ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: ewasz »

Jak się ma problemy z narządem ruchu to może być ciężko i to nie tylko gdy jest śnieg...
Plusem jest to, że wszystkie zabiegi mają u siebie (nie wiem czy jest basen, inni podpowiedzą)..
Lidia452
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2015 21:18
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Lidia452 »

Ewasz dziekuje za odpowiedz .Na poczatku sie ucieszylam ze dostalam Ustron ale nie mialam wiedzy ze sanatoria sa wyzej polozone a Orlik najbardziej
W tym momencie moja uwaga jest skupiona tylko na tym ze bede tam uwieziona i zaden spacer nie bedzie mozliwy.
W takim razie bede musiala raczej odmowic ze wzgledu na stan zdrowia poparty zaswiadczeniem lekarskim .a czy jest mozliwosc zmiany obiektu na
nizej polozony? i czy taki w Ustroniu w ogole jest?
Dziekuje za wszystkie sugestie :serce:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z tego co się orientuję to tylko prośba podparta zaświadczeniem lekarskim do NFZ może coś zdziałać.
Im szybciej to zrobisz, tym lepiej powodzenia... :kwiat:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Lidia452 pisze: 06 gru 2024 22:32 Ewasz dziekuje za odpowiedz .Na poczatku sie ucieszylam ze dostalam Ustron ale nie mialam wiedzy ze sanatoria sa wyzej polozone a Orlik najbardziej
W tym momencie moja uwaga jest skupiona tylko na tym ze bede tam uwieziona i zaden spacer nie bedzie mozliwy.
W takim razie bede musiala raczej odmowic ze wzgledu na stan zdrowia poparty zaswiadczeniem lekarskim .a czy jest mozliwosc zmiany obiektu na
nizej polozony? i czy taki w Ustroniu w ogole jest?
Dziekuje za wszystkie sugestie :serce:
Witaj....poczekaj na skierowanie papierowe a potem do lekarza po zaświadczenie i dodaj jeszcze prośbę od siebie o zmianę miejsca....mam nadzieję,że przychylą się i dają coś na tzw.płaskim terenie ...Powodzenia👍
Lidia452
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2015 21:18
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Lidia452 »

Witaj. Poczekam jak przyjdzie papier bo to wczoraj sie ukazalo i tak zrobie bo to nie ma sensu zebym jechala ze strachem w oczach..... i te schody dla
mnie nie do pokonania.
Dam znac jak to sie wszystko ulozy i jaka bedzie decyzja.
Dziekuje i zycze przyjemnego weekendu
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Lidia, ale dostałaś przydział. :evil: ..Orlik jest wysoko ...obszerny opis w zeszłym roku napisała Genia. Jechać do sanatorum i siedzieć tylko w obiekcie to porażka. Zrób tak jak dziewczyny Ci podpowiadają. W Ustroniu wszystkie sanatoria są na górce i ,, kawałek " jest do centrum czy Parku Zdrojowego.Powodzenia :serce: Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Między innymi z tego powodu, że najchętniej nasz NFZ obdarza nas Ustroniem czy Goczałkowicami staram się wyjeżdżać ze zwrotów.

Pozdrawiam :kwiat:
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zagubiony...jeżeli ktoś ma problem z poruszaniem się to nawet do tych obiektów , które wymieniłeś z Centr :kwiat: :kwiat: um jest pod górkę...za mostem w lewo po łuku jest pod górkę. Wokół tych sanatoriów jest już płasko. Pozdrawiam
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tydzień kończę z n7merem 24 222( wniosek złożony 13.09. Reumatologia) ...tygodniowy spadek to 2373 . Ze zwrotów fajnie jest pojechać ale w marcu mogę juz mieć przydział :shock: Zobaczę jak kolejka w przyszłym roku będzie się przesuwać. Jestem ZHDK ale nie chcialam aby lekarka mi to wpisała we wniosku...wtedy pojechałabym po 23.02 .25 a wtedy dla mnie jest za zimnno :D Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Romanek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2023 07:49
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: Romanek »

Ja dostałem Narcyza w Ustroniu na grudzień napisałem pismo do nfz i dostałem Kołobrzeg na styczeń :D
ODPOWIEDZ