Świnoujście Bałtyk 14.11.2023
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Re: Świnoujście Bałtyk 14.11.2023
Natomiast lekarz pierwszego kontaktu obecnie jak wypisuje skierowanie elektronicznie to nie ma możliwości zaznaczenia jaki rodzaj ma być leczenia sanatoryjnego czy szpitalnego i dopiero właśnie lekarz balneolog w Krakowie decyduje....
Proszę na spokojnie sobie przemyśleć decyzję.
Byłam w roku 2020 w tym obiekcie i później ogłosili w marcu pandemię. A ja wtedy byłam w okresie od 25 stycznia do 16 lutego, było ok.., .a także i w podobnym okresie w marcu, jak i przełom stycznia i lutego w zeszłym roku. A także dwa razy latem - czerwiec lipiec, oraz sierpień wrzesień i wtedy jest świetnie!!!!....
Lubię Świnoujście, które ma szereg różnych możliwości. .
Jedynie to złożyłam pismo do NFZ że w lutym zimno i żeby dali coś innego to przesunęli mi termin marzec/kwiecień. Ale Bałtyk bez zmian.
Może jeszcze ktoż na forum będzie jechał we wcześniejszym terminie to napisze jak jest? Pozdrawiam cieplutko.
-
Wincenty53
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 28 gru 2024 12:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
-
Gość
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Pokoje są dla małżeństw, ostatnio jak byłam w październiku, pani z recepcji mówiła, że ma być na turnusie aż 18 małżeństw i wszyscy mieli pokoje wspólne wówczas. Często przed turnusem ok.2 tyg.recepcja dzwoni, by potwierdzić przyjazd i zbiera dane, czy Państwo są słabiej czy gorzej chodzący i itd...
Też poinformują o parkingu, który jest zaraz przy Bałtyku, z boku, po lewej stronie, ale bardzo mały na ok.4-5 aut, i bez szlabanu i ogrodzenia, i chyba dość dużo płatny, dokładnie nie wiem, bo to zmienia się, czy 350- 400?- nie wiem.... actu bliziutko. Ale pod sanatorium po 2 stronach są też przystanki autobusowe linii A i B w obu kierunkach..
Serdecznie pozdrawiam
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Radzę po przyjeździe udać się na parking strzeżony przy Bazie Zabiegowej RUSAŁKA, gdzie będziecie chodzić może na kilka zabiegów i negocjować z właścicielem miejsce na cały turnus. Jeszcze rok temu można było za 350 zł załatwić miejsce, ale na cały turnus. Na mniej właściciel nawet ni chce rozmawiać, bo woli na weekendy Niemców.
Na innych parkingach w strefie uzdrowiskowej 50 - 60 zł za dobę, lub w strefie płatnego parkowania i brać co dziennie bilet cało dzienny, ale wekend od piątku wieczorem do poniedziałku rano bez opłaty.
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Jeżeli jest w posiadaniu grupa inwalidzka to jest grupa pierwsza to można parkować w każdym miejscu do tego przeznaczonym a prostopadle do Słowackiego jest z boku Żabka i przy drodze równoległej do Słowackiego są miejsca parkingowe i obecnie pisze na parkomacie, że inwalidzi mogą parkować w każdym miejscu. Moja koleżanka z pokoju tak parkowała...
Serdeczności..
-
Gość
Zbyszku, to jednak widzę że w SPP na uliczkach wychodzi taniej, bo od października do kwietnia bilet całodobowy to koszt 20 PLN, czyli za 15 dni roboczych zapłacimy 300... Tyle że trzeba pewnie ciągle od nowa polować na miejsce, no ale i tak wiadomo że kierowca ma przekichanezbigniew165 pisze: 28 gru 2024 13:49 [...] Na innych parkingach w strefie uzdrowiskowej 50 - 60 zł za dobę, lub w strefie płatnego parkowania i brać co dziennie bilet cało dzienny, ale wekend od piątku wieczorem do poniedziałku rano bez opłaty[...]
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Trochę gorzej będzie w weekend, bo zjeżdża dużo okolicznych turystów, Szczecin i okolice. i Niemcy, którzy mają kilka kilometrów do Świnoujścia.
Czyli w weekend bym samochodu nie ruszał z miejsca parkowania w strefie.
-
Gość
Nie ma to jak Forum i jego aktywni użytkownicy.