Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Zaglądałam tu, ale nic nie pisałam. Dokumenty złożyłam w listopadzie, czekam 4 miesiąc. Mam nr 16530. O dziwo nie zapomniałam loginu i hasła
Pozdrawiam Wszystkich oczekujących.
Witajcie po dłuższej przerwie....ale do meritum sprawy....W dniu 03.03.2025r. byliśmy wspólnie z mężem u lekarza,który wystawił nam elektroniczne skierowanie do sanatorium i .... niewiem czy to ważne dla osób,które będą składać wnioski.Doradził abyśmy odczekali 2-3 dni i napisali pismo,że chcemy wyjechać razem...oczywiście dodatkowo to umowywowac...mimo iż jeszcze nie będziemy znali numeru nadanego nam przez NFZ mamy więc podać swoje numery pesel bo oni po tym nas w gąszczu wniosków odnajdą i jeśli chcemy to mamy jechać osobiście to zawieść....no więc idąc za radą lekarza tak zrobiliśmy....W dniu 06.03.2025r.pojechaliśmy wspólnie i odziwno trafiliśmy na fajną pania,z którą pogadaliśmy i oddaliśmy nasze pisemko.A teraz najważniejsze....dziś pierwszy dzień wiosny...a rano telefon...odbieram i ....dzwoniła pani z NFZ z i formacją,że nasza prośba o wspólny wyjazd została rozpatrzona pozytywnie i że gdy zostaną nam nadane numery możemy dzwonić o tzw.zwroty bo z tego co ona wie to panu mineło 25 miesięcy a Pani 19 miesięcy od ostatniego pobytu.Podziękowałam za pozytywną wiadomość jednocześnie informując,że w kwietniu mamy już od dłuższego czasu zaplanowane wizyty u lekarzy i pani mi powiedziała,że gdy to ogarniemy nie widzi problemu abyśmy zaczeli dzwonić bo po co mamy czekać skoro możemy wyjechać wcześniej....A więc pogadaliśmy z mężem i po ogarnięciu spraw po 15.04 zaczynamy działać. Na dziś to by było tyle wiadomości
Samosiu bardzo Ci dziękuję za tą informację, ponieważ planujemy z mężem jechać do sanatorium właśnie wykorzystując ten sposób, jaki i Wam doradzono
Będę zdawać relację jak nam idzie załatwianie
Pozdrawiam oczekujących na terminy wyjazdu do sanatorium
Nawiązując do wspólnych wyjazdów, to dziwi mnie że nie ma możliwości wystawiając wniosek wpisać na nim osobę z którą chcemy jechać razem.
Przy papierowych skierowaniach od razu lekarz spinał dwa skierowania razem, a teraz trzeba dodatkowo pisać prośbę do NFZ.
Nie można było w systemie zrobić dodatkowej rubryki z taką adnotacją ?
Wszystkim ułatwiłoby to sprawę.
Przecież wspólne wyjazdy funkcjonują już od wielu lat, więc dlaczego nikt o tym nie pomyślał ?
Ja tego nie rozumiem.
Samosia dzieki za Twoje informacje na pewno sie innym przydadza Ja tez przeczytalam chociaz singielka jestem ale mam znajome malzenstwa
wiec taka wiedza bedzie im pomocna. Super ze 1 krok czyli polaczenie skierowan macie juz za soba i przychylnosc naszego Slaskiego Oddzialu
Archibald co u Ciebie? Masz juz w koncu przydzial? Bo wszyscy z niecierpliwoscia i ciekawoscia czekamy na Ciebie
Pozdrawiam nadal oczekujacych i Tych ktorzy czekaja juz tylko na wyjazd :kwiat :
Samosiu, dziękuję za cenne informacje....fajnie, że się dzielisz na NS tą informacją . A Archibald milczy...ma już przydział czy nie? Cieszy się czy.... Pozdrawiam