Mamy XXI w., ale w systemie ochrony zdrowia wciąż średniowiecz.
Sanatoryjne Savoir Vivre
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: Sanatoryjne Savoir Vivre
Mamy XXI w., ale w systemie ochrony zdrowia wciąż średniowiecz.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Sniper, a też czujesz obrzydzenie widząc nagich mężczyzn pod prysznicem na basenie?Sniper pisze: 31 sty 2026 20:38Arker....Arker pisze: 31 sty 2026 20:08
Lubie swoja podswiadomosc,jak wspomnialem moze ze mna cos nie halo
ale dobrze ze sa przybieralnie dla dziwakow.Nie pytalem go dlaczego nie zamyka dzwi bo sie zwyczajnie wstydzilem
nie jesteś dziwakiem![]()
Jak ktoś idzie na tron i nie zamyka drzwi natychmiast trzeba chama uczyć kultury, widziałem w TV jak w ZK więźniowe robią co najmniej awantury o takie zachowania.
Z basenami zawsze idę do przebieralni lub w razie braku przebieram się pod ręcznikiem, dlaczego?
- czasami ojcowie prowadzą do basenowej przebieralni swoje dzieci...
- dla sprzątających pań to zapewne krępujące
- nie chcę aby na moje diamenty zaglądał gej, jestem tolerancyjny ale dbam o swoją intymność
Ciekawi mnie, co myślą kobiety w analogicznej sytuacji na basenie?
A co sądzicie o tym, że na plażach w Europie bardzo często ludzie np. zmieniają mokry kostium nie robiąc z tego afery przy innych ludziach. Mam wrażenie, że to przewrażliwienie na punkcie golizny jest problemem w Polsce.
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Dobrze moze za ostre slowo urzylem ,niech bedzie ZNIESMACZENIEKleinehexe pisze: 31 sty 2026 20:18Tu nie o lubienia chodzi, a świadome poznanie.Lubie swoja podswiadomosc,jak wspomnialem moze ze mna cos nie halo
ale dobrze ze sa przybieralnie dla dziwakow.Nie pytalem go dlaczego nie zamyka dzwi bo sie zwyczajnie wstydzilem
![]()
Widzisz, czyli pomyśleli o Tobie projektanci, jak miło.![]()
Czego się wsadziłeś? Pogadać z człowiekiem? Może on nie był do końca świadomy, że to dla ciebie problem.![]()
-
Sniper
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 12 paź 2021 00:15
- Oddział NFZ: Opolski
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowano: 58 razy
Nie czuję obrzydzenia gdy widzę gołe osoby obojga płci, w wojsku co tydzień były prysznice na czas na golasa, można do tego przywyknąć
Wcześniej przedstawiłem jednak dlaczego wolę przebieralnię.
Idąc Twoim tokiem myślenia to od dziecka są nam wpajane pewne zachowania przez rodziców, szkołę pracę, rówieśników i powstaje nasze spojrzenie na świat. Pewne zachowanie kształtuje również patologia która nas otacza, molestowanie, pedofilia, patologia rodzinnego wychowania, mobbing itp
Ja miałem to szczęście, że miałem chyba w sobie Czakrę Adźńa która pozwoliła mi w porę nie posłuchać pedofila w autobusie miejskim, odsiewać jak plewy toksycznych rówieśników i uciec od recydywisty który chciał mnie wkręcać w kradzieże gdy byłem nastolatkiem.
Ale też mamy w sobie coś co czyni każdego z nas wyjątkowymi, ja odnajduję siebie w swoim stylu ubierania, tańca, traktowania kobiet(czasami popełniałem błędy), znalazłem też styl celebrowania każdego dnia w jedzeniu, sprzątaniu i odpoczynku.
To osobny temat trącący psychologiczną dysputą
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Tak, każde doświadczenie życiowe w większy czy mniejszy sposób na nas wpływa, ważne by mieć tego świadomość, dostrzegać to i rozumieć, że każdy ma swój bagaż przeżyć, którymawpływna zachowanie. Nie twierdzę, że załatwianie potrzeb fizjologicznych przy otwartych drzwiach łazienki jest w porządku. Ale przecież można grzecznie zakomunikować człowiekowi, że mi to przeszkadza. Może dla niego to norma, bo w domu tak robi i nie rozumie, że nam z tym źle? Nie chcę tego oceniać, staram się tylko zrozumieć mechanizm działania. Wiem, on też powinien myśleć o współlokatorze, ale chyba nie ma takich kompetencji.
Tak, każdy z nas jest wyjątkowy i tego się trzymajmy i pielęgnujmy.
