ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Ależ nie masz za co :oops: . Najpierw obowiązki, aby później z czystym sumieniem i spokojem....... przytulić się do podusi ;) :lol: .
Wielu podróżników jeździło maluchami czy syrenkami zwiedzając świat i sobie chwalili w miarę łatwą naprawą...... trytytkami :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Jeszcze są takie samochody co można kijem walnąć i się naprawi. :lol: Mam taki i przejechałam nim kawałek świata. Za nic go nie oddam. Ma u mnie dożywotkę, a zaznaczam nadal jeździ i robi wrażenie. Zwłaszcza jak sama nim powożę i wręcz z niego wypadam, gdy wysiadam. :lol: W razie W to i na zużyty olej rzepakowy pojedzie, najwyżej plackami będzie dawać z rury. :lol: To jest właśnie cały Misiek. ;) :D I nie ważne, że do Krakowa go nie wpuszczą. :P
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Do centrum i tak byś nie wjechała...... nawet Rolls-Roycem :lol: , a zapach smażonych ziemniaczków jest bardzo pociągający ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale Strefa Czystego Transportu zdaje się dotyczy całego obszaru miejskiego? Czy się mylę? :?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ma dopiero wejść od lipca przyszłego roku. Jak sprawa dalej się potoczy, to zobaczymy, bo wcześniej nie było konsultacji i oparła się o Sąd Administracyjny. Na pewno w pierwszej kolejności będzie zakaz dla wiekowych aut, a później od norm emisji.
A teraz do łóżeczka na małe chrapu chrapu ;) :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rozumiem :D
Dobranoc :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kolorowych :D .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , wracając do SCT, to może być podobnie jak w Warszawie :roll: ....... protesty, kłótnie i wrzaski. Tak czy tak, to od tego nie uciekniemy.
W Krakowie już wiele lat temu ruch samochodowy został wypierany. Najpierw z ścisłego centrum, a później po kolei zataczając coraz większe kręgi poprzez zwężanie jezdni, przemianowanie ulic na jednokierunkowe i strefy płatnego parkowania, ale równolegle dalej rozwija się komunikacja zbiorowa. Chodniki stały się szersze, mieszkańcy mogą zaparkować pod swoim domem i nie na chodniku jak to miało miejsce wcześniej.
W początkowej fazie mieli wprowadzać strefy dla samochodów pod względem emisyjności, ale pewnie ustalenia trwały długo i zieloni wymusili przejście do końcowych decyzji.
Nie wiem jak to będzie wyglądało dla mieszkańców, bo wielu zwłaszcza starszych, jeździ starszakami :lol: , ale też i sporadycznie.
Wielu ma problemy z poruszaniem i auto jest dla nich pomocą czy to w zakupach czy dostania się do lekarza. Zawsze będą dwie strony medalu...... nie licząc krawędzi i dlatego trzeba rozwiązywać takie sprawy nie wylewając dziecka z kąpielą :P .
Z resztą kilkanaście lat temu, Kraków zaostrzył przepisy dotyczące kopciuchów rekompensując mieszkańcom przejście na "zdrowsze" ogrzewanie mieszkań czy domów. Niestety mieszkańcy gmin ościennych dalej palą czym chcą :evil: .
Miłego i spokojnego dnia :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wszystko ma plusy dodatnie i plusy ujemne. :D
Dobry wieczór! :kwiat:
Niestety, nie wyrabiam na zakrętach. :roll: Okres chorób i braków kadrowych determinuje moją aktywność. Pracuję już chyba na dwa etaty, a trzeci w domu. :shock:
Ale podczas gotowania :D wysłuchałam ciekawej analizy tego co się obecnie dzieje w Polsce i na świecie. Choć staram się unikać tematów politycznych, nie chcę opowiadać się już po żadnej ze stron, bo to do niczego dobrego nie prowadzi, to jak zobaczyłam, że prof. Matczak działa na YouTube, nie mogłam się oprzeć, bo mądrego, to aż miło posłuchać. :D
https://youtu.be/ihUoTvFg1io?si=5GZHzpm6Y_16LzIF
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Okres jesienny - okres chorób, okres letni - okres urlopów :oops: ....... tak to wychodzi, że za kogoś trzeba wykonać obowiązki :P .
Zawsze gdzieś ta polityka nas dotyka. Chociaż oglądam wiadomości z zaprzyjaźnionych stacji, także słuchając radiowych, nie stronię od wypowiedzi czy wywiadów z politykami...... ale to ja dobieram kogo słucham :P :lol: . Dla pozostałych nie mam ani ochoty ani czasu....... dla zdrowotności :) .
Tym się różni demokracja od sekciarstwa czy tyranii, że w tej pierwszej nikt za swoje zdanie nie chce cię zniszczyć :evil: .
I na cały tydzień wyczerpaliśmy limit tematu o polityce ;) :lol: .
Papusiaj papusiaj i odpoczywaj :) , jutro czeka nas kolejny dzień wrażeń :lol: .
ODPOWIEDZ