Sanatorium Żegestów

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Sanatorium Żegestów

Post autor: Małgosia69 »

Witam czy ktoś był w Żegiestowie, moja psiapisiułka tam dostała turnus NFZ i jest przerażona, jedzie od 1.04. , a może ktoś wtedy tam jedzie? Pocieszcie ją, o ile to możliwe. :) ;)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Sanatorium Żegestów

Post autor: andrzej1955 »

Malgos,teren bardzo ladny idealny do spacerow,Zegiestow malutka osada z bodajze 2 sanatoriami polozonymi nad pieknym Popradem-sennie ,sielankowo i cicho-nadaje sie do wyciszenia.pozdrawiam ;) :roll:
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49

Post autor: Małgosia69 »

Andrzeju,obawiam się ,że Julicie nie chyba raczej nie zależy na wyciszeniu, wyciszenie to ma u siebie,mieszka właśnie w takiej sielskiej anielskiej wsi. :!: :roll: :roll:
Liczy raczej na informacje,gdzie można spędzić tanecznie wolny czas, gdzie iść, co zobaczyć. Załamana troszeczkę, czekała się ponad rok,aby z nizinnej wioski jechać do górskiej wioski. Andrzeju,napisz proszę jaki standard sanatoriów, baza zabiegowa, jest basen :?: :)
kristi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 paź 2011 19:37
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: kristi »

Witaj poproś koleżankę nich zamieni skierowanie ana tam się zanudzi.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pozostaje tak jak radzi Kristi zmiana san. w NFZ-bo Zegiestow to spioch z jednym san.Wiktor,i wioska doskonala do spacerow pozdrawiam 8-) 8-)
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Radzicie tu zamianę miejsca skierowania sanatoryjnego. Powiedzcie mi, czy w waszych oddziałach NFZ załatwia się to bez problemu? I jak uzasadniać? Że miejscowość mała albo nie w tym miejscu? Pytam z ciekawości, bo w moim oddziale nie istnieje coś takiego jak zamiana, można zrezygnować i wrócić na koniec kolejki, ewentualnie polować na jakieś zwroty troszkę później. Są oczywiście wypadki losowe, ale to, że nie odpowiada nam przydzielona miejscowość z jakiś względów nie jest brane pod uwagę.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam sa rozne tlumaczenia, od problemu z poruszaniem sie,przez chorobe-az po takie czysto ludzkie podjechac do NFZ,i spokojnie zapytac o mozliwosc zamiany,tam tez pracuja normalni ludzie-powodzenia,pozdrawiam 8-) 8-)
sarna34
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2011 19:15

Post autor: sarna34 »

Witam,
byłam w Żegiestowie ze skierowania NFZ i nie zanudziłam się. Sanatorium Wiktor jest przepięknie położone, dużo lasów, fajnych skałek i innych cudów przyrody. Miałam narożny pokój, z którego rozpościerał się przecudny widok na całe pasmo Beskidu Sądeckiego.
Po prostu bajka :-) Żadne inne uzdrowisko nie ma takiego krajobrazu. Mieliśmy sporo imprez w samym sanatorium, dużo wycieczek. Wytańczyłam się, wyśmiałam się za wszystkie czasy... 100 metrów od sanatorium jest przystanek skąd odjeżdżają dość często busy do Muszyny i Krynicy, a po drugiej stronie szosy do Piwnicznej. Jeśli ktoś przyjeżdża swoim samochodem, to może śmigać gdzie chce. O nudzie nie ma mowy. Bardziej nudziłam się w Polanicy niż w Żegiestowie. Sanatorium po remoncie, bardzo dobre jedzenie i zabiegi. Koleżanka powinna się cieszyć, ze trafiła na Żegiestów. Tu można rzeczywiście dojść
do zdrowia. Krynica jest stanowczo przereklamowana. Byłam i jakoś mnie nie zachwyciła. Tłumy ludzi, latem ogrom samochodów i smog.
sarna34
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2011 19:15

Post autor: sarna34 »

Zmienić termin wyjazdu z NFZ można jedynie przez pismo od lekarza, które dokumentuje chorobę np. złamana noga, ręka czy pobyt w szpitalu. Żadne inne usprawiedliwienie nie jest uwzględniane. Można odesłać skierowanie i złożyć nowe dokumenty, czekając od nowa w kolejce.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Małgosia69- proszę odczytaj na innych forach opinię o tej miejscowości i sanatorium. Jeśli ktoś nie był w danym sanatorium to proszę nie pisać lakonicznych opinii , nie jest to intencją tego forum ,"ble-ble" to raczej zalecane jest na jarmarkach. Ma rację kristi , to jest wioska , a z wioski na wioskę :shock: Jeśli ktoś pisze , że Polanica :D Zdrój i jej okolice są nudniejsze :roll: od Żegestowa to pisze po prostu ;) ściemę lub jest pracownikiem tego sanatorium lub miejscowym sklepikarzem . :lol:
ODPOWIEDZ