Dąbki Dukat od 8.03.2026 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Smaldek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2023 17:57
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 14 razy

Dąbki Dukat od 8.03.2026 r.

Post autor: Smaldek »

Dzień dobry! Dostałem skierowanie do sanatorium Dukat w Dąbkach na turnus od 8.03. do 29.03.2026 r. Czytałem opinie o tym sanatorium na forum i są one przeważnie pozytywne, co zapowiada udany pobyt. Jeżeli ktoś jedzie tam w tym samym terminie, to niech się odezwie. Dodam, że zamierzam pojechać tam własnym samochodem aż z Lublina, może trafi się mi jakiś posażer/ka?
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: Dąbki Dukat od 8.03.2026 r.

Post autor: grazynamackowiak »

Witam :kwiat:
Smaldek super przydział Dąbki Dukat Spa ,opinie dział oceniam sanatorium . : 8-) :o
Kuracjuszy z NFZ kwaterują ,jeszcze w innym budynku .
.Więc pozostać w budynku głównym ,wszystkie zabiegi na miejscu .Stary budynek czasu PRL ,
Można sobie dokupić komercyjne jedzenie stół szwedzki .
Okres letni ,byłam na kuracji ,turnusy z dziećmi ,gwar różne atrakcje letnie grille w ogrodzie .Organizacja różnych wycieczek
Wieczorne imprezy w niektóre dni . ;)
Jak byłam na kuracji ,nie było sprawdzania obecności godziny 22:00 główna brama była zamykana o 23;00. .
Może coś się zmieniło.,pozdrawiam 🙋

.
Smaldek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziękuję Grażyno za informacje o twoim pobycie w sanatorium Dukat w Dąbkach, miło mi było je czytać i tym chętniej tam pojadę :) . Jakbyś mogła coś więcej dodać o jakości zabiegów i samej bazy zabiegowej ośrodka, a także o możliwości zaparkowania tam samochodu.
Smaldek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Czekam cierpliwie i doczekać się nie mogę, aż ktoś się odezwie. Zatem ponawiam pytanie - czy ktoś jedzie do sanatorium Dukat w Dąbkach w tym samym terminie?
Smaldek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzień dobry!
Niecały miesiąc do wyjazdu i nadal nie mam od nikogo wiadomości, kto by tak jak ja wybierał się w tym samym terminie do Dąbek.
Robi mi się trochę smutno. :(
Awatar użytkownika
zibi1959
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2020 18:19
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękowano: 4 razy

Post autor: zibi1959 »

nie ma się co smucić lokalizacje masz fajną ,może będzie początek wiosny ,a towarzystwo się znajdzie
men_bi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2016 13:13
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: men_bi »

Smaldek, nie narzekaj, ;) Gratuluję przydziału. Byłem tam 2 razy w Dąbkach, ostatnio,, Argentyt ", fajna miejscówka morze, jezioro, balety.. Też nikt wtedy się nie odezwał, ale na miejscu było fajne towarzystwo. :P Miłego pobytu.
Smaldek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziękuję wam koledzy za wsparcie i słowa pocieszenia.
Myślę, że osoby mające wyjechać na ten sam turnus co ja po prostu nie zaglądają na to forum. Ale jak życie uczy, zawsze się znajdzie kogoś pasującego do naszej paczki i będzie klawo jak cholera.
piotrek3
Na forum od: 30 mar 2024 19:33

Post autor: piotrek3 »

Sanatorium pieknie polozone ,blisko morza.Basen ogolnodostepny wraz jacuzi gratis.Minusy.jedzenie w kólko te same wedliny i ser.Chleb ciemny -co drugi dzień(!!!)Obiady średnio smaczne.Osobliwe Godziny posiłków ale tylko dla kuracjuszy z NFZ -7 rano 12,15 i 17.Ci co sa komercyjnie maja inne i bardziej elastyczne godziny posiłków.W budynku głównym harmider wydzierajacych sie dzieciakow ,ktore-uwaga!!, na zabiegach maja pierwszeństwo przed starszymi ,schorowanymi osobami.Kuracjusz na NFZ moze poczuć nie swojo.Tym bardziej kiedy jeszcze na zebraniu p.Menager oswiadczyła,ze jak komus sie nie podoba to placi 250 z ł za dzień i może jechac do domu.
ODPOWIEDZ