Kudowa Zdrój san Polonia...

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Krystyna
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:47

Kudowa Zdrój san Polonia...

Post autor: Krystyna »

Proszę o kilka informacji o tymże sanatorium. Poszperałam i necie -ale tam nic konkretnego ,same ogólniki:)A może ktoś się tam wybiera ?
henia2117
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 09:56

Re: Kudowa Zdrój san Polonia...

Post autor: henia2117 »

Proszę,napisz skąd wyjeżdżasz.
Krystyna
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:47

Post autor: Krystyna »

Może nie uwierzysz ale z Ciechocinka.Tu jest pięknie zawsze ale w sanatoriach różnie bywa.Ale ,ale Ty skończysz turnus a ja tam 17 kwietnia zacznę:))Pozdrawiam
apolonia
Na forum od: 26 paź 2013 11:44
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: apolonia »

Wróciłam z Polonii kilka dni temu,ale sercem jestem jeszcze w Kudowie.
Jechałam tam pełna wątpliwości,szczególnie po przejrzeniu kilku niepochlebnych wpisów w necie,a także po traumatycznym pobycie w Energetyku w Krynicy kilka lat temu.
Co znalazłam na miejscu w Kudowie?Piękny stary dom idealnie położony blisko Pijalni i Łazienek.
Na recepcji bardzo miło,mimo późnej pory - przyjechałam ostatnia,nawaliły PKP,mój pociąg był opóźniony około 190 min,łapałam kombinowany .
Dostałam więc jeden z ostatnich pokoi w studio 3x3,łazienka,toaleta w przedpokoju.Ha,mój pokój miał olbrzymi taras z widokiem na fontannę,park,część Góry Parkowej,itd.Cudo!
W Polonii nie było REMONTU! To drugi cud,bo dotychczas,a byłam w sanatorium 4 razy zawsze trwały uciążliwe remonty,z młotem pneumatycznym,z kurzem,z materiałami budowlanymi i kręcącymi się ciągle majstrami.W ten sposób sanatoria w trakcie turnusu powiększały sobie bazę kosztem NFZtu a także kuracjuszy.
Stołówka ogromna,a właściwie 3 stołówki,zgrabnie podzielone filarami.Jedzenie dobre,oprócz tej przysłowiowej ćwiartki pomidorka były pasty,twarożki,wędliny.Nie za wiele więc udało mi się schudnąć więc po tygodniu przeszłam na dietę 1500,co okazało się strzałem w 10tkę,dużo warzyw i owoce,polecam.
Super zabiegi w Łazienkach.Życzliwa Pani Doktor na miejscu zrozumiała moje problemy z kręgosłupem,więc dostałam zabiegi nieforsujące:kąpiele mineralne mokre i suche z CO2,fango,laser,masaż wirowy stóp.
Dziewczyny zabiegowe z reguły bardzo fajne,przy okazji pozdrawiam:panią Monikę,Beatkę z wanien:) uśmiechniętą Anetkę z fango,panie z CO2.Żeby nie było za miło miałam jedną wpadkę na masażu wirowym:)
Nasza pokojowa pani Patrycja,zawsze uśmiechnięta,zawsze pomocna,a wiadomo jak zakurzają się panele jako podłogi.
A teraz prywata!
Kochane dziewczyny ze wspólnego studia na 3 piętrze:Małgosia,Helenka,Tereska,Danusia dziękuję Wam za te 3 tygodnie,które spędziłyśmy razem i które tak szybko przeleciały,stanowczo za szybko.Było nam razem super!
Październik 2013 to 3 tygodnie pięknej ciepłej jesieni,dodatkowy bonus,bo Kudowa w słońcu jest szczególnie piękna.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

