Mewa - sanatoria Kolobrzegu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Mewa - sanatoria Kolobrzegu

Post autor: darek »

Pozwolę sobie na Malutka polemikę z autorka
Moje wpisy spróbuje odznaczyc ,abym mogl odniść się do ..

Brak zainterweniowania pacjentem Nawet osoba pełnopłatna (bez NFZ) nie miała zmienianej pościeli. Podobna sytuacja była z ręcznikami.

- W j.polskim jest takie słowo PROSZĘ jako osoba pelnoplatna ma mozliwośc zmiany ręcznika wg wykupionej taryfy nawet codziennie , pościel podobnie chyba ,że kupila Pani podstawowy pakiet,ale mozna w recepcj wykupić zmianę i tak posciel czy reczniki .świeże i Pani wymieni
Mnie podczas mego czerwcowego pobytu Panie wymienialy .. Tak może za ..UŚMIECH :)

Jedzenie na prawdę bardzo kiepskie. Uderza to, że zagwarantowany all inclusive oznaczał w tym senatorium jedną kostkę masełka. Np: Codziennie była taka sama zupa.

-w j.polskim jaki innych NIEMA SŁOWA senatorium -jest SANATORIUM , Jedzenie tutaj bardzo bym polemizował na Uzdrowiska Kołobrzeg ciagle sa pisane tzw donosy i te obiekty ciagle sa MONITOROWANE przez NFZ ,ZUS a GWARANTUJE ,że Pani jako pełno płatna nie miał gorszego wiktu niz ZUS ,NFZ czy poszpitalni
Służe bo mam nadal na komórce meu dla kuracjuszy z NFZ 21 dni udokumentowane kolejnych i w ciagu mego pobytu nie ma powtórego tego samego menu.
Prosze o podanie nr przesle mms na mój koszt !!

Postępowanie szefa senatorium niezgodne nie tylko ze standardem ludzkim, ale również z regulaminem jednoski.

-Prezes został zmieniony i zapewniam Pani a za mna wielu kuracjuszy ,że sprawy PROBLEMOWE a takie się zdarzają załatwiają pracownicy danych pionow,jednostek
Cóz PREZEZ jest poniekąd ....Figurantem ON zarządza i Mało ludzi miało zNim ..przyjemność mogę się mylic w sanatoriach PP Kołobrzeg byłem wciagu 20 lat chyba ..12-14 razy i nie mialem ..przyjemności poznania

Same zabiegi są jedyną pozytywną stroną mewy. lecz już obsługa ogólnomedyczna szwankuje.

-Co ma Pani na mysli pod pojęciem ..Ogolno medyczna ? Pielęgniarki czy lekarzy .
pomimo ,że Ja rownieznie wyrażam się zbyt pochlebnie o personelu medycznym .. małe kompetencje ,ale Tak lekarze jak i Pielęgniarki umieją wykonac swe zadania .
a ,że to my Kuracjusze i pacjenci WIECZNIE musimy im DZIEKOWAC za wykonana Pracę to miejmy sami do siebie PRETENSJE!!!

Obsługa hotelowa gorsza niż za najgorszych czasów komunizmu. Zdecydowanie nie polecam.

-Obsługa hotelowa !! Tam NIE MA Boya hotelowego , tam nie ma Konsjerza jak w ARCE , Panie mają swoj zakres obowiązkow , maja ilośc pokoji do posprzątania i sa ONE rozliczane od kilku lat usługi dla wykonuja firmy zewnętrznę i niech Pani WIERZY każda SKARGA gościa powoduje zerwaniem czy przyczynia się do ZERWANIA kontraktow na serwis sprzątający a sa to wcale nie małe pieniadze i kazdy stara się ,aby było Dobrze.
A co do wymienionego przez Panią ustroju może zna go Pani li tylko zopowieści
Standardt w Mewach porównujoc do roku 80,90 poszedł jak dla przysłowiowego Mariotu porownując do Juventuru z lat 60
Pozdrawiam
-darek w
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Post autor: wikul »

kasiaaa pisze:Wspaniałe warunki są w Mewia V , zapraszam

Byłem, potwierdzam. Tylko jeden mankament, na posilki i niektóre zabiegi trzeba było chodzic do Mewy I a byłem w styczniu. No i miałem pecha, trafiłem na masażystę wyjatkowego gbura. Zrezygnowałem, w to miejsce dostałem inne zabiegi.
Awatar użytkownika
graszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2012 11:23

Post autor: graszka »

Buniu, błędnik to część ucha wewnętrznego odpowiedzialny za zmysł słuchu i równowagi.Zapalenie błędnika może być infekcyjne i napewno nie jest to wtedy problem z kręgami. Powodują go wirusy, grzyby lub pierwotniaki. Potrzebne są wtedy medykamenty nie masażysta. Zapalenie może być też nieinfekcyjne-pourazowe i być może masaż byłby wtedy pomocny :) Pozdrawiam.
eliaszowka
Na forum od: 04 lis 2013 06:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: eliaszowka »

..świetna wypowiedz -darka i andrzeja-gratuluje wypowiedzi i dobrego uzasadnienia :) pozdrawiam i zgadzam sie !!
anna23
Na forum od: 16 lut 2014 22:49
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 3

Re: WROCLAW _ KOLOBRZEG 16 luty wyjazd

Post autor: anna23 »

