ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: berbla65 »

Kochani , dziękuje bardzo za gratulacje :P . Łączę się w stresie z jeszcze oczekującymi :o pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Archibald »

Berbla65 bardzo, bardzo dziękuję :serce:
Czekam nadal (nr 796) :evil:
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Ania52 »

Zaglądałam tu, ale nic nie pisałam. Dokumenty złożyłam w listopadzie, czekam 4 miesiąc. Mam nr 16530. O dziwo nie zapomniałam loginu i hasła :lol:
Pozdrawiam Wszystkich oczekujących.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Witajcie po dłuższej przerwie....ale do meritum sprawy....W dniu 03.03.2025r. byliśmy wspólnie z mężem u lekarza,który wystawił nam elektroniczne skierowanie do sanatorium i .... niewiem czy to ważne dla osób,które będą składać wnioski.Doradził abyśmy odczekali 2-3 dni i napisali pismo,że chcemy wyjechać razem...oczywiście dodatkowo to umowywowac...mimo iż jeszcze nie będziemy znali numeru nadanego nam przez NFZ mamy więc podać swoje numery pesel bo oni po tym nas w gąszczu wniosków odnajdą i jeśli chcemy to mamy jechać osobiście to zawieść....no więc idąc za radą lekarza tak zrobiliśmy....W dniu 06.03.2025r.pojechaliśmy wspólnie i odziwno trafiliśmy na fajną pania,z którą pogadaliśmy i oddaliśmy nasze pisemko.A teraz najważniejsze....dziś pierwszy dzień wiosny...a rano telefon...odbieram i ....dzwoniła pani z NFZ z i formacją,że nasza prośba o wspólny wyjazd została rozpatrzona pozytywnie i że gdy zostaną nam nadane numery możemy dzwonić o tzw.zwroty bo z tego co ona wie to panu mineło 25 miesięcy a Pani 19 miesięcy od ostatniego pobytu.Podziękowałam za pozytywną wiadomość jednocześnie informując,że w kwietniu mamy już od dłuższego czasu zaplanowane wizyty u lekarzy i pani mi powiedziała,że gdy to ogarniemy nie widzi problemu abyśmy zaczeli dzwonić bo po co mamy czekać skoro możemy wyjechać wcześniej....A więc pogadaliśmy z mężem i po ogarnięciu spraw po 15.04 zaczynamy działać. :) Na dziś to by było tyle wiadomości :)
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2020 12:11

Post autor: olikkk »

Samosiu bardzo Ci dziękuję za tą informację, ponieważ planujemy z mężem jechać do sanatorium właśnie wykorzystując ten sposób, jaki i Wam doradzono :)
Będę zdawać relację jak nam idzie załatwianie ;)
Pozdrawiam oczekujących na terminy wyjazdu do sanatorium :serce:
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2020 12:11

Post autor: olikkk »

Nawiązując do wspólnych wyjazdów, to dziwi mnie że nie ma możliwości wystawiając wniosek wpisać na nim osobę z którą chcemy jechać razem.
Przy papierowych skierowaniach od razu lekarz spinał dwa skierowania razem, a teraz trzeba dodatkowo pisać prośbę do NFZ.
Nie można było w systemie zrobić dodatkowej rubryki z taką adnotacją ?
Wszystkim ułatwiłoby to sprawę.
Przecież wspólne wyjazdy funkcjonują już od wielu lat, więc dlaczego nikt o tym nie pomyślał ?
Ja tego nie rozumiem.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

W tym tygodniu spadło u mnie 2 281 numerów :shock:

Pozdrawiam oczekujących :D
TypowaEwa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2018 09:46
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: TypowaEwa »

U mnie też prawie 2,5tys numerków spadło w tym tygodniu :) Aktualnie numerek niewiele ponad 7tys
Lidia452
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2015 21:18
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Lidia452 »

Samosia dzieki za Twoje informacje na pewno sie innym przydadza ;) Ja tez przeczytalam chociaz singielka jestem ale mam znajome malzenstwa
wiec taka wiedza bedzie im pomocna. Super ze 1 krok czyli polaczenie skierowan macie juz za soba i przychylnosc naszego Slaskiego Oddzialu :D
Archibald co u Ciebie? Masz juz w koncu przydzial? Bo wszyscy z niecierpliwoscia i ciekawoscia czekamy na Ciebie :!:
Pozdrawiam nadal oczekujacych i Tych ktorzy czekaja juz tylko na wyjazd :kwiat :?: :
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy

Post autor: berbla65 »

Samosiu, dziękuję za cenne informacje....fajnie, że się dzielisz na NS tą informacją . A Archibald milczy...ma już przydział czy nie? Cieszy się czy.... Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