apolonia pisze:Wróciłam z Polonii kilka dni temu,ale sercem jestem jeszcze w Kudowie.
Jechałam tam pełna wątpliwości,szczególnie po przejrzeniu kilku niepochlebnych wpisów w necie,a także po traumatycznym pobycie w Energetyku w Krynicy kilka lat temu.
Co znalazłam na miejscu w Kudowie?Piękny stary dom idealnie położony blisko Pijalni i Łazienek.
Na recepcji bardzo miło,mimo późnej pory - przyjechałam ostatnia,nawaliły PKP,mój pociąg był opóźniony około 190 min,łapałam kombinowany .
Dostałam więc jeden z ostatnich pokoi w studio 3x3,łazienka,toaleta w przedpokoju.Ha,mój pokój miał olbrzymi taras z widokiem na fontannę,park,część Góry Parkowej,itd.Cudo!
W Polonii nie było REMONTU! To drugi cud,bo dotychczas,a byłam w sanatorium 4 razy zawsze trwały uciążliwe remonty,z młotem pneumatycznym,z kurzem,z materiałami budowlanymi i kręcącymi się ciągle majstrami.W ten sposób sanatoria w trakcie turnusu powiększały sobie bazę kosztem NFZtu a także kuracjuszy.
Stołówka ogromna,a właściwie 3 stołówki,zgrabnie podzielone filarami.Jedzenie dobre,oprócz tej przysłowiowej ćwiartki pomidorka były pasty,twarożki,wędliny.Nie za wiele więc udało mi się schudnąć więc po tygodniu przeszłam na dietę 1500,co okazało się strzałem w 10tkę,dużo warzyw i owoce,polecam.
Super zabiegi w Łazienkach.Życzliwa Pani Doktor na miejscu zrozumiała moje problemy z kręgosłupem,więc dostałam zabiegi nieforsujące:kąpiele mineralne mokre i suche z CO2,fango,laser,masaż wirowy stóp.
Dziewczyny zabiegowe z reguły bardzo fajne,przy okazji pozdrawiam:panią Monikę,Beatkę z wanien:) uśmiechniętą Anetkę z fango,panie z CO2.Żeby nie było za miło miałam jedną wpadkę na masażu wirowym:)
Nasza pokojowa pani Patrycja,zawsze uśmiechnięta,zawsze pomocna,a wiadomo jak zakurzają się panele jako podłogi.
A teraz prywata!
Kochane dziewczyny ze wspólnego studia na 3 piętrze:Małgosia,Helenka,Tereska,Danusia dziękuję Wam za te 3 tygodnie,które spędziłyśmy razem i które tak szybko przeleciały,stanowczo za szybko.Było nam razem super!
Październik 2013 to 3 tygodnie pięknej ciepłej jesieni,dodatkowy bonus,bo Kudowa w słońcu jest szczególnie piękna.
To świeży opis a jak więcej to wpisz do przegladarki http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/se ... Zdr%C3%B3j+ Pozdrawiam :D :kwiat:
Marysia50
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2012 19:31

Post autor: Marysia50 »

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014 15:02 przez Marysia50, łącznie zmieniany 1 raz.
Marysia50
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2012 19:31

Post autor: Marysia50 »

o ty kłamczuszku,,,,,,,,,,,,,,!!!!!!!!!!! Jakie cudo zabiegi??????????? woda z kranu , woda w pijalni i borowina w folii ,która pamięta swoje dobre czasy?????
A fe tak pisac :twisted:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Marysiu :) Masz inne zdanie na temat sanatorium Polonia niż Apolonia to proszę opisz swoje odczucia 8-) z ciekawością poczytamy wszystkie świeże opinie .Będą pomocne dla przyszłych kuracjuszy :) Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Smużko masz rację :kwiat: Wielu z nas nie było, a może będzie :roll: :roll: :roll: w tym uzdrowisku. Marysiu50 prosimy o Twoją opinię na temat sanatorium Polonia . Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Marysiu50 :kwiat: Apolonia ceniła ośrodek rok temu a przez rok mogło się bardzo dużo w Polonii zmienić.
Zatem i ja, tak jak moje koleżanki forumowe, zachęcam Ciebie - napisz proszę swoją opinię i oceń ośrodek z perspektywy Twojego tam pobytu. :)

Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