Świnoujście od 01.04.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
DEM_10
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2024 10:07
Podziękował: 1 raz

Re: Świnoujście od 01.04.

Post autor: DEM_10 »

zbigniew165 pisze: 29 sty 2026 09:33 Zosia w Admirale I nie jest tak tragicznie, bo był tam jeden z naszych forumowiczów z żoną rok temu i rozmawiałem z nim telefonicznie. Jest to mieszkaniec Krynicy Zdrój i był zadowolony z pobytu.
Potwierdzam, bardzo miły pobyt. Morze nas lubi dzisiaj otrzymaliśmy przydział Dąbki Argentyt. :D
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

DEM _10
gratuluję skierowania do Dąbek. Na pewno nie będzie tak, jak w Świnoujściu, bo to mała miejscowość, ale życzę dobrych zabiegów i pobytu nad morzem. :kwiat:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

O ośrodku Argentyt też myślałam na pobyt prywatny ale nie mają tam pokoi 1 os. :( To najlepsze jak wiem sanatorium w Dąbkach . Byłam w Dukacie . Gratuluję przydziału a gdyby okazało się jednak, że mają 1 os. to proszę o info :)
Dobrego wypoczynku i rehabilitacji życzę :kwiat:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Już się poprawiam , mają pokoje 1 os. , nawet jakiś pokazują na stronie. Nie pamiętam wobec tego co mi tam nie pasowało jak szukałam miejsca na wyjazd . Być może nie było wówczas tylko wolnych jedynek lub pobyt był nie na moją kieszeń :?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Zosia ja chciałem jechać do Admirała w czasie trwania Covidu, zadzwoniłem na recepcję z pytaniem na jak pokój mogę liczyć i na recepcji zaproponowano mi pobyt w czwórce w czasie pandemii :shock: oczywiście z pełną obsadą tej czwórki. Wyśmiałem go i oczywiście mieli nie dojazd, bo do wyjazdu było cztery dni. Recepcjonista wtedy mi powiedział, że NFZ nie zabrania w czasie pandemii lokować kuracjuszy w trójkach i czwórkach. Masakra, a winnych sanatoriach na stołówkach były przegrody z plexi, żeby się nie zarażać.
Od tego czasu nikomu nie poleciłem tego obiektu.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tego też się obawiam , choć nastawiam się psychicznie , że ....przetrwam. Ostatni raz przez tydzień dzieliłam pokój z kobietą w 2014 po czym od niej uciekłam do 1 os . Nie liczę tu pobytu w Nałęczowie z naszą Janią ale to inna bajka a tak zawsze były jedynki. Teraz też może mogłabym coś spróbować .. jak dzwoniłam .... ale tego żebrania po prostu już mi się nie chce . Dwie koleżanki mam w Świnoujściu, dwie może dojadą . Na Święta przyjadą dzieci .... , nastawiam się, że przetrwam 😉albo tak jak u Ciebie Zbyszku będzie to ostatni raz z NFZ :)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bilet kupiony EIC, nawet za wyjątkowo niską cenę 49 zł Warszawa-Szczecin Dąbie - tam przesiadka. Do Świnoujścia Polregio, jeszcze nie, bo najwcześniej 30 dni przed wyjazdem. Zdziwiłam się , że intercitii wcześniej..... ale to pewnie trafiłam na te wcześniej ogłaszane promocje .... .
Gdyby ktoś jeszcze ..... to na kawę w Warsie zapraszam :lol:
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 41 razy

Post autor: alka50+ »

Zosiu....szczęściaro...bilet już masz i nie ma odwrotu :lol: a jak będzie? Wiadome....tak jak w poprzednich postach napisałaś :D .

A ja...wybrałam miejscowość na RO bo bliżej i bardzo dobre miejsce i połączenie i co :lol: :lol: dwa razy komunikacja zastępcza...bo tory trzeba ,,zrobić ,,aby na nich pociągi miały przyzwoitą prędkość...kiedyś :o ...ale jeszcze nie wtedy jak ja potrzebuje :lol: :lol:

Na szczęście do Świnoujścia....póki co ....bez zmian i do zobaczenia :serce:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

I tego się trzymajmy ... do zobaczenia :serce:
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2011 12:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: tygrys »

Zosia pisze: 25 lut 2026 08:08 Bilet kupiony EIC, nawet za wyjątkowo niską cenę 49 zł Warszawa-Szczecin Dąbie - tam przesiadka. Do Świnoujścia Polregio, jeszcze nie, bo najwcześniej 30 dni przed wyjazdem. Zdziwiłam się , że intercitii wcześniej..... ale to pewnie trafiłam na te wcześniej ogłaszane promocje .... .
Gdyby ktoś jeszcze ..... to na kawę w Warsie zapraszam :lol:
No ja już nie mogę tej promki wyhaczyć, już 85 zł. samo Promo, bez Super. Za późno zauważyłem, że już można na Expres kupować. Tak, że chyba jadę tym bezpośrednim po mimo, że późno po 16 zajeżdża.
ODPOWIEDZ