ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Śpij śpij Martinko bo Ci śnienie ucieknie :lol: .
I Tobie też spokojnej i kolorowej :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Słyszałam i pytam hipotetycznie czy chciałbyś być kolonizatorem? :?
Szlam spać i drzwiami dostałam. :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ciesz się, że tylko drzwiami, a nie globusem :P :lol: .
Jutro dokończymy :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A to globusem oberwać gorzej? :? :lol:
Jeszcze raz dobrej nocy życzę. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Towarzystwo się rozochociło :roll: :lol: ....... słodkich snów :D .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Silniki odpalone już przed dwudziestą pierwszą, a do łóżkowic zajechały po dwudziestej drugiej :roll: . Co to za napęd ? :shock: ....... czy może taka odległość ? :P :lol: .
Cześć Aniołku :D , Martince też powiem cześć :D , zmieńcie napęd, może paliwo...... albo łóżko wstawcie do mieszkania ;) :lol: .
Jak dwa globusy się zderzą, to trzęsienie gwarantowane :roll: , a chyba nie chciałabyś takiego galimatiasu ? :o .
Jak zawsze są dwa warianty........ kolonizacji. Pierwszy to z perspektywy kolonizatora, a drugi od strony kolonizowanego. Pierwszy patrzy praktycznie tylko na zyski, a drugi żeby przeżyć :oops: . Do tej pory widać skutki kolonizacji i pewnie jeszcze długo będą.
Prawdopodobnie kolebką ludzkości była Afryka i to z niej ludzie zaczęli emigrować na dalsze tereny. Azja rozkwitała swoją sztuką i nauką, które podziwiamy do dzisiaj. Północne obszary Afryki też mogą tym samym się pochwalić.
A co się stało, że w pewnym okresie Europejczycy zaczęli najeżdżać Azję i zajadle z nią walczyć nie przebierając w środkach ? Przecież mieli dość powierzchni :roll: . Na pewno sama masz wyrobione zdanie na ten temat i pewnie mamy też bardzo podobne.
Jak się dysponuje siłą, to nietrudno nad kimś zapanować. Ale trudniej jest podzielić się tą siła, żeby słabszy mógł być mocniejszy.
Wojny to też pewien rodzaj kolonizacji, a czy je popieramy ? :oops: . Jest też inny rodzaj kolonizacji, bezkrwawy i tak Chińczycy robią to w Rosji, poprzez małżeństwa. Europę, Amerykę poprzez uzależnienie od taniochy i badziewia którą nas zalewa. Niestety znacznie gorzej postępują w Afryce. Tam budują nowe fabryki, tam wykorzystują coraz bardziej mieszkańców, choć u siebie też nie lepiej traktują swoich obywateli.
Czy już masz wyrobione zdanie o moim zdaniu ? ;) :lol: .
Miłego i słonecznego, po pracy też :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak to jaki? :? 4x4, czytaj: na cztery łapy. :lol:
Dzień dobry :kwiat: , u mnie z sukcesami, ale bardzo męczący, a do tego czuję, że atakuje mnie jakieś dziadostwo chorobotwórcze. :evil:
Kompletnie nie zajarzyłam z tym globusem. :oops: Wszystko zależy z jakim impetem się człowiek zderzy. :lol:
Żadna kolonizacja chwalebna nie jest i chyba się tu zgadzamy, także nie ma co żałować, że mogliśmy mieć swoje daktyle. :oops:
Dziękuję :kwiat: , wzajemnie! :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Taaa i jeszcze ze sterem jak ogon ;) ......... a nie przydałby się jeszcze żagiel ? :lol: .
A o którym globusie myślałaś ? :P ;) . Podejrzewam, że i tak wstrząs mógłby być silny...... chyba, że amortyzatory by zadziałały :D .
Mikstury, nalewki, wyciągi, ekstrakty, dekokty i inne naturalne leki, które na takie okazje robisz, mu..... przepraszam powinnaś zacząć stosować :lol: . Wspomagaj się i zdrowiej :D .
Podobnie jak z kolonizowaniem, tak samo postępujemy z różnymi gatunkami flory i fauny nie patrząc na skutki :roll: .
No cóż, wiele lat temu zadowalaliśmy się rodzimymi owocami. Sporadycznie przed świętami jak się udało, to się posmakowało cytrusów i człowiek był w siódmym niebie, a teraz już tak nie smakują :oops: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I może jeszcze piórko w doopę. :? :lol:

A myślisz, że tego nie zrobiłam. Tak się opiłam tych różnych mikstur, że mnie teraz goni tam, gdzie król piechotą biega. :shock: :lol: To i kurację węglową włączyłam, ona na wirusy też działa. :D

Bo trzeba sobie te owocki dozować, a przede wszystkim kupować kiedy jest na nie sezon. To tak jak z pomidorami. Smakują tylko w sezonie, bo te całoroczne, to sam wiesz. :roll: Pomarańcze najlepiej kupować tak styczeń-luty, kiedy jest na nie sezon na południu Europy. Wtedy też można dostać te z upraw ekologicznych, moim zdaniem lepsze. Jak będziesz rok na nie czekał, to posmakują jak dawniej. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale to może pawie ? :P ...... i powyżej, żeby nie uwierały ;) :lol: ...... i mnie też :oops: .
Ja myślę, że tak zrobiłaś :) , tylko po co wszystko na raz :roll: . A później piórka będą....... tak jak ten król :lol: .
Staram się kupować na placu z jednego kramu, bo ma dojrzałe i tanie....... i słodziutkie :D .
ODPOWIEDZ