Rejestracja NFZ numerki

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Re: Rejestracja NFZ numerki

Post autor: Gosia43 »

Ewa napewno będzie to fajny i miły wypoczynek.Jeszcze na dodatek początki wiosny , gdzie wszysko rozkwita 8-) :lol:
ewa831
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 20:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ewa831 »

Gosia 43 W internecie to ładnie wgląda ale ciekawe jak jest w rzeczywistości
hakade
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2012 20:01
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: hakade »

Wczoraj miałam nr 200 a dzisiaj rano patrzę ... i mam przydział. Byłam bardzo zaskoczona ale i zadowolona. Jadę do Nałęczowa "Ciche Wąwozy" od 11.04.do 02.05. Jadę pierwszy raz, mam nadzieję, że będzie wiosennie i wesoło :D
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

Jak długo czekaliście na potwierdzenie i numer?.
Złożyłam wniosek na początku stycznia....i cisza.
pogodynka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2012 18:03
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: pogodynka »

Mirabella pisze:Jak długo czekaliście na potwierdzenie i numer?.
Złożyłam wniosek na początku stycznia....i cisza.
Witaj Mirabella. Ja dostałam potwierdzenie i numer po tygodniu mniej wiecej ( warmińsko-mazurskie NFZ) .
Ale z tego co widzę, u nas to wogole jakoś mniej osob wysyłają bo kolejki nie majątak zawrotnych numerków .
W grudnia byłam 156 , wczoraj 70 - a dzis 59 . Dalej nie wiem dokąd i kiedy mnie wyślą .... Oby to tylko było w drugiej polowie maja ... nie wczeniej ...
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Pogodynko, u mnie z nr ok 300 zeszło od 29.02 13 numerków. Możliwe, że pojadę w tym roku, a w piśmie z NFZ napisano mi okres oczekiwania 12-18 m-cy. Pozdrawiam
forumowicz

Dodam, że wniosek o sanataorium NFZ złożyłam tydzień temu
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Basia zależy na jakie schorzenie . I co zaznaczył lekasz -Szpital Uzdrowiskowy czy Sanatorium Uzdrowiskowe.
Szpitalne przysługuje do 6 miesięcy a w ciągu 3 muszą dać przydziął zaś Uzdrowiskowe do 18 miesięcy .
Sprawdz co masz zaznaczone w wyszukiwarce internetowej. :?: I wtedy będziesz wiedział co i jak-pozdrawiam
forumowicz

Rodzaj leczenia: UZDROWISKOWA REHABILITACJA DLA DOROSŁYCH W SANATORIUM UZDROWISKOWYM
Profil leczenia: CHOROBY REUMATOLOGICZNE (REUMATOLOGIA)
Info pobrane z wyszukiwarki. Jak nic pewnie wyjazd w tym roku. Pozdrawiam
pogodynka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2012 18:03
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: pogodynka »

Gosia43 pisze:Basia zależy na jakie schorzenie . I co zaznaczył lekasz -Szpital Uzdrowiskowy czy Sanatorium Uzdrowiskowe.
Szpitalne przysługuje do 6 miesięcy a w ciągu 3 muszą dać przydziął zaś Uzdrowiskowe do 18 miesięcy
Moje zgłoszenie zostało złozone 7.12.2011r. - i zakwalifikowano je jako Rehabilitacja dla dorosłych w szpitalu uzdrowiskowym.Profil: Choroby ortopedyczno-urazowe . Ztego co piszesz Gosia to do 7.03. powinnam dostac przydział ? A tymczasem ani widu ....

No i w zwiazku z tym poruszany przeze mnie juz temat ... jesli wyjechac trzeba w ciagu poł roku - to ja za cholere nie dam rady przez tej wyjazd z ZUS....
ODPOWIEDZ