Verano Kołobrzeg 24.07.2025

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
izka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2016 16:29
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Verano Kołobrzeg 24.07.2025

Post autor: izka »

Dziś mój szczęśliwy dzień :lol: :lol: Przydział o jaki prosiłam - w zakresie obiektu i terminu. Verano Kołobrzeg od 24.07.2025. NFZ Kujawsko-pomorski - czyli można - ładnie poprosiłam i przychylnie rozpatrzono.
Kto jedzie w tym terminie, kogo spotkam????
Gość

Re: Verano Kołobrzeg 24.07.2025

Post autor: Gość »

Oczywiście gratuluję i życzę udanego pobytu, ale to znaczy tyle, że:
a) nie umiem ładnie prosić, lub
b) mieszkam w niewłaściwym miejscu.
Jeżeli prawdziwe jest zdanie pierwsze, obawiam się że przeprowadzka jest bezcelowa.
Awatar użytkownika
profus
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 cze 2017 19:40
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 1 raz

Post autor: profus »

Jest jeszcze jedna opcja:
c) pan/pani za biurkiem nie miała ochoty iść na rękę.
leszek69
Na forum od: 22 gru 2021 16:28
Oddział NFZ: Podkarpacki

Re: Verano Kołobrzeg 10-06-2025

Post autor: leszek69 »

Witam;) nie jest to mój pierwszy wyjazd i mam parę pytań co do pokoi i zabiegów w verano. Zależy mi na wyremontowanym pokoju i okładach borowinowych nie fango tylko zawijanych. Proszę o info które skrzydło np pokój nr bo warto wiedziec o co prosić . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam, napewno sektor A parter jest po remoncie, góra nie wiem...i D - całość, gdzie jest na dole borowina, i basen i winda, jakie okłady borowinowe - nie wiem.. Reszta nowa -E dawniej nowe, F- z 5 lat temu, i G- 2 lata temu dobudowali - to chyba dla prywatnych...
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Dopytaj Zbigniewa165, który obecnie jest w Verano...
Jest pomocny i na pewno nie odmówi Ci pomocy...
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Ewa wywołałaś mnie, to jestem. :)
O wyborze pokoju, pawilonu itd. zapomnij, bo pokoje przydzielane są zaraz po otrzymaniu listy kuracjuszy z NFZ i robi to jakiś program komputerowy.
Muzyczka pawilon A po remoncie na parterze jest tylko dla dzieci z Fundacji Polsat i nawet zasłonięto teraz szyby drzwi wejściowych do tego pawilonu i jest zakaz wchodzenia dla osób tam nie zakwaterowanych.
O zawijaniu borowiną nie słyszałem w Verano, tylko o plastrach, ale dzisiaj na zabiegach dowiem się, czy takie są.
O windzie też zapomnij, bo jest tylko w apartamentach dla komercji nowych o których pisze Muzyczka.
Dla NFZ nie ma żadnych nowych pokojów, a tylko może odmalowane i nic więcej.
W pawilonach na I i II piętro walizki targamy w rączkach niestety.
Windą wjedziesz na I piętro na stołówkę NFZ.
Oczywiście o jedynkach też trzeba zapomnieć, że takie w ogóle są, bo są ale nie dla NFZ :lol:
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Zbigniew -na A dzieci są do jakiegoś miesiąca, nie jestem pewna czy nie od września do marca lub trochę dłużej ale wydawało mi się że w czerwcu na sezon oni zawsze mają tam już wolne , bo byłam w tych pokojach w wakacje, a i koleżanka była tam w lipcu i one są wtedy te pokoje już bez tych dzieci… A jak góra w A?… Czy zawijania borowinowe czy zawijanie w flizelinie czy plastry to jak oni tam robią to dokładnie nie wiem ale jest cały nowy partner zrobiony dla borowiny w D… Kiedyś byłam w C i też mi się podobało. Na pewno na fundusz są małżeństwa w części D - okna od Kościuszki od poludnia, Mieszkają tam osoby i prywatne i z funduszu na 100% , ale jak przydzielają i jak kto załatwi, z tym bywa różnie, tam są dwa piętra. pokoje z początku numeracji są jaśniejsze… Czerwiec to super czas….
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Pozwólcie, że w tym temacie nie będę zabierał głosu w opisach Verano, bo wyżej w Opiniach mam swój temat i nie będę się rozdwajał na dwa tematy. :)
Awatar użytkownika
Pota
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2020 07:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Pota »

Dzień dobry,
w Verano byłam w październiku 24r. Nie polecam borowiny, która jest rozcieńczana woda i nakładana przez fizelinę. Generalnie do ciała dociera tylko ciepło a nie minerały. Za to kąpiele solankowe z masażem wodnym cudowna rzecz. Pozostałe zabiegi jak wszędzie.
Niestety pawilony są dwupiętrowe bez windy. 10x dziennie na drugie piętro i po tygodniu biodra siadają. Ja byłam w pawilonie nad pokojami z dziećmi. Nie bardzo pamiętam czy to A czy B. Pokoje fajne. Jedzenie super. Dancingi polecam w Nivie koło kładki. Reszta jest dla małżeństw.
Z przyjemnością tam jeszcze wrócę ale nigdy na drugie piętro.
Życzę miłego wypoczynku 😘
ODPOWIEDZ