Uzdrowisko Świnoujście TRYTON (10-31.12.24)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Czesia59
Na forum od: 06 lis 2024 23:32
Oddział NFZ: Dolnośląski

Uzdrowisko Świnoujście TRYTON (10-31.12.24)

Post autor: Czesia59 »

Jadę do Uzdrowiska Świnoujścia S.A. TRYTON w terminie 10.12.24 do 31.12.24 .
Jadę z Wrocławia i prawdopodobnie jechać będę pociągiem Intercity. Może ktoś będzie jechał też do Świnoujścia lub jechał wcześniej i znalazł innego przewoźnika , bardzo proszę o informację .
Ostatnio zmieniony 15 lis 2024 16:51 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Uzdrowisko Świnoujście TRYTON

Post autor: zbigniew165 »

Wreszcie trafił się wyjazd do Świnoujścia, bo do tej pory chyba nikt nie był i nie jest w Świnoujściu.
Raczej innego przewoźnika nie znajdziesz, bo często tam jeżdżę i teraz mam zamiar wydzwonić ze zwrotów Świnoujście.
Pojadę samochodem chyba i to przez Wrocław, później S 3 do samego Świnoujścia. ale jak wydzwonię zwrot na turnus świąteczny i ten termin by mi pasował. :)
Czesia59

Proszę załatwiać to może się dogadamy odnośnie podróży.
Chciałabym wiedzieć jak długo siejedzie z dworca kolejowego do dzielnicy nadmorskiej (sanatorium), czy jedzie się promem
Pozdrawiam serdecznie
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Jak przyjedziesz na dworzec PKP idziesz kilkadziesiąt metrów na prom Bielik, który kursuje obecnie co pół godziny, zaraz, masz postój TAXI i jedziesz pod samo sanatorium za 20 zł.
Jest też przystanek MZK, ale z bagażem odradzam, chociaż wysiada się przy sanatorium Energetyk, czyli kilka metrów od Trytona.
Można też jechać autobusem MZK przez tunel, ale jest to dużo dalej i z bagażem też nie radzę.
Promem i taxi, to ok. 20 min i jesteś pod budynkiem Trytona.
Ja wsiądziesz w TAXI przed przeprawą, to oczywiście nie za 20 zł, a znacznie drożej.
W Trytonie masz pokoje 2 i 3 osobowe. Jest to hotel sanatoryjny bez stołówki i bez zabiegów.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam...
Jestem od października w Świnoujściu...

Jechałam autobusem B jak przyjechałam pociągiem sypialnym o 9.20..... autobus tej linii był chyba około 9:32, lub 9.38 , ale potem były też zaraz następne z A, także ich jest na zmianę dość dużo i też ewentualnie jak się czeka i jest zimno, to można w poczekalnie takiej zamkniętej szklanymi oknami, gdzie nie wieje i są miejsca do siedzenia, to poczekać chwilę....

Od dworca PKP w Świnoujściu zaraz skręca się z peronów w lewo i jeszcze troszku w lewo ( widać prom na wprost po skręcie i nie trzeba nim płynąć jak chce Pani taniej i nie ma aż tak ciężkiego bagażu, na kółkach walizka bez problemu super przejeżdża się ...). . Więc po lewej jest zatoczka , i przystanek autobusowy z poczekalnią, dla linii A i B i tymi dojedzie się bez problemu do uzdrowiska, ul.Słowackiego- Gierczak, jadąc ok.25 minut i to przez tunel, bilet 2 zł dla emerytów, normalny 4 zł, kupuje się u kierowcy bez problemu. Ludzie powiedzą lub kierowca gdzie wysiąść....
Z przystanku gdzie Pani wysiądzie trzeba przejść obok dwóch budynków Swarożyc i Bursztyn i skręcić i ma Pani Tryton...

Rozkład jazdy autobusów miejskich w Świnoujściu jest na stronie internetowej i autobusy linii A i B wszystkie jadą naokoło od dworca PKP do dworca PKP przez tunel....

Kiedyś jak nie było tunelu, jeździło się właśnie taksówką, po przepłynięciu promem bielikiem I już na promie zamawiałam taxi Odra Świnoujście i pytałam się kto jeszcze jedzie I zawsze w kilka osób to było taniej..

Obecnie jak wysiadałam to chyba z 10 osób z pociągu z walizkami weszło do autobusu B, bo to już jest końcówka pętli i początek nowej trasy i nie ma problemu z wejściem do autobusu z bagażem, bo on stoi dłużej..

Jak Pani uważa zrobi, szczerze poradziłam też, proszę ewentualnie pytać...... Życzę miłego pobytu..

Pozdrawiam serdecznie...
Czesia59

Witam !
Dziękuję bardzo za przekazane informacje dotyczące dojazdu do sanatorium .
Pozdrawiam serdecznie ! dobrego wypoczynku !
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Czesia59 pisze: 07 lis 2024 00:34 Jadę do Uzdrowiska Świnoujścia S.A. TRYTON w terminie 10.12.24 do 31.12.24 .
.
Czesiu czekamy po powrocie na opinie :) Udanego pobytu,trafionych zabiegów i super towarzystwa :kwiat:
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Nie ma za co..... wzajemnie......
zojka64+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 10 sty 2020 19:48
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Re: Uzdrowisko Świnoujście TRYTON (10-31.12.24)

Post autor: zojka64+ »

Czesiu jak wrócisz z Trytona to napisz jak Ci upłynął pobyt i jak tam warunki. Ja będę w Trytonie od 8 marca 2025r, trochę mnie przerażają opisy tego miejsca ale trzeba będzie się jakoś zaaklimatyzować na te 21 dni. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego pobytu.
ODPOWIEDZ