wyjazd z NFZ+osoba prywatnie- pytanie?
-
Malina007
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 17 paź 2021 18:17
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowano: 4 razy
wyjazd z NFZ+osoba prywatnie- pytanie?
Cześć:)
Pytanie brzmi:
czy komuś zdarzyło się jechać ze skierowania NFZ i połączyć to z wyjazdem osoby bez skierowania- w jednym ośrodku i pokoju- odpłatnie?
Przykład:
dostanę skierowanie z NFZ do wybranego przez nich ośrodka i chciałabym , żeby jechała ze mną moja leciwa mama, bo nie chcę żeby została sama. Odpłatnie. Bez zabiegów.Wspólny pokój .
Czy ktoś z Was zrobił taką ścieżkę?
Wiem , że to może być zależne od ośrodka, ale po prostu sie zastanawiam czy taki mix konfiguracji jest możliwy?
Pytanie brzmi:
czy komuś zdarzyło się jechać ze skierowania NFZ i połączyć to z wyjazdem osoby bez skierowania- w jednym ośrodku i pokoju- odpłatnie?
Przykład:
dostanę skierowanie z NFZ do wybranego przez nich ośrodka i chciałabym , żeby jechała ze mną moja leciwa mama, bo nie chcę żeby została sama. Odpłatnie. Bez zabiegów.Wspólny pokój .
Czy ktoś z Was zrobił taką ścieżkę?
Wiem , że to może być zależne od ośrodka, ale po prostu sie zastanawiam czy taki mix konfiguracji jest możliwy?
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
Re: wyjazd z NFZ+osoba prywatnie- pytanie?
Witaj.
Odpowiem ze swojego doświadczenia.
Byłam na takim wyjeżdzie 2-3 razy...z córka i z mężem.
Gdy przyjdzie skierowanie to odrazu dzwonić trzeba do sanatorium gdzie jest wyznaczone przez NFZ miejsce kuracji...tam trzeba z recepcją uzgodnić szczegóły.
Osobiście zawsze jeżdziłam na taki pobyt z zabiegami ale pewnie na pobyt hotelowy też będzie taka możliwość.
W pokoju będziecie pewnie razem bo ośrodki bardzo chętnie kuracjuszy prywatnych przyjmują no kasa zawsze jest mile wdziana.
Trzym kciuki aby Wasz wspólny wyjazd doszedł do skutku
Odpowiem ze swojego doświadczenia.
Byłam na takim wyjeżdzie 2-3 razy...z córka i z mężem.
Gdy przyjdzie skierowanie to odrazu dzwonić trzeba do sanatorium gdzie jest wyznaczone przez NFZ miejsce kuracji...tam trzeba z recepcją uzgodnić szczegóły.
Osobiście zawsze jeżdziłam na taki pobyt z zabiegami ale pewnie na pobyt hotelowy też będzie taka możliwość.
W pokoju będziecie pewnie razem bo ośrodki bardzo chętnie kuracjuszy prywatnych przyjmują no kasa zawsze jest mile wdziana.
Trzym kciuki aby Wasz wspólny wyjazd doszedł do skutku
- zawiela
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2013 08:44
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 29 razy
Może spróbuj złożyć 2 skierowania (na mamę też)....wtedy piszesz prośbę o wspólny przydział...
Generalnie można tak zrobić ,że jedna osoba z NFZ a druga komercyjnie...
Generalnie można tak zrobić ,że jedna osoba z NFZ a druga komercyjnie...
-
Malina007
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 17 paź 2021 18:17
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowano: 4 razy
Dziekuje Wam!
Mama 76 lat , sprawna ale leniuszek;-) Spacery tak, wieczorki i owszem;-)ale bieganie z kartą zabiegową odpada( próbowała, nie pasuje jej;-)
Moje skierowanie czeka na NFZ, wiec łączenie skierowań odpada, choćby ze względu na niechęć do " kieratu"
Lubimy się i
Mama 76 lat , sprawna ale leniuszek;-) Spacery tak, wieczorki i owszem;-)ale bieganie z kartą zabiegową odpada( próbowała, nie pasuje jej;-)
Moje skierowanie czeka na NFZ, wiec łączenie skierowań odpada, choćby ze względu na niechęć do " kieratu"
Lubimy się i