-
kruszynka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 lip 2021 22:24
- Podziękował: 482 razy
- Podziękowano: 120 razy
Jestem za
Muszę zwrócić w końcu swoją uwagę w maju
na tych mężczyzn przy basenie
szczegolnie, jak biorą 1 prysznic
Dobrej nocy
Ps moj idol zmęczył mecz oczywiście.
FC Barcelona Elche
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Wspomniałem o biegającej Pani po bazie zabiegowej tak jak stworzył ją ..
-Robiła może to bezwiednie
Bo owa Pani MIAŁA powodzenie na bazie zabiegowej Wielu Panów wprost toczyło konkury.
Zresztą każdy wiek ma swoje Prawa
Ja wspomnialem może o nagminnym Ekshibicjonizmie przez niby wolnych wyzwolonych.
Pamiętamy jakim tematem tabu w Polsce jeszcze do poczatku lat 90tych był sex i pochodne
Pamiętamy wysyp pism filmów płyt kaset o tej tematyce
Stąd też pojawiło sie tak duzo skrajnych przypadków.
Pomijam fakt podrywu przez Naprawdę starszych Panów nawet 80+ w stosunku do Pani w wieku ich Córek a może i Wnuczek
Wydaje się takiemu ,że będzie szastał kilkoma banknotami o nominale ..500 zeta i Kupi świat
Może kupi świat NIE KUPI ROZUMU
Pomijam klasyke Kina
Byłem też świadkiem kiedy to Pani około 75+ lub jeszcze więcej
Myślała ,że Jest Królową Sanatorium MOZE wszystko
Może tak jednak miło by było że zanim pojawila się na Stołówce czy bazie zabiegowej
Gdyby się wykąpała UMYŁA
Bo niestety co z tego że na szyji z 2kg złota tureckiego
z 1kg bramzolet nawet na nogach
Jak Pani porostu ..śmierdziała
Piszemy opisujemy tutaj o Sanatoryjne Savoir Vivre
A wiele Osób ma problemy z utrzymaniem czystości
Co z tego że Ktoś wyleje na siebie butelke Canel 5 za 500 zlotych skoro czuć od niej ..
Tak Mam FOBIĘ na ten temat
Może dlatego że mam bardzo mocna potliwość
Może dlatego że biorę łacznie z 35 tabletek dziennie
I Skóra zaczyna oddawać ZAPACH firm farmaceutycznych.
Wiem ,że niejednokrotnie stroje się jak panna na wydaniu potrafię w ciągu dnia santoryjnego wymienić nawet 3 koluszki Polo czy T-sherty
Ja nie mam Problem iśc do Rosmann i kupić płyn do Prania /płukania
Przepłukać koszulkę czy pospolite gacie ( mowa o bieliżnie)
Irytuje mnie jak opisywane jest ,że mam PROBLEM z Pakowaniem bo jak spakuje 20 majtek i 20 ..
Po co
weź 5 i wyplukaj
Po pierwsze nie będziesz miał /ła zapachów w torbie z przed 19 dni
osobiście w 99% Sanatoryjne Savoir Vivre to HIGIENA
i to tak przy niedzieli z rana
-
Bibi2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
- Podziękował: 71 razy
- Podziękowano: 77 razy
sama też swoją nie lubię się afiszować .
Zazwyczaj mam szlafrok i zakrywam powierzchnię
Co do mycia , hmm jest to czasami problem , wiem , że masażysta może odmówić wykonania zabiegu .
Będąc w Busku we Włókniarzu pani rehabilitantka miała pomysł jak zmusić kuracjusza żeby zmieniał skarpety i mył się .
Dodam jeszcze jedną sytuację , która jest uciążliwa : to są rozmowy telefoniczne , często bardzo głośne i puszczane na głośnik - masakra .
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 253 razy
- Podziękowano: 137 razy
Poczytałam Wasze wpisy i dodam nieco z innej beczki
Stołówka sanatoryjna .... pani wszystko i na wszystkich posiłkach krytykuje .... rzucając teksty typu ... będziesz to jadła , do obrzydliwe , wywalcie to , mnie na widok tego czy innego rzygać się chce .... mięso nie takie , zupa - pomyje przypomina ... itp. .. nie chcesz kobieto , nie jedz , ale nie wyśmiewaj i nie obrzydzaj innym . Nikt nie lubi wszystkiego , też wtedy chętnie oddawałam boczek , baleron , kaszankę kolegom od stolika , ale bez słowa komentarza .
A do czego porównywała kaszankę , zanosząc się od śmiechu , to domyślcie się
Czyta forum , może domyśli się , że to o Niej