Sanatorial jakich unikać ..
- Joni123
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 cze 2017 07:57
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękowano: 3 razy
Sanatorial jakich unikać ..
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Re: Sanatorial jakich unikać ..
Może było nastawienie na krytykę konkretnych obiektów ?
Być może wystarczyło by wyliczyć tylko poszczególne cechy oceniane negatywnie jak choćby nie nadążanie za duchem czasu czyli zmieniającymi się potrzebami kuracjuszy wraz z coraz wyższym wiekiem ?
-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 37 razy
- Podziękowano: 156 razy
Ja osobiście nie polecę Podczela ale.... właśnie ale może odebrałbym to sanatorium inaczej w pięknym okresie a nie listopadzie i nie mając "na pokładzie" nawiedzonej lokatorki.
Popatrz na opinie na FB zawsze są totalnie przeciwstawne opinie a ośrodek ten sam...
Ja czytam zwykle wszystkie, wybieram coś pośrodku, oglądam zdjęcia w necie, czytam o miejscowości jeżeli jej nie znam, sprawdzam bazę zabiegową i czy nie trzeba biegać na zabiegi między ośrodkami.
Reasumując nie wiem czy ten jak napisał poprzednik ranking coś nowego wniesie.
Pozdrawiam cieplutko .
-
skrzys
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 lip 2024 11:00
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 23 razy
Ja zgłaszałem do admina propozycję zrobienia top 10 najlepszych sanatoriów można by i najgorszych, myślę że byłyby pewnie różne opinie ale zawsze byłby to jakiś drogowskaz dla innych a dla tych gorszych może do podniesienia poziomu usług aby wypaść z rankingujacky6 pisze: 04 kwie 2026 10:05 Jeśli mnie pamięć nie myli to kwestia ta była już poruszana na forum i Admin nie poparł kontynuacji.
Może było nastawienie na krytykę konkretnych obiektów ?
Być może wystarczyło by wyliczyć tylko poszczególne cechy oceniane negatywnie jak choćby nie nadążanie za duchem czasu czyli zmieniającymi się potrzebami kuracjuszy wraz z coraz wyższym wiekiem ?
![]()
![]()
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 158 razy
- Podziękowano: 76 razy
Są oboekty sanatoryjne w dobrych godziwych warunkach, ale i takie gdzie nikt nie chciałaby pojechać tam drugi raz...
-
Genever
- Super Kuracjusz

Jedna z opcji, która już jest widoczna to zmniejszająca się ilość kuracjuszy, szczególnie tych nie mogących pozwolić sobie na zwroty i tych z oddziałów kompletnie nie uwzględniających potrzeb "petenta", jak dojdą do tego permanentne rezygnacje z takich przydziałów i ogólnie z wyjazdów jak u mnie może się to zmieni. Tak jak zmienia się sytuacja na rynku i nasze potrzeby.
I aby nie nakręcać się uciekam do garkolandii
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 158 razy
- Podziękowano: 76 razy
Właśnie takie skierowanie oddałam miesiąc temu...nie spełniało moich niewygórowanych oczekiwań względem rehabilitacji jak i warunków zakwaterowania
To napislam w NFZ na skierowaniu jako powód rezygnacji...
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Unikać sanatoriów:
1/ z pulą pokoi więcej niż 2 - osobowych
2/ z wyżywieniem dostarczanym w formie cateringu
3 / z zabiegami w kilku obiektach odległych od siebie
4 / bez zapewnionego parkingu i miejsc na składowanie rowerów.
-
Genever
- Super Kuracjusz

Co do kuchni i jedzenia... znowu jestem pełna a przecież robi się od kilku lat absolutne minimum a do biesiadujących przy stole nie należę.
- zbyszko61
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 17 kwie 2024 16:21
- Podziękował: 36 razy
- Podziękowano: 28 razy
Nic dodać nic ująć. Ja osobiście wolał bym czekać dwa razy dłużej ale być w dobrych warunkach. NFZ niepotrzebnie podpisuje umowy z dziadowskimi ośrodkami, a przypuszczam że dokładnie wiedzą które takimi są.Genever pisze: 05 kwie 2026 09:54 Dopóki NFZ utrzymuje obiekty w których nic nie zmienia się od lat 90tych, zacieśniających pokoje, nie inwestujących we wnętrzach i na zewnątrz obiektu, dopóki my przyjmujemy takie skierowania jeszcze umieszczając komentarze typu "jedź do Hiltona jak Ci nie pasuje", dopóty właściciele będą sobie nabijać kabzę naszym kosztem.
Co do opini to naprawdę nie wiadomo kogo słuchać. Byłem dwa lata temu w Równicy. Uważam że to bardzo dobre sanatorium a kiedyś czytam opinię
"wszędzie tylko nie do Równicy"