Ciche Wąwozy Nałęczów

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
zbyszko61
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2024 16:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 36 razy
Podziękowano: 28 razy

Ciche Wąwozy Nałęczów

Post autor: zbyszko61 »

Ciche Wąwozy Nałęczów

Właśnie wróciłem więc na świeżo mogę podzielić się informacjami. Może komuś się przyda ja będzie szukał informacji o tym sanatorium.
Przyjechałem wraz z żoną do Nałęczowa ok 10 rano. Po przyjeżdzie zupełnie przyzwoity widok. Front budynku odremontowany i ładny. Boki balkony pamiętają jeszcze pewnie ub wiek ale tragedii nie ma. Okna wymienione, reszta prosi się o remont.
Po wejściu do budynku to już inny świat. Hol, recepcja wszystko na wysokim poziomie. Pani w recepcji miła i uprzejma. Klucze wydawane są od ok 12 zatem nie ma pośpiechu aby tam wcześniej przyjechać. Tym bardziej że w tym obiekcie pokoje są tylko jedno i dwuosobowe. Jedynek jest mniej i wszystkich których ja znałem i mieli jedynki przyjechali dzień wcześniej za dodatkową opłatą. Klucze otrzymaliśmy ok 12. Pokój na II piętrze ładny czysty, jest telewizor, łazienka i tyle. Czajnik dostępny na korytarzu, lodówki brak. Z tego co się dowiedziałem są czajniki i lodówki w pokojach o podwyższonym standardzie za które również nie dodatkowa opłata. Niestety wszystkie takie pokoje były już zajęte. Czajnik mieliśmy swój a bez lodówki da się żyć 😊 Panie sprzątaczki miłe i uprzejme dwa razy w tygodniu pani pytała czy ma sprzątnąć i chętnie to robiła. Pani doktor niezwykle miła uśmiechnięta z humorem i można było poprosić o zabieg który się chciało
Opłaty:
Dopłata do pokoju 39 zł za dwie osoby za dobę
Telewizor 126 zł za cały pobyt
Klimatyczne 260 zł za dwie osoby za cały pobyt
Parking 140 zł za trzy tygodnie
Zabiegi, trzy dziennie wg tego co zapisze lekarz. Ja i żona dokupiliśmy sobie jeszcze tlenoterapię więc mieliśmy cztery. Wszystkie zabiegi na miejscu, zjeżdża się windą na dół i tam są zabiegi. Pomieszczenia gdzie się odbywają są wyremontowane więc jest pięknie i nowocześnie. Panie które robią zabiegi uśmiechnięte, miłe i złego słowa nie powiem.
Wyżywienie dobre i różnorodne. Ja nie jestem wymagający więc dla mnie było dobre i wystarczająco dużo
Reasumując: Ciche Wąwozy do dobre sanatorium. Obiekt leży na górce i rzeczywiście jak ktoś ma problem z nogami no to może być ciężko ze spacerami. Ja takiego problemu nie mam i chodziłem nawet trzy razy dziennie. Poza tym słabym punktem Cichych Wąwozów jest kawiarnia. Mimo że pani tam pracująca dwoi się i troi aby byli ludzie to obiekt pamięta jeszcze komunę, ceny odstraszają i dlatego ludzi jak na lekarstwo. Z zabiegów jest jeden minus: picie wody leczniczej traktowany jest jako zabieg. Wiem (nie powiem skąd) że to nie sprawka władz sanatorium a NFZ który taki kontrakty podpisuje. Plusów jednak jest zdecydowanie więcej i ja osobiście chętnie bym tam wrócił.
Radzili mi: nie jedź, kiepskie sanatorium, termin tragiczny, pogoda będzie do bani. Tymczasem mimo że to marzec słonko świeciło 20 dni (jeden dzień padał deszcz) temperatura była taka że kilka dni chodziliśmy w krótkich rękawkach 😊 Zwiedziliśmy Wąwolnicę, Kozłówkę, Lublin, Kazimierz Dolny i będę bardzo miło wspominał pobyt w Cichych Wąwozach. Polecam!!! 😊
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 37 razy

Re: Ciche Wąwozy Nałęczów

Post autor: Asik_ »

Zbyszko,
dziękuję za opinię,fajnie że jest to dobra opinia :kwiat:
Chętnie bym zawitała do Nałęczowa.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Zbyszko , super , że podzieliłeś się z nami swoimi spostrzeżeniami :)
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Jak to trzeba mieć ograniczone zaufanie do opinii,
Dzięki za opinię Zbyszku :)
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Archibald »

Dziękuję za opinię, rzeczowo i konkretnie. Aż chce sie jechać.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

Serdeczne podziękowanie za Twój czasu i wyważoną, konkretną opinię. :kwiat:
Awatar użytkownika
Pasazerka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2025 11:06
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 18 razy

Post autor: Pasazerka »

Dziękuję Zbyszku za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami i wrażeniami z nami. Opinia sprawiła, że nie będę się bała tam jechać, gdyby los mnie tam kiedyś sprowadził (chociaż o ile mi wiadomo to w Nałęczowie są leczone tylko schorzenia kardiologiczne) :)
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Asik_ »

Pasazerko,
nie tylko kardiologiczne,moja koleżanka dostała Nałęczów z NFZ na schorzenia kręgosłupa,ale to prawda na choroby kardiologiczne najwięcej osób leczy się właśnie w Nałęczowie.
Awatar użytkownika
Pasazerka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2025 11:06
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 18 razy

Post autor: Pasazerka »

O proszę, nie wiedziałam. Czyli jednak faktycznie są szanse, że tam trafię :D
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 08:44
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: zawiela »

Dzięki serdeczne za opis......to się szanuję.....oby wszyscy powracający tak czynili :kwiat:
ODPOWIEDZ