję za opinię :)
Rysia1956
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 paź 2022 15:06
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Rysia1956 »

Witam
Lubię czytać informacje o sanatoriach i dziękuję za wszystkie
opisy. Dla mnie jedynym problemem w sanatorium to są zabiegi
po za obiektem.
Pozdrawiam
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

Dołączam się do podziękowań. Zawsze mówię, że każda opinia na wagę złota. A że Twoja do tego w pełni pozytywna , tym lepiej. 👏
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

dzięki za opinię. pozdrawiam