ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Dobrze, nie będę szukał :P ...... może Ciebie szybciej nawiedzi, to się zapytasz :lol: .
Przyzwyczajenie , to nasza druga natura ale dbanie o zdrowie, to już niestety nie :oops: .
Dzisiaj kolacja wcześniej, omlet z dodatkami będę robił...... zobaczymy co tym razem wyjdzie ;) :lol: .
Eduarda
Na forum od: 21 paź 2024 20:48
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: Eduarda »

Witajcie
Jestem nowa na forum i z góry przepraszam jeśli ktoś uzna moje pytanie za "dziwne" ale jestem nowicjuszem 😉
Wszędzie piszą o kolejce w NFZ w której jest skierowanie do sanatorium. Doczytałam że każde schorzenie ma swoją kolejkę ale czy każde NFZ np warmińsko mazurskie (z tego właśnie jestem) także ma swoją kolejkę??
Pozdrawiam ☺️
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj, podejrzewam że też. A myślę, że z tego względu, że wielu kuracjuszy nie pojedzie na drugi koniec Polski i w dodatku z przesiadkami. Wielu nie może w góry, wielu nad morze. Ale najlepiej zapytać się w NFZ na infolinii, lub w swoim oddziale osobiście. Na stronie NFZ jest wykaz gdzie i na jakie schorzenia można się leczyć, pozdrawiam.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

ANDY12345 pisze: 22 paź 2024 18:10 Dobrze, nie będę szukał :P ...... może Ciebie szybciej nawiedzi, to się zapytasz :lol: .
Przyzwyczajenie , to nasza druga natura ale dbanie o zdrowie, to już niestety nie :oops: .
Dzisiaj kolacja wcześniej, omlet z dodatkami będę robił...... zobaczymy co tym razem wyjdzie ;) :lol: .
Zaangażowanie w pracę zawodową, która jest pasją nie szkodzi zdrowiu. Spokojnie, przecież dlatego nie zawalam nocy na pogaduchy, by odpocząć i zregenerować organizm przed wyzwaniami dnia kolejnego. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Będąc po operacji, możesz starać się o leczenie szpitalne na Oddziale Rehabilitacji Ogólnoustrojowej (ORO).
Potrzebujesz skierowanie ze szpitala lub przychodni przyszpitalnej od lekarza gdzie się leczysz. Mając takie skierowanie, to Ty wybierasz gdzie chcesz się leczyć. Musisz skontaktować się z daną placówką i dowiedzieć się jakie są terminy przyjęcia. W trybie pilnym jest to od miesiąca do dwóch. Wszystkie szpitale wojskowe mają takie oddziały i je polecam.
Pobyt taki nie wchodzi w kompetencję NFZ i możesz równolegle starać się z Funduszu.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kleinehexe pisze: 22 paź 2024 19:42 Zaangażowanie w pracę zawodową, która jest pasją nie szkodzi zdrowiu. Spokojnie, przecież dlatego nie zawalam nocy na pogaduchy, by odpocząć i zregenerować organizm przed wyzwaniami dnia kolejnego. :D
Ty masz codziennie wyzwania :lol: ....... a kto mówił "że chyba dopiero na emeryturze odpocznie i to nie wiadomo" :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

"To mówiłem ją, Jarząbek" ;) :lol:
Osoby nie mające celu w życiu, chorują i umierają. Nie zamierzam na emeryturze zakopać się w kocyk i czekać aż mój mózg zacznie osuwać się w demencję. To, że żyję intensywnie, nie znaczy, że nie odpoczywam i nie dbam o zdrowie. Gdybym opisała ile różnych ablucji ;) wykonuję, aby wspomóc swój organizm, zrozumiałbyś, że dbałość o zdrowie jest jednym z tematów wiodących w moim życiu. Jak myślisz, czemu wyniosłam się na wieś, choć tak naprawdę nie posiadałam na to funduszy? :?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wiem wiem, Twoje motto to " po pierwsze intensywność, po drugie intensywność....... itd" :lol: . Mówiłaś i to niejednokrotnie :lol: ....... myślisz, że mi się mózg lasuje ;) :P .
Widziałem jak przejście na emeryturę działa na ludzi, którzy byli związani tylko z pracą, a potem nie wiedzieli co z sobą zrobić :oops:. Nie dożywali siedemdziesiątki :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie wiem czy Ci się lasuje, badań nie robiłam. :oops: :P :lol:
Nie jestem związana tylko z pracą, choć obecnie zajmuje mi ona dużo czasu. To świadomy wybór. Mam duże plany na emeryturę, dlatego pisałam, że niekoniecznie na niej odpocznę. :lol: Nie będę o tym pisać, bo mi się nie spełnią :P , ale by się zrealizowały, trzeba działać, by pomóc marzeniom. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przecież jesteś kobietą pracującą i emerytura to dla Ciebie nie meta :D , a dopiero początek.
Tylko zapisz sobie na kartce ;) :lol: .
ODPOWIEDZ