AleksandraWroclaw pisze:Witam , czy w tym terminie jedzie KTOS do sanatorium MEWA? Czy ktoś moze sie podzielic opinią na temat tego sanatorium?
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/po ... 4&p=110021
Witam, właśnie wróciłam z Kołobrzegu, było wspaniale, byłam zakwaterowana w Mewie 1, na zabiegi wszyscy chodziliśmy do Mewy 5, ale to jest naprawdę bardzo blisko, i myślę, że chyba nawet dobrze robi taki mały spacer, gorzej było z dojściem do basenu w Muszelce, mimo,że był w Mewie 5, mieliśmy po kilka wejść w Muszelce i Mewie 5. Tu już trzeba było dobrze się sprężać ,żeby wyrobić się w czasie z pozostałymi zabiegami, tym bardziej ,że po basenie trzeba przecież trochę się osuszyć, a tu zima,( na szczęście dla nas była łagodna,przynajmniej na początku turnusu),śniadania i kolacje w pierwszym tygodniu trochę monotonne, ale i to zmieniło się na lepsze,ogólnie nie narzekam, pokoje czyste,wyposażone w podstawowy sprzęt.panie recepcjonistki bardzo miłe,opieka medyczna - ok. Miałam małe problemy zdrowotne i tu chciałabym pochwalić panie pielęgniarki ,które zaopiekowały się mną, przychodziły do pokoju,przynosiły jedzenie . To tyle na plus, a teraz minusy- zupełny brak zainteresowania pacjentami ze strony kierownictwa, (nawet nie wiem czy był jakiś szef,czy osoba zarządzająca ośrodkiem), wieczorek zapoznawczy - zupełna klapa, ale o tym już chyba nie będę się rozpisywała,praktycznie brak dostępu do świetlicy ,brak kawiarni czy jakiegoś miejsca gdzie można byłoby się spotkać, zważywszy, na to ze pora zimowa, i wcześnie się,ściemnia spacer odpada, pozostają tylko tańce, ale to trzeba iść do innych ośrodków wczasowych pensjonariusze zdani sami na siebie ,chwilami miałam wrażenie że nie mieszkam w ośrodku sanatoryjnym,ale w jakimś hotelu.Poza tym Bałtyk zimą jest piękny, i chciałabym tu jeszcze przyjechać,
anna23

zgadzam się w całości z wypowiedzia Darka, ale chciałam też zwrócic uwage na jedna rzecz ,mianowicie nie byłam aż tak dużo razy jak Pan w sanatorium, byc może dlatego łatwiej jest mi porównać, chodzi głównie o osobę prezesa.Bardzo spodobalo mi sie okreslenie,że jest figurantem, bo porównując mój pobyt w Nałęczowie sprzed kilku lat, i zachowanie kierownika obiektu(wtedy byli kierownicy,nie prezesi i administrowali jeden osrodek),który miał swoje biuro przy recepcji, był codziennie, w godzinach urzędowania,rozmawiał z kuracjuszami,a poza tym na początku turnusu zorganizował spotkanie dla kuracjuszy z całą załogą tzn był lekarz, kierownik, pielęgniarka oddziałowa,dietetyczka itp, kazdy mogł zadać pytanie,zgłosić ewentualne uwagi itp i tego własnie oczekiwałam w Mewie, ale chyba stawiam za duże wymagania, czasy się zmieniaja i tak już pewnie jest,skoro twierdzi Pan ,że jest tak w innych ośrodkach, trudno, pozostało mi tylko żałowac tego co było i pogodzic sie z tym co jest. Mimo wszystko Mewę wspominam bardzo miło i myślę,że kiedys tam jeszcze wrócę :D
ps jestem osoba poczatkującą na forum i nie bardzo wiem jak mogę dodac podziekowanie, i ocene postu. może ktos mi pomoże?
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

anna23 pisze:zgadzam się w całości z wypowiedzia Darka, ale chciałam też zwrócic uwage na jedna rzecz ,mianowicie nie byłam aż tak dużo razy jak Pan w sanatorium, byc może dlatego łatwiej jest mi porównać, chodzi głównie o osobę prezesa.Bardzo spodobalo mi sie okreslenie,że jest figurantem, bo porównując mój pobyt w Nałęczowie sprzed kilku lat, i zachowanie kierownika obiektu(wtedy byli kierownicy,nie prezesi i administrowali jeden osrodek),który miał swoje biuro przy recepcji, był codziennie, w godzinach urzędowania,rozmawiał z kuracjuszami,a poza tym na początku turnusu zorganizował spotkanie dla kuracjuszy z całą załogą tzn był lekarz, kierownik, pielęgniarka oddziałowa,dietetyczka itp, kazdy mogł zadać pytanie,zgłosić ewentualne uwagi itp i tego własnie oczekiwałam w Mewie, ale chyba stawiam za duże wymagania, czasy się zmieniaja i tak już pewnie jest,skoro twierdzi Pan ,że jest tak w innych ośrodkach, trudno, pozostało mi tylko żałowac tego co było i pogodzic sie z tym co jest. Mimo wszystko Mewę wspominam bardzo miło i myślę,że kiedys tam jeszcze wrócę :D
ps jestem osoba poczatkującą na forum i nie bardzo wiem jak mogę dodac podziekowanie, i ocene postu. może ktos mi pomoże?
Witaj anna23...jak chcesz podziekować za post..to najeżdzasz myszka na lapę..masz ja po prawej stronie i klikasz..zrobi sie na zielono...albo zmieni sie liczba podziekowń..pozdrawiam Gośka
anna23

dzieki Malgosiu, wiesz mam juz troche wiosen i komputer to nie jest dla mnie taka prosta sprawa pozdrawiam Anna :oops:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No super anna53...witaj na forum... :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

malgorzatas pisze:No super anna53...witaj na forum... :serce: :kwiat:
Zapomnialam napisać ze mozesz plusikować..ale czasem trzeba odczekać z 2 godziny...zreszta wyświetli sie komunikat :kwiat: jak chcesz cytować to masz u gory CYTUJ..wtedy piszesz do konkretnej osoby i na temat co ciebie interesuje... :serce:
ODPOWIEDZ