Planowana podwyżka za sanatorium

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Gość

Re: Planowana podwyżka za sanatorium

Post autor: Gość »

Czytam co piszecie , i też jestem za podniesieniem cen , jeśli chodzi pokoje jedno i dwuosobowe , o znaczne podniesienie .
Moja mama była kilka lat temu w sanatorium w tzw. trójce . Panie były sympatyczne i niekonfliktowe , jednak bardzo głośne - ciągły gwar , śmiech - nie można im mieć tego za złe , jednak mama przyjechała wykończona psychicznie , niestety , ale ma taką przypadłość , ze potrzebuje być w ciszy .
Dopłaciłbym każde pieniądze , aby mogła mieszkać w jedynce .
Teraz dała się namówić na wyjazd , bo tego potrzebuje , ma skierowanie do Ustronia , ale z tym , że jeśli miałaby się znowu męczyć , przyjadę , zabiorę Ją i zapłacę niewykorzystane osobogodziny .
Czy tak powinno być :?: 🤔
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Zgadzam się z przedmówcami. Uważam, że powinny być w sanatorium pokoje o różnym standardzie i adekwatnej do niego cienie. Jeśli chcemy wygód, to niestety to kosztuje. Jeśli zależy nam na niskiej opłacie, to musimy się liczyć np. z ciasnotą w trójce czy czwórce lub łazienką na korytarzu. Nie da się tanio i dobrze. To jak w tej anegdocie: Podróżny zatrzymał przechodzącego obok dworca mężczyznę i pyta: Gdzie tu można zjeść szybko, tanio i dobrze. A ten odpowiada: Drogi panie, pan pyta o trzy różne miejsca. :D
Niech podniosą opłaty, nawet znacznie, ale niech to przełoży się na jakość warunków zakwaterowania. Ale czy tak będzie? :? Powątpiewam...
Gieniu, Abstynent666, jakby mógł decydować, zakazałby, poprzez wprowadzenia stosownego przepisu, wspólnych wyjazdów z małżonkiem. Lubi ponoć zamordyzm. ;) :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

I się Zbysiowi znowu oberwało :lol: :lol:

edwardo , ja mogłabym mieszkać w dwójce z Twoją mamą :D ... obydwie byłybyśmy zadowolone ze wspólspaczki :D
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ależ skąd Gieniu, na razie to ruszyłam tylko małym paluszkiem. Oberwać dopiero może, jak nie przyzna, że mam rację. ;) :lol:
Ciekawe czy już go uszy pieką. :oops: :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

edwardo pisze: 07 mar 2025 15:01 Czytam co piszecie , i też jestem za podniesieniem cen , jeśli chodzi pokoje jedno i dwuosobowe , o znaczne podniesienie .
Moja mama była kilka lat temu w sanatorium w tzw. trójce . Panie były sympatyczne i niekonfliktowe , jednak bardzo głośne - ciągły gwar , śmiech - nie można im mieć tego za złe , jednak mama przyjechała wykończona psychicznie , niestety , ale ma taką przypadłość , ze potrzebuje być w ciszy .
Dopłaciłbym każde pieniądze , aby mogła mieszkać w jedynce .
Teraz dała się namówić na wyjazd , bo tego potrzebuje , ma skierowanie do Ustronia , ale z tym , że jeśli miałaby się znowu męczyć , przyjadę , zabiorę Ją i zapłacę niewykorzystane osobogodziny .
Czy tak powinno być :?: 🤔
Akurat w Ustroniu

zalezy w którym Obiekcie
Nie będzie Problemu z pokojem 1 osobowym
W Równicy jest to całe 25% Bazy
A Piramidach mniej ,ale 20%

Kwestia wcześniejszej rozmowy z osoba decyzyjną
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darku , chodzi o Orlik .... już pokierowałam edwarda :)
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Kleinehexe pisze: 07 mar 2025 16:38 Zgadzam się z przedmówcami. Uważam, że powinny być w sanatorium pokoje o różnym standardzie i adekwatnej do niego cienie. Jeśli chcemy wygód, to niestety to kosztuje. Jeśli zależy nam na niskiej opłacie, to musimy się liczyć np. z ciasnotą w trójce czy czwórce lub łazienką na korytarzu. Nie da się tanio i dobrze. To jak w tej anegdocie: Podróżny zatrzymał przechodzącego obok dworca mężczyznę i pyta: Gdzie tu można zjeść szybko, tanio i dobrze. A ten odpowiada: Drogi panie, pan pyta o trzy różne miejsca. :D
Niech podniosą opłaty, nawet znacznie, ale niech to przełoży się na jakość warunków zakwaterowania. Ale czy tak będzie? :? Powątpiewam...
Gieniu, Abstynent666, jakby mógł decydować, zakazałby, poprzez wprowadzenia stosownego przepisu, wspólnych wyjazdów z małżonkiem. Lubi ponoć zamordyzm. ;) :lol:
Masz racje tym razem ,sanatoria recepcje nie powinny wogole zwracac uwagi na marudzenie malzenstw ze my 2 bo razem ,mowie stanowczo NIEEE :evil: ,te malzenstwa sa bardzo roszczeniowi zwlaszcza starzy wyjadacze.A co do zamordyzmu to teraz masz tu Bialorus niestety,no ale swoji to moga
I udajesz ze nie widzisz a u mnie widzisz :lol:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Masz rację ;) , nie widzę, bo u mnie jest Polska, w której jeśli już, to roszczeniowi są ludzie bez znaczenia w jakim pozostają stanie cywilnym. :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kleine , muszę tutaj wstawić się za naszym Abstynentem :)
Jeśli roszczeniowy singiel zażąda na recepcji pokoj dwuosobowy , to go " wyśmieją " , na pary już czekają takie pokoje :roll:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gieniu, też uważam, że nie powinno tak być i każdy powinien mieć równy dostęp, ale nie można generalizować, że tylko pary są roszczeniowe, bo można z łatwością przypiąć łatkę komuś, kto taki nie jest. A roszczeniowość w omawianej sytuacji moim zdaniem wynika z tego, że stało się to tak powszechną niepisaną zasadą, że małżeństwom należy się pokój dwuosobowy, że nie biorą pod uwagę innej opcji i w sytuacji zaskoczenia reagują bardzo różnie, w tym tak jak piszecie. Toczyła się tu na Forum ciekawa dyskusja, która wspaniale pokazuje dlaczego ludzie jeżdżą razem. Nie chcą ryzykować, że trafi im się nieciekawy współlokator i będą męczyć się trzy tygodnie, zamiast kurować. W ogóle się im nie dziwię, bo naturalnym jest, że każdy dąży do tego, aby mieć jak najlepiej. Dlatego jestem za by podnieść ceny, nawet znacznie, ale też dać każdemu wybór w jakim pokoju ma odbyć turnus. O wyborze miejsca też powinniśmy decydować, ale wiadomo, to są tylko takie pobożne życzenia póki co. :D
ODPOWIEDZ