Świnoujście Bałtyk 14.11.2023

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Wincenty53
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2024 12:07
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Świnoujście Bałtyk 14.11.2023

Post autor: Wincenty53 »

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Tak, to naprawdę cenne wskazówki. Pozdrawiam
Ninka++
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2024 15:14

Post autor: Ninka++ »

Wincenty53, napisz proszę czy udało Ci się dodzwonić do Bałtyku i czy coś załatwiłeś z pokojem? My z mężem mamy przydział do Szpitala Uzdrowiskowego Bałtyk marcu i martwię się czy nas nie rozdzielą :(.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Na 100 % nie rozdzielą, proszę nie martwić się. Tam to się nie zdarza....Ale Wincenty pewnie jeszcze odpisze.
Serdecznie pozdrawiam.
Wincenty53
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dodzwoniłem się, zarezerwowałem parking, a na temat pokoju powiedziano że nie rezerwują, ale na 100% będziemy z żoną mieli wspólny.
Pozdrawiam W.
Ninka++
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Muzyczka pisze: 05 sty 2025 18:54 Na 100 % nie rozdzielą, proszę nie martwić się. Tam to się nie zdarza....Ale Wincenty pewnie jeszcze odpisze.
Serdecznie pozdrawiam.
Dziękuję. Miłego wieczoru.
Ninka++
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Wincenty53 pisze: 06 sty 2025 16:59 Dodzwoniłem się, zarezerwowałem parking, a na temat pokoju powiedziano że nie rezerwują, ale na 100% będziemy z żoną mieli wspólny.
Pozdrawiam W.
Jak Pan będzie na miejscu to bardzo proszę o klika informacji nt. warunków, jeśli się oczywiście uda Panu napisać. A tak przy okazji, jak jest cena za parking?
Wincenty53
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Wróciliśmy z Bałtyku w Świnoujściu (oddział szpitalny). Sanatorium będzie od lipca w remoncie, podobno ok 2 lat. Pobyt był dobry, wszystkie zabiegi na miejscu, na wyżywienie nie można narzekać, nam smakowało. Rzeczywiście przyda się gruntowny remont, w ten bardzo silny wiatr, trochę wiało od okien, ale w pozostałe dni było ciepło, że nawet przykręcaliśmy grzejniki. Parking kosztuje 420zł za cały pobyt. W naszym turnusie parkowało 3 samochody, miejsca jest na 6. W wolnych miejscach parkuje obsługa sanatorium. Wszystkie pary małżeńskie miały swoje pokoje.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Wincenty za napisanie... Ładnie piszesz, że wróciliście zadowoleni i cieszę się, powrót bez przeziębień! I zdrowi?. Oby bez... Ja zawsze będąc tam zimą bałam się żeby nie przeziębić się, a pokój na którym piętrze mieliście, czy na dole?
Tak tylko pytam, nie zobowiązująco..
Tak to prawda- są wielkie plany co do tego obiektu i ma być o całkiem innym profilu...
Obecnie na tym turnusie następnym jest od poniedziałku w energetyku koleżanka na drugim piętrze w jedynce, oczywiście w Świnoujściu i jest bardzo zadowolona....
Serdecznie pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego
Wincenty53
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Pokój 208. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję… to naprzeciw schodów….tam rzeczywiście od okna od płn. przy wietrznej pogodzie na werandzie podwiewa, a u mnie tak bywało i zauważyłam, że w pokojach z drugiej strony od południa jak mieszkałam, to nie aż tak wiało, jak od północy od frontu. Pokoje są duże i wysokie, dłuższe i przedłużone werandą. A ten pokój to znam, bywałam u koleżanek, tam są lepsze okna, bo od frontu dawniej wymienili, by front ładniej wyglądał..o ile dobrze pamiętam. Mieszkałam ostatnio w p.209, pierwszy raz z tej strony, obok Pana. Były ukośne okna - łamane i dość dużo. Nawet potrafiłam ciemnym ręcznikiem granatowym co dają w sanatorium, w tym oknie, co otwiera się i była nieszczelność zasłaniałam, by nie wchodziło zimno… Ogólnie tam dobrze grzeją, w innych sanatoriach różnie, Bywa, że oszczędzają nawet. A w kranach leci bardzo gorąca woda
Serdecznie pozdrawiam
ODPOWIEDZ