Kołobrzeg sanatorium Arka 07.01.2025

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Zbychoo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 20:08

Re: Kołobrzeg sanatorium Arka 07.01.2025

Post autor: Zbychoo »

Romanek pisze: 27 gru 2024 08:00 Tak funkcjonuje Forum nikt się nie odzywa ludzie siedzą w krzakach czytają a potem przy stoliku okazuje się że trzy na cztery osoby czytały forum :D
Dużo osób potrafi w ogóle jako tako czytać, z pisaniem idzie im gorzej, a już zarejestrowanie się i do tego pisanie na forum internetowym dla wielu osób w wieku okołosenioralnym (a tacy o tej porze roku są wysyłani przez NFZ) to droga przez mękę.

Mało chętnych zgłasza się na bezpłatne kursy komputerowe dla 80-latków ;) , aby nabyć jakieś podstawowe umiejętności cyfrowe, a to by mogło zwiększyć ich aktywność internetową 8-)
zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 14:39
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: zuza »

No to ja się odezwę. Też jadę z koleżanką do kołobrzegu od 3 stycznia ale do verano. Dostałyśmy ze zwrotów . W arce byłyśmy z nfz już 4 razy zawsze byłyśmy zadowolone ale czas na zmiany choć też proponowano nam arkę.było dużo zwrotów . Miłego pobytu kuracjuszom z Arki.
Awatar użytkownika
Romanek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2023 07:49
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: Romanek »

To pewnie będziemy się gdzieś mijać na deptaku :D
Madejskamoonika
Na forum od: 01 sty 2025 18:15

Post autor: Madejskamoonika »

Dzień dobry:) Wysyłam do ARKI na Sułkowskiego bliską osobę, jedzie po raz pierwszy, proszę o wskazówki czy już od rana można sie zgłaszać w recepcji? I jakie dokumenty powinna mieć ze sobą poza dowodem odobistym? Numer skierowania, ktorym poslugiwala sie w wyszukiwarce NFZ?
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Hejka Moonika, rodzina tam meldowała się w lipcu, to dopiero po 13 czy 14 zaczęli, ale oni byli prywatnie. Pamiętam, że czekali. Nie wiem jak z NFZ. To zależy kiedy wysprzątane będą pokoje. Polecam zadzwonić na recepcję i wszystko powiedzą co i jak, ewentualnie od kiedy przyjęcia z NFZ i co jest w pokoju ( wyposażenie- ile ręczników, szklanki , sztućce i itd.).
Trzeba mieć skierowanie ( ja miałam wydrukowane, co przychodzi pocztą do domu z przydziałem do obiektu ) i dowód. Ewentualnie i pieniążki lub kartę, jak będzieb od razu opła za TV czy czajnik, ale z tym różnie bywa.
Serdecznie pozdrawiam.
Madejskamoonika
Na forum od: 01 sty 2025 18:15

Post autor: Madejskamoonika »

OK czyli rozumiem, że mamy jeszcze czekać na pismo ze skierowaniem, bo na razie, że to właśnie ARKA i Kołobrzeg wiemy jedynie z podglądu numeru skierowań w internecie.
Będziemy dzwonić im bliżej będzie data turnusu, ale wiadomo, że info z tzw życia jest bardzo pomocne :) Zwłaszcza, że będzie to pierwsza taka wycieczka i stres daje o sobie znać:)
Awatar użytkownika
Romanek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Jeszcze parę dni i wyjazd :)
Awatar użytkownika
Romanek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

No i turnus miną ani się człowiek obejrzał
Margolietka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2023 10:39
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Margolietka »

Romanku, napisz jak było :)
Czy to prawda, że kwaterują obecnie 4 osoby w pokoju? Gdy byłam tam 4 lata temu mieszkałam w trzyosobowym pokoju i już wtedy było ciasno, dosłownie łóżko w łóżko.
Awatar użytkownika
Romanek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

No niestety ciasno i mało konfortowo, są nawet w studio pokoje przechodnie, trochę przestrzeni jest w trójkach na parterze obok gabinetów zabiegowych. Sanatoryjna przemieszani są w całym ośrodku w 4 budynkach na przemian z prywatnymi apartamentami i pokojami hotelowym. Dla sanatorium taki pokój z łazienką ma postawione trzy łóżka kiedyś to były dwójki odległość pomiędzy szafka nocna 30 cm. Jeśli ktoś lubi tłok i gwar i brak sanatoryjnej dyscypliny to miejsce idealne. Kino codziennie koncerty nauka tańca dodatkowo płatne atrakcje salka do tenisa baseny strefa saun. Bilard piłkarzyki tenis stołowy. SPA z zabiegami. Blisko morza daleko do centrum ok 4 km ale są autobusy
ODPOWIEDZ