Oplata za telewizje

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Re: Oplata za telewizje

Post autor: Arker »

Sa rozne sytuacje ,w Polanczyku bylem pierwszy w pokoju i oczywiscie nie placilem ale kolega po mnie przyjechal i wykupil TV wiec ja zostalem poproszony o to samo bo jak nie to mam sie przeniesc do pokoju bez tv ,a ze pokoj byl bez balkonu i od strony polnocnej to jednak zaplacilem,a w Maconim jest tak ze placi sie za wyposazenie pokoju tj, lodowka ,radio ,czajnik i tv 60 zl. taniocha
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Mogłeś się nie zgodzić na zmianę pokoju. To moje zdanie oczywiście ale jak widać dyrekcja sanatorium rządzi się swoimi prawami.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Arker pisze: 25 mar 2026 11:48 ...zostalem poproszony o to samo bo jak nie to mam sie przeniesc do pokoju bez tv ,a ze pokoj byl bez balkonu i od strony polnocnej to jednak zaplacilem...

Arker no ja bym nie zapłaciła ani nie przeniosłabym się...o nie, nie...a siłą by mnie nie wyrzucili...
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Ewaszko ... a co w sytuacji , gdy ktoś nie cierpi telewizji i nie poniesie opłat , a współmieszkańcy zapłacą i będzie toto kłapało od świtu do nocy ?
Zapłacą .. będzie im wolno ... może faktycznie lepiej przenieść się do innego pokoju :roll: no nie wiem :?
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Gieniu, dziewczyny wykupiły i oglądały swoje programy a ja w tym czasie korzystałam z uroków Kołobrzegu :D
Był piękny i ciepły wrzesień...
AniaW
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 lis 2022 16:31
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: AniaW »

Ja byłam w lutym, więc żeby nie musieć cały dzień słuchać tv zostało mi przeniesienie się do innego pokoju :D
Awatar użytkownika
Pasazerka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2025 11:06
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 18 razy

Post autor: Pasazerka »

Ja będąc w sanatorium w Nowych Łazienkach Mineralnych powiedziałam, że telewizji nie oglądam i nie będę płacić. Koleżanka z pokoju początkowo też niby nie chciała oglądać, ale potem zapłaciła za nas obie. Niestety, bo telewizor grał cały czas jak była w pokoju. Ja na szczęście korzystałam z uroków Krynicy i mało czasu spędzałam w pokoju, a jak już byłam to zakładałam słuchawki - nie włączałam na nich niczego, ale wygłuszały mi dźwięki dookoła.

Jeśli bym była zmuszona do płacenia za telewizję to zrobiłabym aferę. A ten pomysł z pismem z sanatorium o odmowie przyjęcia bardzo mi się spodobał, zapamiętam :D
Gość

Post autor: Gość »

ewasz pisze: 24 mar 2026 17:42 Moim argumentem by nie zapłacić (a właściwie wykupić dostęp do tv) było to, że poprosiłam grzecznie panią o wystawienie mi pisma, że ze względu na fakt nie wyrażenia zgody na wykupienie abonamentu tv nie przyjęto mnie na turnus :lol: ;)

Może to komuś pomoże :D
Dobre :D
Ewentualnie areszt pilota 😅

Ja , wprawdzie sporadycznie oglądam , ale solidarnie się dokładam .
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 23 razy

Post autor: skrzys »

Ja jak napisałem nie dołożyłem się do tv i nie dlatego że nie stać mnie było tylko nie chciałem, laptop miałem, internet też i oglądałem co chciałem, mecze LM i tak oglądaliśmy razem na miom laptopie :lol: kolega miał cały czas pilota a często robiliśmy muzyczne dni że wybierana przez nas obu muzyka leciała z youtuba, ile fajnych utworów się przypomniało :lol: i tv niepotrzebny był. Jak by mi przeszkadzał kolega z pokoju czy jego namiętne oglądanie tvn24 to chętnie prosiłbym o pokój jednoosobowy. Tylko czy dali by? :)
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

W moich wielo pokojach dokładam się chociaż nie oglądam. A szczególnie tureckich seriali. Nie było nigdy żadnej spiny.
W jedynce o ile kiedykolwiek mi się taki fart trafi ni hu hu. I niech mi naskoczą. 8-)
Ale w szpitalu ostatnio miałam babkę nawiedzoną do bólu . Niewiele starsza, NON STOP oglądała Trwam czy coś w tym stylu. Pretensje bo automatu nie zasilam, argumentów nie słucham. Trzy dni i byłam na skraju aby nie wyskoczyć przez okno. ( niestety był parter...). Trzy tygodnie z kimś takim :shock: .. nie wiem bo mój mózg takiej potencjalnej traumy nie ogarnia. Przez takich ludzi można sobie resztki wiary do końca obrzydzić.
Jeżeli jesteśmy w pokoju z innymi, dajmy każdemu odrobinę oddechu i nie zmuszajmy do tego co w naszej ocenie słuszne. Sztuka kompromisu. Poza jednym pobytem o którym pisałam zawsze ten kompromis się znalazł. I pamiętajmy co innego pobyt w miesiącach ciepłych co innego kiedy aura zmusza Cię do pobytu w budynku. Wtedy takie zachowania odbieramy w dwójnasób źle.
ODPOWIEDZ