Sanatorium Polonez w Dąbkach

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Doris 61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2025 12:26
Oddział NFZ: Podkarpacki

Sanatorium Polonez w Dąbkach

Post autor: Doris 61 »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,wyjeżdżam do sanatorium Polonez w Dąbkach od 08.02.2025, pierwszy raz jadę do sanatorium nad morze,😃,czy ktoś był może w tym sanatorium.Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje, czego można się spodziewać i jak tam jest szczególnie teraz w okresie zimowym , Pozdrawiam 😃
halka 1270
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2023 21:07

Re: Sanatorium Polonez w Dąbkach

Post autor: halka 1270 »

Witaj Doris. Ja też tam jadę 22 marca. Na forum mówią że Dąbki to biała plama. Jednak wertując posty parę lat wstecz trochę się dowiedziałam. Kompleks składa się z dwóch części, na zabiegi i posiłki trzeba udać się do innego budynku,( pokoje są dwu i cztero osobowe, dwuosobowe raczej dla małżeństw,)problemem jest przejście nie osłonięte od wiatru i śniegu więc trzeba się dobrze ubrać i zmieniać obuwie. Posiłki śniadanie i kolacja jest w formie szwedzkiego bufetu, obiad podawany jest do stołu. Część kuracjuszy narzekało że posiłki są monotonne, a inni że niewystarczające, innym nie podobało się to że goście komercyjni mają lepsze posiłki. Wiesz trudno każdemu dogodzić. Podobno blisko budynku jest główna droga więc jest głośno, zimą to chyba nie będzie z tym problemu. Do niedawna był remont alejek w pobliżu,ale raczej już zakończony. Są trasy rowerowe i spacerowe, duże jezioro, piękne lasy, no i morze!!! 😃🤓 były też stwierdzenia że położenie i okolica rekompensują wszelkie niedogodności, więc bądź dobrej myśli 😃
halka 1270
Kuracjusz
Kuracjusz

Doris nie piszesz z jakiego miasta wyruszysz w tę podróż?🥴
Doris 61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj halka1270, dziękuję bardzo za informację,ja też przejrzałam forum i znalazłam takie informacje, przeważnie piszą osoby, które były o innej porze roku,nie wiem jak jest zimą,ale mam nadzieję że będzie fajnie.Jeśli chodzi o jedzenie,czy jakieś inne rzeczy,to ludziom nie dogodzi,w końcu jedziemy do sanatorium aby podreperować trochę swoje zdrowie,a nie na urlop,a zabiegi prawdopodobnie są ok.Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie 😃
Doris 61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

halka 1270,ja mieszkam w Bieszczadach to mam do przejechania całą Polskę,ale mam nadzieję że pobyt w Dąbkach zrekompensuje mi wszelkie niedogodności podróży 😀
halka 1270
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj Doris😀 rzeczywiście masz kawał drogi ja wyruszę z Krakowa. Jak będziesz na miejscu to proszę opisz sytuację na forum. Będę tam dopiero pod koniec marca, najbardziej interesuje mnie baza zabiegowa, a nigdzie nie ma o niej opinii. Z tego co widzę w necie to jest tylko opis schorzenia które leczą i jakieś podstawowe zabiegi, trochę bida🥴 ale mam nadzieję że się nie rozczaruję bo tu chodzi o zdrowie. Życzę Ci dobrego odpoczynku i miłego Pozdrawiam
roza1802
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 lis 2024 17:35
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: roza1802 »

Witaj, szkoda, że nie jedziesz na turnus od 18.o1.2025. Ja też jadę z Krakowa.
Po powrocie -napiszę. Pozdrawiam
Doris 61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj halka,jak będę na miejscu oczywiście że wszystko opiszę, dziękuję bardzo, pozdrawiam serdecznie 😃
KGK
Na forum od: 27 mar 2026 12:50
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: KGK »

W marcu tego roku spędziłem z żoną wspaniałe 3 tygodnie w sanatorium POLONEZ w Dąbkach. Cisza i spokój ,szum morza i zapach lasu.Pokoje bardzo czyste, sprzątane 2 razy w tygodniu ,brak tylko małego stolika (może być na balkonie). Obsługa BARDZO miła i profesjonalna, atmosfera super. Co do jedzenia to po prostu mistrzostwo- przez cały pobyt codziennie inna zupcia (pycha), na śniadania i kolację "szwedzki stół" w tym zawsze dwa ciepłe dania.Dojście na posiłki i zabiegi to dosłownie STO kroków ( anie jak niektórzy piszą 150m).Wypoczynek wspaniały a zabiegi wykonywane według ogólnie przyjętych standartów. POLECAM wszystkim lubiącym leczenie i wypoczynek w dobrej atmosferze.
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2020 00:29
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: nula »

roza1802 pisze: 12 sty 2025 13:43 Witaj, szkoda, że nie jedziesz na turnus od 18.o1.2025. Ja też jadę z Krakowa.
Po powrocie -napiszę. Pozdrawiam
I jak było Roza1802 ?
ODPOWIEDZ