ORW. HOLTUR PODCZELE Kołobrzeg..

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
anmar0
Na forum od: 25 sie 2025 11:42
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękowano: 1 raz

ORW. HOLTUR PODCZELE Kołobrzeg..

Post autor: anmar0 »

[ ] Podczele Kołobrzeg...nigdy więcej porażka pod każdym względem..lepiej zrezygnować całkiem. Pokoje bez łazienek. Posiłki monotonne..w łazienkach wspólnych (na korytarzach) uchwyt na słuchawkę prysznicową na wysokości 2 metrów, nawet w łazience dla osób niepełnosprawnych...Do plaży ...bi jest taka idzie się przez las ścieżką 25 minut. Do miasta Kołobrzeg 7km.
[ ] W kawiarni sanatoryjnej kawa i ciastka z biedronki. Wybór żaden,organizacja żadna. Jedyne co jest ok to rechabilitanci i zabiegi...choć ćwiczenia ma basenie to istny kabaret...ale jest wesoło..I to cały pozytyw. Pisałem (nie tylko ja do NFZ) oczywiście zero odpowiedzi..

[ ] Tak potwierdzam totalna porażka , ale czemu nie piszecie do NFZ u???!!! przecież ktoś podpisał umowę z tym zapyziałym schroniskiem, bo na pewno sanatorium nazwać tego nie można. Ja jestem obecnie i już wysłałem info i pismo reklamacyjne do NFZ. Ciekawe ile holtur odpalił takiej komisji która podpisała umowę o świadczenie usług sanatoryjnych dla schorowanych seniorów serwując im o 50 latach pracy dla tego kraju pobyt w pokojach tylko !!! z umywalką???!!! WC i łazienki na korytarzach....makabra. Ludzie omijajcie to szerokim łukiem, dużo ludzi nawet po opłatach (bo nie można wcześnie zobaczyć pokoju)i przejechaniu pół Polski rezygnowała z pobytu w tym pożal się boże przybytku... z ery kamienia łupanego. Będę pisał wszędzie na każdych forach internetowych. Holtur ma też stronę i jest na fejsie tam też można pisać..Jak można osobę z WZJG, bezdechem i alergją umieszczać w takim pokoju???
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Re: ORW. HOLTUR PODCZELE Kołobrzeg..

Post autor: Genever »

Byłam...do tego w listopadzie. Latem tak szczerze w pokoju tylko śpię zatem mniej odczułabym pewnie niedogodności.
Byłam pewna, że coś się zmieniło bo podobno jakieś remonty trwały... jest jak było z tego co piszesz.
Zimą dodaj sobie jeszcze średnio szczelne okna.
I tak najbardziej dała mu po kościach jedna ze współlokatorek, wszystkowiedząca dama, która wylądowała w tym przybytku. 😆
No nic... dzięki doświadczeniu oraz chociażby opiniom z tego portalu wiem jakich miejsc unikać. Desperatów cieszę mniej co widać po skracających się praktycznie w każdym oddziałów kolejkom.
Chciałabym "z małą pomocą" dostać wymarzony przydział ale cóż...nie zapowiada się
Zdrówka życzę.
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Bardzo dziękuję za opinię o takim "sanatorium", myślałam że takich upiornych
warunków NFZ już nie proponuje a jednak :o :evil:
Będę omijać szerokim łukiem !

Pozdrawiam :serce:
Awatar użytkownika
Yark
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2018 18:09
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 2 razy

Post autor: Yark »

Dzięki za opis.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Gdzieś już czytałam podobne opinie .... dzięki za Twój wpis :)
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

dzieki za opinie :)
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Witam....nie po raz pierwszy czytam tak negatywną opinię o tym sanatorium....wpisałam już na listę miejsc na ,,nie" :shock:
Awatar użytkownika
Aliszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 gru 2017 10:18
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 12 razy

Post autor: Aliszka »

Niestety muszę potwierdzić wszystkie opinie. Ten obiekt powinien być wyłączony pod każdym względem.
Mark1
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2020 12:05
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 12 razy

Post autor: Mark1 »

Dzień Dobry

Czy w tym sanatorium był ktoś ostatnio i może podzielić się aktualną opinią ?
Są jakieś zmiany na lepsze względem opinii na tym forum jak i w necie?

Dostałem termin na połowę Lipca i mam dylemat z kategorii 2xZ - Zrezygnować -czy-Zaryzykować
Termin i Kołobrzeg ok, ale opisy tego obiektu ,to taki mały koszmar :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Nareszcie wiarygodna opinia o Podczelach, bo jak pisaliśmy opinie negatywne, to były głosy, że przesadzamy.
Jeszcze co do położenia, to nie jest żaden Kołobrzeg tylko Podczele, a odległość do Kołobrzegu, to 9 km samochodem, czy autobusem MPK.
To tak samo jak bym pojechał do Grzybowa, a pisał na forum, że jestem w Kołobrzegu. /odległość ok.6 km/
anman0 dzięki za wiarygodną opinię i ja też wszędzie łącznie z fejsbukiem piszę, żeby omijać Holtur Podczele
Jednak na forum naszym są osoby, które lubią sanatoria serwujące seniorom kolonijne warunki, jak wieloosobowe pokoje i to jeszcze z umywalkami, a WC na korytarzu. Masakra :shock:
ODPOWIEDZ