Powodzenia
30 dniowy czas na weryfikację wniosku.
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: 30 dniowy czas na weryfikację wniosku.
Powodzenia
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Staż sanatoryjny: 5
Myślę, że termin odesłania nie ma znaczenia.
Ale! wydaje mi się, że ktoś z tego nfz przegląda, albo jest na forum
Wszystkie posty są też widoczne bez zalogowania.
-
iwcia
- Super Kuracjusz

Skąd te orzypuszczenia,że na forum wśród nas jest ktoś z NFZ i czyta nasze posty?
Gdyby tak było, to chyba dobrze
A to zaowocuje korzyśćią dla nas samych.
Na naukę nigdy za póżno
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Kiedy w ubiegłym roku w maju zadzwoniłam do NFZ z zapytaniem o skierowanie do sanatorium Pani odpowiedziała mi, że niebawem otrzymam skierowanie do weryfikacji. Wówczas zadałam pytanie o termin mojego wyjazdu, bo podobnie jak i Ty także chciałam opóźnić termin. Wówczas Pani odpowiedziała mi, że nie ma to znaczenia czy odeślę zweryfikowane skierowanie w 20- czy w 30-tym dniu, bo i tak nie mogę otrzymać skierowania później jak w 22- miesiącu od złożenia przeze mnie wniosku (tyle czasu oczekiwało się w NFZ w mazowieckim w zeszłym roku). Szybko obliczyłam, że 22- miesiąc wypadłby w lipcu a ja chciałam wyjechać pod koniec sierpnia. Poprosiłam więc, aby zrobiła notatkę na moich dokumentach o co ją proszę i abym skierowanie otrzymała nie wcześniej jak od połowy sierpnia do połowy września. Pani odpowiedziała, że nie wie czy to wypali ale zrobi o co ją proszę i zrobiła. Otrzymałam skierowanie od 24 sierpnia 2013. Proponuję zrób to samo jeśli jeszcze nie wyjechałaśiwcia pisze:Witajcie![]()
Mamy 30 dni na odeslanie wniosku do NFZ po weryfikacji.
Zastanawiam sie,czy data odeslania zweryfikowanego wniosku do NFZ ma jakikolwiek wpływ na datę wyjazdu.
Chciałabym opóznic wyjazd, licząc na to,że gdy odeślę wniosek np.w 29-tym dniu, czas oczekiwania sie wydłuży?
Wyprowadzcie mnie z błędu, jesli jest inaczej.
Czy podczas weryfikacji kolejka biegnie nam dalej czy zatrzymuje sie na ten czas?
POzdrawiam
-
Rachel
- Przyjaciel forum

Dodam jeszcze, że nasze "rozmowy" to wskazówki dla pracowników NFZ jak też ZUS. Ileż można się z nich dowiedzieć, jak pokierować resortem aby zaczął w końcu funkcjonować tak jak należy, prawda?iwcia pisze:Skierowanie odsyłają do lekarza kierującego, ale odrębnym pismem zawiadamiają nas o tym fakcie.
Skąd te orzypuszczenia,że na forum wśród nas jest ktoś z NFZ i czyta nasze posty?
Gdyby tak było, to chyba dobrzeNawet bardzo dobrze.W ten sposób pracownicy NFZ dowiedzą sie o naszych oczekiwaniach jak również poznaja ocene swojej pracy.Sądzę, że powinna to byc dla nich jakaś wskazowka, jak powinni postepować. Nasze rozmowy na forum sa otwarte, więc mozna sie z nich wiele nauczyc i wyciągnąć wnioski.
A to zaowocuje korzyśćią dla nas samych.
Na naukę nigdy za póżno
-
iwcia
- Super Kuracjusz

Jeszcze czekam na weryfikacje, która się opóznia.Ale skorzystam z Twojej rady, o ile oczywiscie dodzwonie sie do mojego oddziału.Zawsze trzea próbowac, Tobie sie udało, to i ja jestem dorej mysli.
Fajnie, że ktoś zgadza sie ze mna, że nasze forum może byc wskazowką dla pracownikow NFZ i ZUS.
Długo nikt nie podjął tematu, zastanawialam sie dlaczego.Chyba nie mamy żadnych obaw....
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
-
iwcia
- Super Kuracjusz

-
Rachel
- Przyjaciel forum