Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Arker »

Pasazerka pisze: 18 wrz 2025 14:05 Moi drodzy, czy ktoś z was zmieniał termin rehabilitacji ZUS po otrzymaniu skierowania z wyznaczonym miejscem i terminem? Otrzymałam informację, że po napisaniu pisma z prośbą o zmianę lekarz orzecznik może albo się zgodzić albo pozostawić jednak pierwotny termin. Ile mniej więcej czeka się na rozpatrzenie takiej prośby?

Jeśli nie dostanę zgody będę musiała kombinować ze zmianą zaplanowanych wizyt lekarskich i nie chciałabym zostawiać tego na ostatnią chwilę...
Witaj ,ja w czerwcu pisalem prosbe o zmiane terminu ,niestety orzecznik nie przychylil sie do mojej prosby ,i mialem wybor jechac albo rezygnowac,pojechalem .Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Pasazerka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2025 11:06
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 18 razy

Post autor: Pasazerka »

Arker, no i niestety witaj w klubie, mi również odmówili - rzekomo z powodu braku miejsc. Cóż, zostaje mi jechać, chociaż termin i miejsce są absolutnie w mojej ocenie fatalne. Ale boję się zrezygnować, żeby nie wpaść na czarną listę ZUS :lol:
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy