I Tobie też spokojnej i kolorowej
ROZMOWY NOCĄ
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: ROZMOWY NOCĄ
Szlam spać i drzwiami dostałam.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Cześć Aniołku
Jak dwa globusy się zderzą, to trzęsienie gwarantowane
Jak zawsze są dwa warianty........ kolonizacji. Pierwszy to z perspektywy kolonizatora, a drugi od strony kolonizowanego. Pierwszy patrzy praktycznie tylko na zyski, a drugi żeby przeżyć
Prawdopodobnie kolebką ludzkości była Afryka i to z niej ludzie zaczęli emigrować na dalsze tereny. Azja rozkwitała swoją sztuką i nauką, które podziwiamy do dzisiaj. Północne obszary Afryki też mogą tym samym się pochwalić.
A co się stało, że w pewnym okresie Europejczycy zaczęli najeżdżać Azję i zajadle z nią walczyć nie przebierając w środkach ? Przecież mieli dość powierzchni
Jak się dysponuje siłą, to nietrudno nad kimś zapanować. Ale trudniej jest podzielić się tą siła, żeby słabszy mógł być mocniejszy.
Wojny to też pewien rodzaj kolonizacji, a czy je popieramy ?
Czy już masz wyrobione zdanie o moim zdaniu ?
Miłego i słonecznego, po pracy też
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Dzień dobry
Kompletnie nie zajarzyłam z tym globusem.
Żadna kolonizacja chwalebna nie jest i chyba się tu zgadzamy, także nie ma co żałować, że mogliśmy mieć swoje daktyle.
Dziękuję
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

A o którym globusie myślałaś ?
Mikstury, nalewki, wyciągi, ekstrakty, dekokty i inne naturalne leki, które na takie okazje robisz, mu..... przepraszam powinnaś zacząć stosować
Podobnie jak z kolonizowaniem, tak samo postępujemy z różnymi gatunkami flory i fauny nie patrząc na skutki
No cóż, wiele lat temu zadowalaliśmy się rodzimymi owocami. Sporadycznie przed świętami jak się udało, to się posmakowało cytrusów i człowiek był w siódmym niebie, a teraz już tak nie smakują
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

A myślisz, że tego nie zrobiłam. Tak się opiłam tych różnych mikstur, że mnie teraz goni tam, gdzie król piechotą biega.
Bo trzeba sobie te owocki dozować, a przede wszystkim kupować kiedy jest na nie sezon. To tak jak z pomidorami. Smakują tylko w sezonie, bo te całoroczne, to sam wiesz.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Ja myślę, że tak zrobiłaś
Staram się kupować na placu z jednego kramu, bo ma dojrzałe i tanie....... i słodziutkie