Sanatorium Świnoujście

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
marjol3
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2008 00:05

Sanatorium Świnoujście

Post autor: marjol3 »

Witam,
wyjeżdżam do sanatorium do Świnoujścia - mam turnus od 5 stycznia 2009, szukam kogoś kto wyjeżdza w tym samym czasie.
Bardzo proszę o kontakt- [email].eu, lub tutaj na forum.
Pozdrawiam :)
Grzegorz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 gru 2008 16:15

Re: Sanatorium Świnoujście

Post autor: Grzegorz »

Dobrze, że nie wysłali Cię do tego sanatorium na święta :)))
A co tam leczą?
Połamaniec
Na forum od: 30 gru 2008 20:19

Post autor: Połamaniec »

A jedzie ktoś może do sanatorium w Wieńcy-Zdroju koło Włocławka ?
Mnie wysyłają już zaraz po nowym roku ... od 2.01.2009 zaczyna się turnus.
Szkoda że na sylwestra mnie tam nie chcieli widzieć hehehe ...
A może ktoś tam był już ?
Grzegorz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Połamaniec pisze:A jedzie ktoś może do sanatorium w Wieńcy-Zdroju koło Włocławka ?
Mnie wysyłają już zaraz po nowym roku ... od 2.01.2009 zaczyna się turnus.
Szkoda że na sylwestra mnie tam nie chcieli widzieć hehehe ...
A może ktoś tam był już ?
Myślę, że nieco za późno napisałeś. Przecież to za dwa dni! :)))) Poza tym lepiej było zacząć nowy temat z nazwą sanatorium czyli Wieniec-Zdrój.
Tym niemniej ja jako były połamaniec chętnie się dowiem jak Cię tam zrehabilitowali. Czekam więc na opis Twojego pobytu po powrocie, a może i jakiś post z samego sanatorium? Ciekawe tylko czy jest tam internet w tym Wieńcu-Zdroju :)
Połamaniec

Grzegorz ... ja dopiero zaczynam swoje pierwsze kroki i w chodzeniu i na forum.
Późno ... ? Człowieku ... ja dopiero 30 grudnia dostałam pismo o tym że 2 stycznia zaczyna mi się turnus rehabilitacyjny.
To przecież mnóssstwo czasu ... 5 razy zdążysz pojechać i wrócić ... z wieńcem w zdroju :)
Jak tylko wróce to nie omieszkam napisać jak było co się działo i najwazniejsze ... czy mnie uleczyli :)))
Grzegorz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Ups... myślałem, że pod Połamancem kryje się mężczyzna. Przepraszam.
Dziwnie późno przyszło to zawiadomienie, a kiedy się przygotować do wyjazdu? Naprawdę 30 grudnia przyszło skierowanie?
Ja miałem leczoną rękę, chodziłem cały czas i w zasadzie wszystko jest ok. Ale naprawdę chętnie poczytam czy pomogli.
Pozdrawiam i życzę zdrowia w nowym roku!
Połamaniec

Nie no :) akurat Połamaniec to kobieta z potrzaskaną całą nogą. W zasadzie teraz już jestem poskładana w całość ale było kiepsko. Niby wydawało się upadek ze schodów a skonczyło się poważnym urazem kostki. Wszystko co jest do połamania w kostce miałam potrzaskane. W zasadzie z kostki miazga jak to chirurg określił. Straszyli mnie operacją ale jak zaczeli przeswietlać okazało sie że o operacji nie może być mowy bo ... noga jest tak potrzaskana że nie ma do czego śrubki wkręcić, więc najpierw nastawili mi wszystkie odłamy i dopiero jak odłamy się jakoś zrosną to wtedy jest szansa na operacje aby noge jakoś poskładać. Skończyło się na gipsie. Gips od palców po biodro- i tak 3 miesiące. Ani chodzić ani usiąść o spacerach mowy nie było. Zafundowałam sobie niezły prezent-imieniny urodziny w szpitalu na urazówce. Wakacje w gipsie. Super- świetnie! No ale coś tam się zrosło...zrosło sie na tyle dobrze że jest szansa że unikne teraz operacji. ale nie zrosło się aż tak dobrze by było dobrze.Jeden odłam zrósł się takim jakby łukiem i w srodku jest dziura. Musze na tyle ostroznie chodzić aby nic mi sie nie stało bo wystarczy poślizgnięcie , złe stąpnięcie, zwichnięcie i ... i nie unikne wtedy za skarby operacji. Wygląda to mniej więcej tak (( || . Przy kości mam taki jakby łuk. A powinnno to być prosto |||| - bez dziury w srodku. Noge mam sztywną jak patyk. Przy chodzeniu utykam cały czas, ze schodów schodze jak paralityk dostawiając cały czas noge. No i poruszam się już o jednej kuli- a tak to cały czas chodziłam o dwóch kulach. No i teraz ZUS wysyła mnie do uzdrowiska. Oczywiście cały czas odbywam rehebilitacje w swoim szpitalu. Dopiero po 3 miesiącach widze małą poprawę ale to jeszcze kropla w morzu. Moj lekarz- na moje pytanie kiedy moge wrócić do pracy- powiedział że nie ma sie co spieszyć, że co... wróce do pracy a po miesiącu wyladuje znowu na urazówce? Wiec cały czas sie rehabilituje. Jutro wyjeżdzam - jak wróce to opowiem co i jak :)
marhenia
Na forum od: 01 sty 2009 14:45

Post autor: marhenia »

wyjeżdżam do sanatorium "Trzygłów" , które należy do "Udrowisk- Świnoujście" . Turnus od 5 stycznia, ale jadę już 3, bo lepsze połączenie. Podróż ok 13 godz :roll: Zycze wszystkim zdrowia
michał
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 sty 2009 19:34
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: michał »

Mam skierowanie na rehabilitację w sanatorium-28 dniową z NFZ do Kołobrzegu "SAN".Czy ktoś już był w tym sanatorium, jakie są warunki pod względem zakwaterowania i leczenia? A może też ktoś tam się wybiera na turnus od 13-06-2009 do 10-07-2009.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2009 16:55 przez michał, łącznie zmieniany 1 raz.
Grzegorz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Liczymy, że ktoś kto tam był zaraz po powrocie opisze panujące warunki, atmosferę i poziom usług w tym sanatorium. Na Ciebie Michał też liczymy.
ODPOWIEDZ