ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: zbigniew165 »

Ania06 można dzwonić, ale nie wiem, czy w Twoim Oddziale NFZ jest taka możliwość, bo w moim jest i w innych w całym kraju też, ale nie we wszystkich.
Jeżeli jest telefon bezpośredni do Działu Uzdrowiskowego to tak, ale jak jest infolinia to marne szanse.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Lidia452 pisze: 08 gru 2024 20:49 Moze ktos Ci napisze jak jest w mazowieckim......
W Mazowieckim niekoniecznie.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

darek pisze: 08 gru 2024 09:14

Osobiście bym Nie rezygnował
ostatecznie gdyby nie udalo sie dodzwonić do Gabinetu pielegniarskiego w Orliku Próbuj kontaktować się z Równicą
Zapewne Panie znajdą rozwiązanie
Darku ... i w czym byłoby lepiej gdyby zmieniono Orlik na Równicę :?: :roll:
W Orliku , windą w dół i wszystkie zabiegi na miejscu , w Równicy trzeba kawałek dojść . W czym pomoże asystent ? we wskazaniu drogi ?
Do centrum faktycznie bliżej , ale jednak wciąż daleko , dla osoby z problemem poruszania się . A wokół budynku jest to samo co i przy Orliku , szczególnie zimą .

Lidia , to Twoja decyzja i jak widzisz , ile forumowiczów , tyle zdań :)

Uważaj tylko aby Ci nie zamienili na Wilge , Kos czy Narcyz , bo z nich dochodzisz kawałek na zabiegi do bazy zabiegowej Równicy .
Gdybym ja musiała jechać zimą do Ustronia , to zdecydowanie do Orlika , nie do Równicy :) Równica to moloch , Orlik to taki ciepły ośrodek .
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 14 razy

Post autor: BarbaraB64 »

Gieniu w Równicy jeżeli ktoś ma problemy z poruszaniem się jest wożony na wózku na zabiegi przez pielęgniarzy , Ja byłam w Lipcu w Równicy i bardzo dużo osób tak docierało na zabiegi, też obawiałam się że do takiego molocha mnie skierowano bo osobiście wolę mniejsze ośrodki ale ostatecznie byłam zadowolona z pobytu .Jeżeli chodzi o sanatoria najniżej położone to Złocień lub Malwa.
Lidia452
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2015 21:18
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Lidia452 »

Witam. Przekonalam sie osobiscie ze w slaskim Nfz jak juz ma sie wyznaczony termin i miejsce wyjazdu to nie da sie juz nic zmienic .Moje prosby
niestety nic nie daly..... wyjscia sa 2 albo jechac mimo przeciwskazan zdrowotnych i to ja odpowiadam bo przeciez podjalam taka decyzje albo
odeslac skierowanie z prosba i dokumentacja medyczna o zmiane do rozpatrzenia. i tak jak inni pisali moze byc roznie.
Skorzystanie ze zwrotow tez nie jest mozliwe na tym etapie
Pozdrawiam
anturium
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 paź 2022 13:01

Post autor: anturium »

witam zacne grono forumowiczów! W sierpniu zaostałem "wciagniety" na liste kolejkową z numerem 29500 i czasem oczekiwania 11 miesięcy. Do dzisiaj upłyneły4 miesiace a ja mam numer w kolejce 12000. Liczyłem na wyjazd w końcu czerwca lub w lipcu ale obserwujac malejące tempo to może być marzec lub kwiecień i smuci mnie to nieco bo to troche koliduje z moimi planami w tym czasie. Czy ktoś moze odnieść się do moich obaw? Też tak macie ?, startuję w "dziale : REUMATOLOGIA
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Dopiero w poniedziałek(13.12.2024) zastartuję o wypisanie skierowania, ciekawe jaki numerek dostanę...
Nie będę czekała aż mnie gdzieś wyślą, zastartuję po zwroty kwiecień/maj...
Lidia452
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj Twoje obawy sa sluszne bo jesli dalej tak szybko beda spadac to chyba kwiecien jest calkiem prawdopodobny.
Ja jestem swiezo po otrzymaniu skierowania i wniosek zlozylam poczatek czerwca a wyjazd jest juz w lutym wiec tylko 8 mcy a nie 11 i tez
reumatologia.
Lidia452
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Ewasz i jesli mozesz jechac ze zwrotow to najlepsze wyjscie z mozliwych ...... a nie kopac sie z koniem..... :roll:
Bastek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2022 15:52
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Bastek »

Witam serdecznie , na razie planuje złożyć , nowy wniosek do Sanatorium , gdzieś po 10 Kwietnia 2025 roku . I sądzę , że informacje , dostanę gdzieś , do 15 Maja 2025 roku . Że mój wniosek został , zarejestrowany i został wybrany kierunek , leczenia i czas oczekiwania . I od razu od tego momentu będę , raz dziennie dzwonić na Infolinię z NFZ . I też od razu będę starał się o , tak zwane zwroty do Sanatorium . Ale mi wyłącznie , zależy tylko na tych trzech Miastach . A są to następujące Miasta jak Ustroń . Goczałkowice-Zdrój i oraz do Rabka-Zdrój . Ale jest jeden mały , warunek , żeby w obecnym Sanatorium znajdowała się winda osobowa . Pozdrawiam .
ODPOWIEDZ