Duszniki Zdrój 29.01-19.02.2025 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Duszniki Zdrój 29.01-19.02.2025 r.

Post autor: zbigniew165 »

Bogutka jadę dzień wcześniej przed rozpoczęciem turnusu, to zrobię sobie rozeznanie w obiekcie i w okolicy. Myślę też, że dzięki temu, że będę wcześniej załatwię sobie lekarza, pielęgniarkę i wszystkie sprawy związane z pobytem w dniu rozpoczęcia turnusu szybciej i będę miał więcej czasu na dalsze poznawanie Dusznik przed rozpoczęciem zabiegów.
Jadę na pulmonologię, to tych zabiegów nie ma wiele, ale uzupełnią to zabiegami na kręgosłup szyjny.
Na stronie jest cennik pobytów hotelowych, ale rozumiem, że chcesz negocjować opłaty za pobyt komercyjny.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nikt się nie wybiera do Zimowita w Dusznikach Zdroju :?:
Gość

Post autor: Gość »

Podczas ostatniego pobytu parkowałem prawie pod "Zimowitem" nawet o tym nie wiedząc :)
O ile pamiętam ten parking nigdy nie był jakoś specjalnie oblegany...
Załączniki
duszniki.jpg
duszniki.jpg (97.08 KiB) Przejrzano 484 razy
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kaziu dzięki za informację i fotkę.
Powiedz mi, czy ten biały widoczny w głębi budynek to Zimowit i jeszcze jak nazywa się ta ulica przy której jest ten parking, bo to chyba nie jest to parking wewnętrzny Zimowita.
Gość

To Zimowit.
Uliczka to Chopina. Parking z tymi skośnymi liniami zobaczysz z łatwością na mapach Google. Między nim a Zimowitem jest ta długa alejka piesza łącząca cześć zdrojową i miejską.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziękuję za podpowiedź, być może tu zaparkuję, ale sprawdzę ile kosztuje parking w Zimowicie.
Gość

Tak to wrzuciłem jako ciekawostkę, fajnie jest mieć jak najwięcej informacji przed wyjazdem, choćby nie wszystkie potem były przydatne. Jeśli cena nie będzie zaporowa to jasne że lepiej mieć autko na zamkniętym parkingu przy obiekcie.
Pod tym względem miałem farta przy dwóch ostatnich wyjazdach. W Horyńcu 3 PLN za dobę a w Sopocie darmoszka 🙂.
Oczywiście zawsze jest coś za coś. Niektórzy za nic by np. do Leśnika nie pojechali 😊
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kaziu adres Zimowita, to Chopina 3, czyli główne wejście jest w pobliżu tego parkingu, ale ja w Świnoujściu, czy w Kołobrzegu też parkowałem samochód w zatoczkach przy ulicy i w dużo większej odległości od sanatorium.
Masz rację, że lepiej mieć samochód pod ręką, bo można w nim przechowywać część bagażu i jest on w każdej chwili dostępny.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Ty dobrze Zbyszek przemyśl jeszcze ten wyjazd.... . Chyba zimą byłeś w Iwoniczu i powiedziałeś .... nie a teraz znów zima i Duszniki ??? Ja byłam już kilka lat temu tam wczesną wiosną. W Parkowej był remont i ..... koniec z baletami. Na górki - błoto a na Duszniki dzień wystarczy. Pojechałyśmy jeszcze raz z Nutką będąc w Polanicy i tyle nam starczyło...ale wówczas było ładnie , ciepło i zielono :) . Z pobytów sanatoryjnych zaś, był to chyba najgorszy mój pobyt bo Ci co biorą narty ....a to inna bajka ... . Nie mniej życzę jak najlepiej . Jest nadzieja, że może się coś pozmieniało . Będziemy czekać na opinie
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zosiu Iwonicz, to moim zdaniem ponura mieścina, bez gospodarza, nieczynne obiekty pozabijane deskami, chodniki w fatalnym stanie. Ogólnie brudno w samej miejscowości, nieprzyjemnie, dużo górek w styczniu i lutym, bo wtedy byłem.
Duszniki, to w promieniu 15 kilometrów Polanica Zdrój, Kudowa Zdrój, Świeradów Zdrój, Lądek Zdrój. Jadę samochodem i to sam, także mogę zwiedzić co nieco i nikt mi nie będzie przeszkadzał.
Żadnych imprez co dziennie jak w Kołobrzegu, czy Świnoujściu, bo jadę odpocząć po ciężkiej pracy nad morzem w lipcu, sierpniu i wrześniu.
Zabiegi, odpoczynek i ewentualnie krótkie przejażdżki do wymienionych wyżej uzdrowisk.
Sadzę, że w Dusznikach będzie lepiej, a sam Zimowit ma dobre opinie.
Dochodzi jeszcze do tego odległość dojazdu do sanatorium. Nad morze mam 650 km, a do Dusznik 230 km. i nad morzem już w tym roku byłem trzy miesiące, a w przyszłym szykuje się znowu trzy miesiące.
Zosiu zawsze piszę relacje w czasie pobytu w sanatorium na gorąco na laptopie i ze swoim internetem.
ODPOWIEDZ