Bydgoszcz - wyjazd tylko 3 miesiące po złożeniu wnioskuu

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
wiesia_bie
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2025 20:19
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Bydgoszcz - wyjazd tylko 3 miesiące po złożeniu wnioskuu

Post autor: wiesia_bie »

jak w tytule - w piśmie miało być 7 miesięcy a tu totalne zaskoczenie i wyjazd już w kwietniu. Ciekawa jestem z czego to wynika.
Pozdr.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: Bydgoszcz - wyjazd tylko 3 miesiące po złożeniu wnioskuu

Post autor: ewasz »

O jaki wyjazd chodzi, może coś więcej...
Ciri
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2023 23:26
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Ciri »

wiesia_bie pisze: 20 mar 2025 19:36 jak w tytule - w piśmie miało być 7 miesięcy a tu totalne zaskoczenie i wyjazd już w kwietniu. Ciekawa jestem z czego to wynika.
Pozdr.
ze zwrotów.
Proszę zadzwonić do tych pań i zapytać. Moze to pierwszy wyjazd? wtedy czas oczekiwania jest krótszy Tylko uprzedzam - rozmowa może być nieprzyjemna, przerabiałam to trzy dni temu. Ani dzień dobry, nazwisko też utajnione , ton wypowiedzi burkliwy i komentarz ""to nie koncert życzeń". Pewnie i nie koncert ale do klienta tak się nie mówi. Robią co chcą a później się dziwią że na pięć skierowań mają cztery zwroty. Kiedy Pani dostała skierowanie?
wiesia_bie
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2025 20:19
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: wiesia_bie »

Dzień dobry,
Wyjazd NFZ, nie pierwszy raz, byłam w 2019 ale wniosek złożyłam w 2017.
Teraz u lekarza byłam 7 stycznia i wtedy wniosek został złożony. Na koniec stycznia dostałam potwierdzenie z nr w kolejce i informacją, że średni czas oczekiwania to 7 miesięcy. Gdy po miesiącu zajrzałam do kolejki to było totalne zaskoczenie bo z 5654 zrobiło się 1840!!! Dobrze, że zajrzałam, bo wiedziałam, że będzie o wiele szybciej. Chyba 18 marca otrzymałam pismo z informacją o wyjeździe.

Jest ok ale ta informacja może komuś się przyda. Wniosek jest jeden - trzeba kontrolować stan kolejki.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