23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny, Lądek -Zdrój, Jadwigi 2

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Feliks
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 wrz 2023 10:42
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 3

Re: 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny, Lądek -Zdrój, Jadwigi 2

Post autor: Feliks »

Na stronie szpitala znajduje się informacja, że jest tam siłownia z "Atlasem"... to prawda?
Awatar użytkownika
Kazer-57
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2025 19:41
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Kazer-57 »

Czesc Feliks. Jak ja byłem w sierpniu 23 r. to ta salka z atlasem i nie tylko była w pawilonie 1 ale wstep mieli wówczas tylko żolnierze z misji bedący na turnusach wypoczynkowych z rodzinami. Innych nie wpuszczali .Jak jest teraz a moze mozna zagadac naprzeciw jest gabinet pielegniarek i one maja chyba tam klucz na tą salkę.Kazer.
Awatar użytkownika
Feliks
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję za informację
Lucyna1958
Na forum od: 27 lut 2025 19:34
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Lucyna1958 »

Witam,
wyjeżdżam do sanatorium Wojskowego w Lądku nr 2 (nowy). Czy ktoś może obecnie tam przebywa i by mógł coś powiedzieć o tym miejscu (zabiegi, pokoje, posiłki). Będę wdzięczna za informację.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Feliks
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Kiedy wyjeżdżasz?
Lucyna1958
Na forum od: 27 lut 2025 19:34
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Lucyna1958 »

Od 8 mają
Awatar użytkownika
Feliks
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

No to ja po Tobie tam jadę
Gabriela_Z
Na forum od: 07 mar 2025 19:52
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: Gabriela_Z »

Byłam w sanatorium od 01.01.2025. Jak wyglądał Lądek-Zdrój przed powodzią - nie wiem. Miejsca najniżej położone w mieście uległy zalaniu podczas wrześniowej powodzi. Niewyobrażalne straty przyniósł ten żywioł. Inaczej widziałam na ekranach - inaczej widać było to na żywo. Wielu spośród mieszkańców nadal nie ma dokąd wrócić. Osobiście poza zniszczonymi budynkami, mostem, asfaltem wstrząsnął mną widok dziecięcej piłki uwięzionej w gałęziach powalnego drzewa...
Czytalam różne opinie o tym mieście przed powodzią. Każdy ma prawo do swoich odczuć. Mnie bardzo spodobał się park Zdrojowy wzbogacony informacją z historii miasta podkreślająca walory zdrowotne miasta - wody termalne, źródła różnorodnych wód leczniczych. W mieście znajduje się także przepiękny i zabytkowy kościół pod wezwaniem Matki Bożej Uzdrowienia Chorych. Miałam okazję uczestniczyć w codziennej Eucharystii.
W pobliżu znajduje się wyciąg narciarki, a przejście graniczne jest oddalone zaledwie o 4km.
Widok z okna sanatorium, zwłaszcza po opadach sniegu, ośnieżone drzewa, góry i mieniący się w blasku latarni snieg - po prostu jak w bajce. Zastanawiałam się, jak ta powódź wpłynęła na personel sanatoryjny pracujący w pawilonie nr 1. Jeśli chodzi o bazę hotelową, to można by tam wiele zmienić, by sprostała obowiązującym standardom. Jednak baza zabiegowa - wyposażenie gabinetów oraz fizjoterapeuci naprawdę na wysokim poziomie. Profesjonalnie wykonane zabiegi, emaptyczne podejście do pacjenta oraz zwyczajna ludzka dobroć. Bardzo dziękuję Pani Małgosi, Panu Wojtkowi oraz Państwu, którzy czuwali nad prawidłowym przebiegiem hydromasażu i kąpieli. Szczególne podziękowania kieruję do Pani Stasi, pielęgniarki, która zaopiekowała się mną po upadku i skierowała do szpitala. Wszystko, czego doświadczyłam w Lądku-Zdroju tak naprawdę uratowało moje życie i zdrowie.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Gabriela, to miłe, że podzieliłaś się swoimi odczuciami z pobytu w Wojskowym :)
Awatar użytkownika
Feliks
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Nawet bardzo miłe
ODPOWIEDZ