IWONICZ ZDRÓJ (od 18.05.2025)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Cora19
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2025 13:05
Oddział NFZ: Mazowiecki

IWONICZ ZDRÓJ (od 18.05.2025)

Post autor: Cora19 »

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam skierowanie do Sanatorium "Górnik" w Iwonicz Zdrój na 18.05.2025 r. Ponieważ będzie to mój pierwszy pobyt w Sanatorium to mam pewne wątpliwości. Dlatego są tu może osoby które miały okazję być w Sanatorium "Górnik" i podpowiedzą mi coś na temat tego miejsca.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2025 21:35 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Re: IWONICZ ZDRÓJ

Post autor: Arker »

Nr.1 w Iwoniczu ,tyle tylko ze basenu brak ,a tak to super pod kazdym wzgledem
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Gdybym dostał skierowanie do tego sanatorium nie miałbym żadnych wątpliwości żeby tam pojechać.
Od dłuższego czasu obiekt ten jest uważany za najlepsze sanatorium w tym niewielkim uzdrowisku.
Profesjonalna baza zabiegowa z kriokomorą. Minusem jest brak basenu, który był dostępny w obiektach
obok ("Sanvit" lub KRUS). Wyżywienie przygotowywane w kuchni na miejscu. Dobre warunki zakwaterowania,
przy budynku parking, na miejscu kawiarenka gdzie można potańczyć. Obiekt położony na wzniesieniu.
Do centrum miasteczka około 800 m. Maj w Iwoniczu Zdroju jest piękny i vice versa. ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Zbyszku faktycznie na wzniesieniu i trzeba mieć dobre nogi i zdrowe dolne drogi oddechowe :lol:
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 3 razy

Post autor: irenae »

Witam
Dzia-dek, Zbigniew
Popieram Wasze wpisy.
Miałam przyjemność gościć w Górniku we wrześniu 2024 i nie mam żadnych uwag ani zastrzeżeń do tego sanatorium.
Tak jak pisze Zbigniew, sanatorium na wzgórzu i po przyjeździe radzę jechać z neseserem taxi, jest blisko ale podejść z neseserem bardzo ciężko, chyba że przyjedziesz do godz.14, wtedy pani z recepcji wyśle po Ciebie samochód z sanatorium (oczywiście musisz zadzwonić i prosić).
Pozostałe uwag i opis z pobytu możesz poczytać w o p i n i e o sanatoriach w temacie Iwonicz Zdrój "Górnik" Miłego pobytu.
Pozdrawiam IE.
Cora19
Kuracjusz
Kuracjusz

Bardzo Wam dziękuję za opinie na temat tego Sanatorium, cieszę się że pomimo braku basenu wszystkie są pozytywne, dla mnie basen też jest ważny ale jeśli wszystko inne jest super to jego brak jakoś przeboleję, zwłaszcza że wyczytałam że jest jacuzzi i sauna. Zastanawiam się tylko czy skoro jest jakiś problem z dojazdem tam, to czy nie jechać samochodem.
Cora19
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję za podpowiedź dot. opinii o sanatoriach, na pewno poczytam.
Pozdrawiam :serce: .
ODPOWIEDZ