Ustroń Równica

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Amin
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2021 21:03

Ustroń Równica

Post autor: Amin »

wybieram się w czerwcu gdzie parkować :?:
Awatar użytkownika
zbyszko61
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2024 16:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 36 razy
Podziękowano: 28 razy

Re: Ustroń Równica

Post autor: zbyszko61 »

wybieram się w czerwcu gdzie parkować :?:
Parking w Równicy, koszt 2 lata temu 300 zł za 3 tygodnie. Miejsc wystarczająca ilość.
U księdza, po drugiej stronie ulicy jest kościół, zobaczysz bez trudu. Sporo osób tam parkuje. Podobno dużo taniej jak w Równicy ale ja nie wiem.
Wzdłuż Wisły przed mostem jadąc od Równicy jest ulica chyba jedyna w Ustroniu gdzie auta stoją bez opłat (przynajmniej tak było 3 miesiące temu kiedy tam byłem) . Są ludzie co tam parkują ale to dość daleko od Równicy zatem nie dla mnie.
Ja parkowałem w Równicy, parking opłaca się w recepcji podczas meldunku. Pani wprowadza numer rejestracyjny w komputer i potem pięknie szlaban się otwiera. Nie wiem czy warto oszczędzać. Miłego pobytu :D
Amin
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziękuje ci zbyszko 61 informację skłaniam się bardziej by skorzystać z parkingu przy Równicy niż parkować po jakiś dziurach , raz że bliżej dwa mimo że nie strzeżony to jest w obrębie sanatorium
Awatar użytkownika
Amaretto
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2019 21:33
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Post autor: Amaretto »

Witaj. Dowiedz się dokładnie gdzie będziesz, jak miałem przydział do Równicy, a zakwaterowanie w budynku Rosomak, ostatni budynek na samej górze, ja parkowałem przed szlabanem, na drodze dojazdowej.
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

Poza parkingami to zawsze ryzyko,nawet jak mi się nie podoba cena a auto stare jak ja nie ryzykuje.Wiem,że jak byłem w Ustroniu ,to często były komunikaty o tym,że były próby włamania do aut lub mandaty nie żebym namawiał na parking ale.....no czasem jest mus i nawet jak płatny to czasem ten ma swoją cenę
Amin
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziekuje kolegom za informacje i rady ja już postanowiłem że parkuje auto jest przyzwoite i nie będę zostawiał gdzieś pod krzaczkiem i myślał czy wszystko jest ok , jadę wypocząć od nerwów a nie dokładać sobie zmartwien mimo że ubespieczenie na fula :)
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 23 razy

Post autor: skrzys »

Ws parkingu na ich stronie jest informacja że za 21 dni-400zł
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam, dostałem dziś skierowanie do Równicy na koniec pazdiernika/listopad i w związku z tym zapytuję :) wszystkich którzy tam byli o informacje i tym sanatorium( trochę poczytałem ale chciałoby sie więcej. Na skierowaniu mam II oddział sanatoryjny- czy jest szansa dostać pokój powyżej 5 piętra i jeszcze jedynkę( może być jeśli trzeba jakaś dodatkowa opłata) Kiedy dzwonić z pytaniem o rezerwację takiego pokoju, miejsca parkingowego? Może ktoś w tym czasie dostał tam skierowanie? :) Przeczytałem już trochę informacji ale zawsze nowe wieści też są przydatne :)
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Skrzys nie czekaj...dzwoń już do Równicy.....jak to mówią......,,Kuj żelazo póki gorące"...bo za chwilkę może się bo okazać,że jest więcej takich osób co np.pragną jedynki czy miejsca parkingowego. :)
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

czytam że nie rezerwują jedynek, może jakiś mail napisać? Jak tam zdobyć tą jedynkę, jedni piszą że nie ma problemu inni że nie da się. Poradzcie, można i na priv :) Aorientujesz się jak jest z tymi piętrami? czy można dostać na tych wyżej? :) tak od 7 w górę?
:)
ODPOWIEDZ