wyjazd z NFZ+osoba prywatnie- pytanie?
-
Malina007
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 17 paź 2021 18:17
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowano: 4 razy
wyjazd z NFZ+osoba prywatnie- pytanie?
Pytanie brzmi:
czy komuś zdarzyło się jechać ze skierowania NFZ i połączyć to z wyjazdem osoby bez skierowania- w jednym ośrodku i pokoju- odpłatnie?
Przykład:
dostanę skierowanie z NFZ do wybranego przez nich ośrodka i chciałabym , żeby jechała ze mną moja leciwa mama, bo nie chcę żeby została sama. Odpłatnie. Bez zabiegów.Wspólny pokój .
Czy ktoś z Was zrobił taką ścieżkę?
Wiem , że to może być zależne od ośrodka, ale po prostu sie zastanawiam czy taki mix konfiguracji jest możliwy?
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
Re: wyjazd z NFZ+osoba prywatnie- pytanie?
Odpowiem ze swojego doświadczenia.
Byłam na takim wyjeżdzie 2-3 razy...z córka i z mężem.
Gdy przyjdzie skierowanie to odrazu dzwonić trzeba do sanatorium gdzie jest wyznaczone przez NFZ miejsce kuracji...tam trzeba z recepcją uzgodnić szczegóły.
Osobiście zawsze jeżdziłam na taki pobyt z zabiegami ale pewnie na pobyt hotelowy też będzie taka możliwość.
W pokoju będziecie pewnie razem bo ośrodki bardzo chętnie kuracjuszy prywatnych przyjmują no kasa zawsze jest mile wdziana.
Trzym kciuki aby Wasz wspólny wyjazd doszedł do skutku
- zawiela
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2013 08:44
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 29 razy
Generalnie można tak zrobić ,że jedna osoba z NFZ a druga komercyjnie...
-
Malina007
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 17 paź 2021 18:17
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowano: 4 razy
Mama 76 lat , sprawna ale leniuszek;-) Spacery tak, wieczorki i owszem;-)ale bieganie z kartą zabiegową odpada( próbowała, nie pasuje jej;-)
Moje skierowanie czeka na NFZ, wiec łączenie skierowań odpada, choćby ze względu na niechęć do " kieratu"
Lubimy się i swoje towarzystwo więc to byłby dobry i pożyteczny czas dla nas obu- stąd pomysł:)
Dzięki raz jeszcze!
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 79 razy
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
- Asik_
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sie 2022 09:55
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 38 razy
Malina007,Malina007 pisze: 13 lut 2026 19:43 Cześć:)
Pytanie brzmi:
Przykład:
dostanę skierowanie z NFZ do wybranego przez nich ośrodka i chciałabym , żeby jechała ze mną moja leciwa mama, bo nie chcę żeby została sama. Odpłatnie. Bez zabiegów.Wspólny pokój .
Czy ktoś z Was zrobił taką ścieżkę?
Wiem , że to może być zależne od ośrodka, ale po prostu sie zastanawiam czy taki mix konfiguracji jest możliwy?
a też odpowiem z mojego doświadczenia.
Dostałam rehabilitację z ZUS w Ustroniu,zadzwoniłam do nich,bo chciałam żeby na część turnusu jechał ze mną mąż.Dostałam odpowiedź,że żebyśmy byli razem w pokoju,to mąż musi wykupić pakiet rehabilitacjny na co najmniej 14 dni.Jeżeliby miałby to być pobyt hotelowy,to mąż nie będze zakwaterowany że mną,tylko w części hotelowej. Oczywiście co ośrodek to inne zasady,trzeba koniecznie zadzwonić.
Spotkałam się też z taką sytuacją,że pewien Pan był w sanatorium w Piwnicznej,a jego żona wykupiła pobyt w kwaterze prywatnej bo w sanatorium nie było już miejsc.
Moje siostry chciały nas tam odwiedzić na parę dni,to też musiały zakwaterować się gdzie indziej.
Czyli dzwonić trzeba szybko.
Pozdrawiam serdecznie i życzę żeby udało się Wam być razem